shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Oțelul, singura academie din Galați clasificată de FRF și în 2021

selectii06-10

Federația Română de Fotbal anunță încheierea procesului de clasificarea a academiilor de fotbal pentru copii și juniori pentru anul 2021

În ediția 2021 a proiectului, cea de-a treia, un total de 61 de cluburi participante în competițiile de juniori FRF au fost clasificate. Clubul nostru a ales, în baza deciziei luate de FRF în contextul pandemiei, să își păstreze punctajul obținut în 2020, respectiv 34,54 de puncte, reușind să se claseze pe locul 54 în topul național.

Clubul nostru este singurul reprezentant la nivel local, atât județean, cât și al municipiului Galați, în clasificarea Federației Române de Fotbal, fiind practic un reper important al sectorului juvenil și pe plan regional. Acest rezultat pe atestă faptul suntem cel mai important Centru de Copii și Juniori din regiunea de sud-est a României și printre singurele cluburi din toate seriile din Liga 3 ale căror academii sunt clasificate de Federația Română de Fotbal.

Cu toate acestea, clubul nostru va demara în viitorul apropiat o analiză și va dezvolta împreună cu managerul tehnic Dorinel Munteanu o strategie pentru dezvoltarea Centrului de Copii și Juniori al SC Oțelul Galați pentru a putea avea rezultate cât mai bune la nivel național și de a forma noi jucători pentru formația de seniori.

FRF a demarat în 2019 procesul de clasificare pe baza standardelor de calitate a academiilor, cluburilor cu activitate de copii și juniori și centrelor pentru fotbal juvenil din România. Proiectul a fost configurat cu sprijinul companiei olandeze NMC Bright, care are peste 15 ani de experiență în evaluarea, clasificarea și activitatea de consultanță a academiilor de fotbal europene. Evaluarea academiilor este un proces ce are loc anual.

În urma acestor rezultate care atestă faptul că dispunem de cea mai bună academie din Galați, așteptăm toții copii care vor să practice fotbalul la nivel de performanță să îmbrace tricoul roș-alb-albastru al Oțelului și să reprezinte cu mândrie orașul nostru!