shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Pentru că nu meritam să pierdem

Oțelul Galați a încheiat la egalitate încă un meci oficial al toamnei anului 2023: 1-1 (0-0) cu FCSB, liderul campionatului autohton. A fost, totuși, o remiză în cealaltă întrecere internă, Cupa României, și contează pentru Grupa C în care roș-alb-albaștrii mai au o partidă de jucat, pe terenul lui Dinamo.

Pentru că nu meritam să pierdem, de aceea a venit super-plonjonul lui Ariel Lopez din primul minut de prelungire. Pentru că nu meritam să pierdem nici prima dată, în campionat, când formația oaspete, la 1-0, fusese salvată de două ori de bara transversală. Ar fi fost incorect să fim învinși doar în urma execuției rafinate a lui Băluță, din minutul 76, aceea fiind prima acțiune de poartă a FCSB-ului.

Revenim la lovitura perfectă de cap a lui Ariel. O merita, o reclama de la primul meci în roș-alb-albastru. Metronomul (unul dintre ei) de la mijlocul terenului, polivalența trimițându-l și la marcaj în absența accidentatului Cisse, demonstrase că-i plac fazele fixe. Noi doar eram în așteptarea golului. Ne dorim să fie urmat de cât mai multe, chiar dacă nu la fel de sclipitoare. Acum a reușit să aducă un punct care ne oferă o mare șansă de calificare în sferturile de finală ale Cupei României, dar până acolo ne așteaptă meciul de mâine, de la Iași. Trăim vremuri entuziasmante: anul trecut ne făceam griji că nu vom face față play-off-ului Ligii 2, acum, după 17 jocuri oficiale în stagiunea 2023-2024 (14 în Superliga, 3 în Cupă), avem numai două înfrângeri. Forza, Oțelul!

SC OȚELUL GALAȚI – FCSB 1-1 (0-0)

Stadion: Oțelul. Spectatori: 10.500
Au marcat: Lopez 90+1 / Al. Băluță 76
Cartonașe galbene: Zivulic 56 / Ov. Popescu 56, Al. Băluță 87

OȚELUL: Dur-Bozoancă – Adăscăliței, Lopez, Lovric, Zhelev – Cisotti (79 Cîrjan), Zivulic, Silva (65 Teles) – Maciel (65 Latouchent), Al. Pop (72 Fatai), Bodișteanu (65 Tănasă)
Rezerve neutilizate: Stoian – Ghiocel, Rus, Jardan
Antrenor principal: D. Munteanu

FCSB: Vlad – V. Crețu, Dawa, Haruț, C. Ganea – Ov. Popescu, Lixandru (46 Olaru), Djokovic (46 Șut) – Miculescu (46 Rotariu), Compagno (46 Al. Băluță), Oct. Popescu (72 Toma)
Rezerve neutilizate: Udrea – Pantea, Panțâru, Radaslavescu
Antrenor principal: E. Charalambous

Arbitri: V. Flueran – G. Neacșu, I. Bucsi – A. Moroiță. VAR: F. Andrei. AVAR: V. Baban