shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Pentru campionii optimismului

SC Oțelul Galați joacă astăzi o nouă partidă tare de SuperLigă: primește vizita campionilor României de la Farul Constanța, în runda cu numărul 12. De față vor fi, de la ora 16.00, peste 10.000 de campioni ai optimismului, suporterii roș-alb-albaștri.

La revenirea lui Dorinel Munteanu ACASĂ, am sperat. Ne aflam în Liga 3, el ne propunea un proiect pe trei ani pentru a retrăi atmosfera primului eșalon. S-a întâmplat mai repede. Am sperat și anul trecut, când specialiștii ne dădeau cele mai mici șanse de a prinde trenul spre eșalonul de elită, apoi speranțele ni s-au legat de promisiunea sa de a duce echipa în lupta pentru play-off. După cele opt rezultate de egalitate, tot Neamțul ne spunea calm că vor veni și victoriile. Cum să nu speri? Am primit victoriile, le-am savurat pe îndelete, ne-am schimbat total calculele, încercăm raportarea la noi repere. Tot datorită optimismului fără egal de la malul Dunării. Campionii roș-alb-albaștri ai optimismului au ajuns astăzi să spere – de ce nu? – la o victorie și împotriva campionilor en-titre ai fotbalului românesc.

Întâlnirea Munteanu – Hagi, una de lux a sportului-rege, este mereu o bucurie pentru orice iubitor de fotbal. Ca și duelul dintre Oțelul și Farul, formații cu o tradiție destul de lungă în peisajul primei ligi. Căutând în arhive, am regăsit cu bucurie un succes în vara anului 1991, atunci când echipa fanion a Galațiului revenea în Divizia A: în chiar prima etapă a acelui campionat, Oțelul învingea acasă pe Farul cu 1-0, prin golul lui Radu Cașuba. În aceeași zi, poate și pentru că nimic nu este întâmplător, antrenorul nostru de astăzi, Dorinel Munteanu, debuta ca jucător la Dinamo București și marca într-o partidă cu Petrolul Ploiești. În săptămânalul sibian Tribuna Sporturilor am găsit o scurtă cronică a rundei, Dorinel fiind un preferat al acestei publicații: el se transfera în acea vară tocmai de la Inter Sibiu în Șoseaua Ștefan cel Mare (vezi facsimil!).

Revedem astăzi, de la ora 16.00, un nou episod din Oțelul – Farul. Cu optimism, cu energie. Pentru o nouă victorie. Forza, Oțelul!