shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Prezentare Cornel Moisescu – candidat la funcţia de preşedinte al clubului SC Oţelul Galaţi

Cornel Moisescu

Cornel Moisescu

Pe data de 3 decembrie, Adunarea Generală a Suporter Club Oţelul Galaţi, formată din membrii socios îşi alege preşedintele, vicele şi secretarul care se vor ocupa de bunăstarea clubului în următorii 2 ani. În cursa pentru aceste funcţii onorifice s-a înscris doar câte un singur candidat pentru fiecare poziţie: Cornel Moisescu pentru postul de preşedinte, Cosmin Ilaş pentru funcţia de vicepreşedinte şi Alexandru Pîrvu pentru cea de secretar, toţi 3 provenind din rândul suporterilor roş-alb-albaştri. Bineînţeles că pentru majoritatea fanilor, cei trei reprezintă o necunoscută, astfel că vom începe prezentarea acestora pe site-ul oficial, cei trei fiind intervievaţi de site-ul oficial al clubului. Începem aşadar cu funcţia cea mai înaltă, aceea de preşedinte, la care candidează Cornel Moisescu.

 

  1. În urma candidaturii pe care aţi depus-o la funcţia de preşedinte al SC Oţelul Galaţi, suporterii doresc să vă cunoască. Prezentaţi-vă în câteva cuvinte…

Cornel Moisescu: Salut tuturor și Forza Oțelul! Sunt unul dintre suporterii pătimași ai sportului gălățean în general, ai fotbalului și ai Oțelului, în special. Persoana mea rămâne în umbra numelui Oțelul Galați. Am 47 de ani, sunt născut în Galați, aici m-am definit ca om, familist și suporter! Am iubit și iubesc fotbalul, sportul şi mi-a plăcut întotdeauna să învăț și să răspund unor noi provocări. Sunt inginer de profesie, absolvent al Universității “Dunărea de Jos” din Galați.  Rezumând: sunt la fel ca voi toţi, cei care iubiți Oțelul, Galați, România.

 

  1. Cât de greu a fost să puneți umărul la renașterea Oțelului ?

Cornel Moisescu: A fost ușor, deoarece totul s-a făcut din pasiune, iar Oțelul este un brand care atrage. Proiectul SCOG a fost, este și va fi o acțiune de voluntariat, născută din dorința de a face bine comunității, fără a avea alte interese. Toți cei implicați profesăm în domenii foarte diferite şi ne leagă doar dragostea pentru Oţelul. Activitățile curente, legate de funcționarea clubului, se desfășoară în timpul nostru liber. Funcţiile din Consiliul Director sunt onorifice şi nu sunt remunerate. În viitor, noi vom fi garanții viabilității asociaţiei,  iar de aspectele executive se vor ocupa profesioniștii ce vor fi retribuiți pe măsura performanțelor. Scânteia a fost reprezentată de unitatea fantastică a tuturor grupurilor de suporteri de pe Stadionul “Oțelul” (Peluza Nord, Peluza Sud, LSG, Steel Boys, etc.), iar ideea s-a consolidat odată cu implicarea celor două legende ale fotbalului gălățean, Sorin Haraga și Stelian Bordieanu, fără de care acest nou proiect, Suporter Club Oțelul Galați, nu ar fi fost posibil. La fel de importantă a fost contribuția juristului Cosmin Bărbieru, cel care ne-a asigurat consilierea în vederea redactării statutului, precum și obținerea aprobărilor și a validărilor de la Ministerul Justiției, Judecătoria Galați sau Ministerul Sportului. Astfel, gălăţenii, suporterii Oțelului, pasionați și dornici de a menține flacăra nestinsă, au demonstrat că nimic nu este imposibil.

 

  1. De ce ați candidat la funcția de președinte ?

Cornel Moisescu: Fiind o funcție onorifică, am candidat pentru a asigura continuitatea fenomenului, a fost în logica evenimentelor din asociația noastră. Totodată, membrii Cosiliului Director sunt  garanția  că situația de la FC Oțelul Galați, cu falimentul societății care a administrat-o, nu se va repeta niciodată! Avem doar un singur obiectiv: să reușim! Nimic nu este mai frumos decât un succes care să-i facă fericiți pe oamenii de lângă noi…

 

  1. Ce planuri aveți pentru Oțelul în mandatul de 2 ani ?

Cornel Moisescu: Avem planuri bine definite, ce se vor derula pas cu pas. În primul rând, avem nevoie de o conducere executivă profesionistă, care să asigure bugetul necesar promovării echipei de fotbal din Liga a 3-a în Liga a 2-a, în conformitate cu strategia deja conturată de către directorul sportiv Sorin Haraga și antrenorul principal Stelian Bordieanu. Această conducere executivă va fi remunerată  în  funcție de atingerea indicatorilor de performanță. Un alt deziderat al nostru este recuperarea palmaresului FC Oțelul Galați, despre care se știe că în prezent se află în “custodia” lichidatorului judiciar. Considerăm că suntem îndreptățiți să avem acest palmares. Logic, acesta ar trebui să fie donat clubului SC Oțelul, întrucât legitimitatea noastră este dată de suporterii Oțelului, care sunt eterni. Nu cred că este moral să faci tranzacții cu golul lui Profir din meciul cu Juventus, cu meciurile memorabile din timpul “campioanei Provinciei”, cu titlul de campioană sau Supercupă, dar nici cu eșecurile echipei. Toate acestea reprezintă de fapt istoria Galațiului. Ne propunem, de asemenea, dezvoltarea unor relații corecte și principiale cu autoritățile locale și județene, autorități pe care le considerăm parte integrantă din acest proiect. Eu, cel puțin, sunt absolut sigur că vom merge împreună mai departe pentru a reface brandul care a cucerit orașul și i-a dat identitate, a cucerit Moldova și România prin tradiție și valoare. Nu în ultimul rând, obținerea sprijinului oamenilor de afaceri este o prioritate pentru noi. Companiile gălățene pot prospera, sponsorizând echipa locală. Bineînțeles că îmi doresc ca în acest mandat, Oțelul Galați să revină pe arena care îi poartă numele. Toate obiectivele de mai sus au aceeași importanţă pentru noi și sunt considerate perfect realizabile.

 

  1. De ce iubiţi Oțelul ?

Cornel Moisescu: Iubesc Oțelul pentru că poate transforma spectatorii în suporteri. Oțelul este Galați, iar eu iubesc orașul Galați. Oțelul nu mă poate dezamăgi niciodată. Chiar și când pierde, mă motivează să merg mai departe. Oțelul înseamnă sănătate, educație sportivă pentru copiii noștri, este cel mai bun ambasador al urbei noastre. Iubesc Oțelul pentu emoția puternică ce o trăiesc atunci când suporterii cântă “Dunărea Bătrână ne-a învăţat…”. Ce echipă avem!!!