shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Pe inima tuturor oțelarilor

După unsprezece ani, echipa Galațiului care a scris istorie în fotbalul acestei regiuni istorice, câștigând în 2011 Campionatul și Supercupa, s-a calificat în semifinalele Cupei României. Oțelul a jucat joi seară pe terenul unei grupări de top, Universitatea Craiova, și culege pe merit felicitările observatorilor neutri. Înainte de toate, însă, elevii lui Dorinel Munteanu au jucat pe inima tuturor suporterilor roș-alb-albaștri.

Ce sete ne-a fost de fotbalul prestat la cel mai înalt nivel în România, cât de sus este iarăși Galațiul în proiectul instalat parcă pe repede înainte de Dorinel Munteanu! Poate sună a clișeu, poate că trimiterile la trecut sunt obositoare, dar mai ieri aveam nevoie de victorii la Viitorul Ianca și CS Făurei, cu tot respectul pentru toate entitățile întâlnite în decursul istoriei, apoi am trecut de meciul de baraj cu Dante Botoșani (notă: se întâmpla pe 8 iunie 2022, nu în altă epocă!), apoi treptat ni s-a părut firească promisiunea curajoasă a Neamțului de a ne duce în play-off-ul Superligii. Nu l-am prins, dar am reușit un sezon regular de excepție în condițiile deja enunțate, am pornit în forță play-out-ul și, de joi seară, simțim satisfacția unică a calificării în semifinalele Cupei României.

Nu ne-a dat nimeni nicio șansă, trebuie să fim onești, până și unii dintre suporteri așteptau poate victorii de numărat pe degetele unei singure mâini, dar rezultatele au umplut mai mereu stadionul. Și este de așteptat ca luni seară, cu Dinamo, când vom avea un meci foarte dificil împotriva unui adversar totalmente schimbat față de începutul sezonului, să nu mai fie niciun loc disponibil pe stadion. Ne și dorim acest lucru, Cisotti, Cisse, Ghiocel, Maciel, Pap, Pop și ceilalți având o nevoie uriașă de suportul arătat pe viu. Da, și succesul trebuie gestionat, nu doar situațiile delicate, iar un vacarm roș-alb-albastru la ora duelului cu dinamoviștii ar cântări enorm în ecuația jocului.

Spuneam ceva despre Cupă? Am învins o pretendentă la trofee, Universitatea Craiova fiind încă implicată serios în lupta pentru campionat, am trecut și proba rezistenței fizice. Să faci drumul Galați – Craiova dus-întors de două ori în mai puțin de o săptămână este o misiune dificilă și pentru un turist, nu doar pentru sportivi. În plus, ai noștri au fost nevoiți să ducă și 120 de minute împotriva unui adversar care în campionat jucase pe teren propriu. Deci nu se deplasase de acasă. Iar băieții de care suntem foarte mândri nu au lăsat nici măcar o secundă impresia că se pot consola cu eliminarea din întrecere. Cu șase minute înainte de loviturile de departajare, trei jucători introduși pe parcurs au creat golul care duce Oțelul în penultimul act după unsprezece ani. Maciel i-a trimis ”printre” lui Adăscăliței, a urmat o centrare și Lameira, venit în preajma careului mic, ne-a oferit ocazia de a exulta. DA, putem visa și mai mult, DA, ne gândim la încă un 15 mai!

Ce poate fi mai frumos? Știm ce. Să te revedem luni în tribune. Căci mai avem destule bătălii pe care nu le putem duce decât împreună. Forza, Oțelul!

UNIVERSITATEA CRAIOVA – SC OȚELUL GALAȚI 0-1 (0-0, 0-1) după prel.

Stadion: Ion Oblemenco, Craiova. Spectatori: 9.000
A marcat: Lameira 114
Cartonașe galbene: Ivan 45+2, Mitriță 72 / Gomes Silva 14, Zivulic 72, Adăscăliței 82, Zhelev 90+1

UNIVERSITATEA: Lazar – Soiri (69 Căpățînă), Maldonado, Badelj, Ndong (20 Vlădoiu) – Mateiu (55 Cîmpanu), Crețu, Mekvabishvili (117 Kozulj) – Baiaram, Ivan (56 Markovic), Mitriță (105 Koljic)
Rezerve neutilizate: Popescu – Danciu, Raul Silva
Antrenor principal: I. Petev

OȚELUL: Pap – Zhelev, Cisse, Ghiocel, Gomes Silva (68 Adăscăliței) – Cisotti (89 Pop), Zivulic, Teles (120 Cîrjan) – Malle (68 Maciel), Rusevic (62 Lameira), Tănasă (62 Bodișteanu)
Rezerve neutilizate: Stoian – Rus, Jardan
Antrenor principal: D. Munteanu

Arbitri: H. Feșnic – V. Avram, A. Cerei – L. Rusandu. VAR:H. Mladinovici. AVAR: R. Vidican