shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Oțelul, tot mai tare

Am fi meritat victoria, e prima concluzie după rezultatul de egalitate de aseară, de la Sf. Gheorghe, acolo unde Oțelul s-a duelat cu poate cea mai în formă echipă a momentului din SuperLiga: 1-1 cu Sepsi OSK.

De ce spunem că gruparea covăsneană arată cel mai bine în acest start de sezon? Și pentru că a cucerit deja Supercupa României, dar și pentru prestațiile din preliminariile Conference League, acolo unde a trecut recent cu două victorii categorice de ȚSKA Sofia (2-0 și 4-0), până la duelul cu oțelarii având porțile ferecate. De numai cinci minute a fost nevoie pentru ca legea să se schimbe, Alex Pop marcând din marginea careului, după o minge câștigată in extremis de Gaitan în duelul cu stoperul Ninaj. Desigur, presa de specialitate a scos în evidență lipsa de coordonare a fundașilor covăsneni, însă, fără presingul băieților lui Dorinel Munteanu, linia defensivă a lui Liviu Ciobotariu cel mai probabil n-ar fi greșit.

Oțelul, și după gol, a rămas în jumătatea adversă, a ratat două șanse foarte bune prin Pop, din lovitură liberă, și Gaitan, un voleu excelent de la 17-18 metri, apoi a scăpat cu bine la o situație în care Rondon nu-l mai avea în față decât pe bravul Stoian. La reluare, goalkeeperul Galațiului a scos de sub bară, pentru ca la numai un minut să asistăm la o nouă șansă de gol din partea lui Gaitan: deviere din 6 metri la o palmă de colțul lung. Pe teren nu exista o câștigătoare a Supercupei și o nou-promovată, acolo se luptau cu argumente similare două echipe decise până în ultima secundă să nu renunțe.

Trupa din Sf. Gheorghe a obținut egalarea în minutul 84, Safranko pivotând pe un balon sărit din gheata unui apărător de-ai noștri, și n-au urmat minute de foc la buturile lui Relu Stoian, așa cum s-ar fi așteptat cei care mizaseră pe victoria covăsnenilor. Roș-alb-albaștrii erau acolo, absorbiseră în regim de urgență dezamăgirea primirii golului, și doar ghinionul a făcut să nu se încarce cu toate cele trei puncte din această deplasare. Tânărul Tănasă, aflat la meciul de debut, tras de tricou de un apărător al gazdelor, a continuat și a tras în bară. Iarăși bara!

Și prin ocazii, dar mai ales prin joc, echipa-fanion a Galațiului a demonstrat că merita mai mult de un egal. Că Oțelul, așa cum o presupune și numele, e tot mai tare. Dar trebuie să vină și victoria, nu-i așa? Vino sâmbătă pe stadion, hai să fim #ImpreunaPentruGalati!

Hai, Oțelul!

SEPSI OSK SF. GHEORGHE – SC OȚELUL GALAȚI 1-1 (0-1)

Stadion: Sepsi Arena
Au marcat: Safranko 84 / Al. Pop 5
Cartonașe galbene: Varga 34, Oteliță 62, Dumitrescu 71 / Cisotti 50, Cîrjan 53, Tănasă 67

FCSB: Niczuly – Oteliță, Bălașa (46 D. Ciobotariu), Ninaj, Dumitrescu – N. Păun, Francisco Junior (46 Alimi), I. Gheorghe (46 Ștefănescu) – Varga (55 Safranko), Rondon, Aganovic (67 Damașcan)
Rezerve neutilizate: Moldovan, Oroian, Kallaku, A. Nistor
Antrenor principal: L. Ciobotariu

OȚELUL: Stoian – Stoian – Zhelev, Yabre, Lovric, Panait – Cisotti, A. Lopez (78 Jardan), Gaitan (56 Zivulic) – Al. Pop (56 Neagu), Cîrjan (64 Fatai), Bodișteanu (64 Tănasă)
Rezerve neutilizate: Dur-Bozoancă, Maciel, Rus, Dimitrov
Antrenor principal: D. Munteanu

Arbitri: V. Flueran – A. Popescu, Al. Filip – A. Antonie. VAR: A. Chivulete. AVAR: V. Bârleanu