shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Parteneriat cu CGA Academy, SUA

cga-academy

SC Oțelul Galați continuă procesul de dezvoltare al clubului fanion din orașul nostru și caută noi oportunități de a consolida bazele sănătoase pe care este construit proiectul de renaștere al asociației roș-alb-albastre. Astfel, clubul nostru anunță încheierea unui parteneriat cu CGA Academy SC, o academie importantă de fotbal din Statele Unite ale Americii cu rezultatele notabile la nivelul sectorului juvenil.

Academia de Fotbal CGA s-a înființat în urma dorinței de a crește calitatea fotbalului la nivel de copii și juniori în regiunea Idaho și Wyoming și, totodată, de a oferi oportunități mai îndrăznețe copiilor care vor să ajungă la un nivel cât mai ridicat în acest sport. Totul a început când membrii fondatori, Carlos Elizondo, George Hahui și Alin Suru, au pus bazele clubului într-un oraș montan din Wyoming, Jackson Hole, începând cu o echipă formată din 20 jucători și continuând până în momentul de față când clubul a ajuns sa aibă 18 echipe competitive (băieți și fete) cu un staff alcătuit din 20 de antrenori licențiati.În ultimii doi ani, Academia a avut o ascensiune fantastică luând parte și in acelasi timp câștigând multiple turnee locale, regionale și naționale. Cum sportul, și în special fotbalul, leagă tot timpul prietenii între persoane cu aceleași viziuni și aceleași scopuri, la fel s-a întamplat și cu ceea ce a devenit un frumos parteneriat între SC Oțelul Galați si CGA Academy SC.

Parteneriatul va presupune cursuri de formare pentru antrenori, proiecte de dezvoltare ale fotbalului juvenil, programe logistice și de organizare a competițiilor în care sunt angrenați copiii celor două cluburi. De asemenea, va avea loc un schimb de experiență în ceea ce privește activitatea managerială de pregătire sportivă și educațională a copiilor și juniorilor, elaborarea programelor de antrenament și de management sportiv.

În primăvara anului 2016, Iulian Apostol a călătorit în Statele Unite cu Echipa națională de Minifotbal a României și am stabilit să ne întâlnim și să discutăm despre proiectul CGA. Iulian a devenit unul din oamenii foarte importanți în acest proiect datorită experienței și cunoștințelor sale din domeniul fotbalului, contribuind la stabilirea principiilor de dezvoltare și la alcătuirea unui curriculum pentru antrenori, dar și la dezvoltarea individuală a unor jucători. În urma numirii lui Iulian Apostol ca Team Manager și Director de Imagine al SC Oțelul Galați au început schimburile de experiență între antrenori, iar într-un final s-au concretizat cu un parteneriat româno-american. Așteptăm cu nerăbdare următoarele proiecte în care cele două cluburi vor fi implicate”, a declarat George Hahui, membru fondator al CGA Academy SC.