shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Prezentare Cosmin Ilaş – candidat la funcţia de vicepreşedinte al clubului SC Oţelul Galaţi

Cosmin Ilas (dreapta), alaturi de portarul Goicoechea

Cosmin Ilas (dreapta), alaturi de portarul Goicoechea

Pe data de 3 decembrie, Adunarea Generală a Suporter Club Oţelul Galaţi, formată din membrii socios îşi alege preşedintele, vicele şi secretarul care se vor ocupa de bunăstarea clubului în următorii 2 ani. În cursa pentru aceste funcţii onorifice s-a înscris doar câte un singur candidat pentru fiecare poziţie: Cornel Moisescu pentru postul de preşedinte, Cosmin Ilaş pentru funcţia de vicepreşedinte şi Alexandru Pîrvu pentru cea de secretar, toţi 3 provenind din rândul suporterilor roş-alb-albaştri. Bineînţeles că pentru majoritatea fanilor, cei trei reprezintă o necunoscută, astfel că îi vom prezenta pe site-ul oficial, cei trei fiind intervievaţi de site-ul oficial al clubului. Continuăm aşadar cu funcţia de vicepreşedinte, la care candidează Cosmin Ilaş.

În urma candidaturii pe care aţi depus-o la funcţia de preşedinte al SC Oţelul Galaţi, suporterii doresc să vă cunoască. Prezentaţi-vă în câteva cuvinte…
Mă numesc Ilaș Cosmin, sunt născut și crescut în Galați, absolvent al Facultății de Economie în cadrul Universității “Danubius”. În prezent sunt administrator la două societăți. Am crescut în preajma Stadionului “Oțelul”, club pentru care am și jucat câțiva ani la echipele de juniori și cred că încă din acea perioadă a început să se manifeste dragostea mea pentru Oțelul. Fără a folosi cuvinte mari, iubesc necondiționat Oțelul și Galațiul. Una din societățile pe care le administrez gestionează un bar, bar al cărui interior este dedicat în întregime Oțelului!

Cât de greu a fost să puneți umărul la renașterea Oțelului ?
Nu cred că se poate vorbi despre cât de greu ne-a fost sau ne este, pentru că atunci când faci ceea ce îți place, totul devine mult mai ușor. Atunci când am auzit pentru prima data despre această idee, nici nu am stat pe gânduri, era clar că mă voi implica trup și suflet în renașterea Oțelului. Chiar dacă ne ocupă destul de mult din timpul liber, câteodată chiar din timpul serviciului sau din cel care ar trebui să fie dedicat familiei, facem totul pentru Oțelul și o facem din pasiune. Cred că orașul nostru și chiar țara are nevoie de astfel de proiecte, făcute din pură pasiune, fără a avea niciun interes material, iar atunci când reușești, satisfacția este infinit mai mare.

De ce ați candidat la funcția de vicepreședinte ?
Aici este foarte important ca suporterii și toți gălăţenii să înțeleagă că aceste funcții nu sunt chiar atât de importante ca la un club normal, deoarece ASC OȚELUL este un club mai special prin faptul că este înființat și condus de suporteri. Astfel, am considerat că una dintre principalele noastre caracateristici este unitatea, astfel că ne-am sfătuit și am ajuns cu toții de comun acord ca împreună cu Romeo și Alex să fim unici candidați pe funcțiile respective, ulterior urmând ca deciziile să fie luate tot împreună. Bineînțeles că este o responsabilitate în plus pentru mine, dar și o mare onoare și voi încerca să-mi fac treaba cât mai bine și împreună să ducem Oțelul cât mai sus.

Ce planuri aveți pentru Oțelul în mandatul de 2 ani ?
Pentru mine personal, principalul obiectiv este să facem în așa fel încât să aducem mult mai mulți suporteri la stadion. Eu cred că ăsta este secretul, pentru că dacă ai tribunele pline restul vin în mod natural și aici mă refer la absolut tot, de la rezultatele echipei, la sponsori și până la susținerea autorităților locale. Cred că este un obiectiv destul de dificil din cauza faptului că gălăţenii încă sunt foarte dezamăgiţi de ceea ce s-a întâmplat, cu falimentul FC Oțelul, și mulți oricum nu au crezut sau nu cred în proiectul Suporter Club Oțelul Galați, dar aici intervine misiunea noastră, să le transmitem gălăţenilor din pasiunea noastră și să-i facem să vină alături de noi în număr cât mai mare. Un punct foarte important în viitorul echipei noastre va fi momentul când se va pune în discuție palmaresul Oțelului, misiunea noastră clară fiind recuperarea acestuia.

De ce iubiţi Oțelul ?
Iubesc Oțelul pentru că ne-a transformat din necunoscuți în prieteni foarte buni. Iubesc Oțelul pentru că m-a făcut să trăiesc unele din cele mai mari bucurii din viață. Iubesc Oțelul pentru că m-a făcut să cânt chiar şi când eram conduși cu 7-0 pe teren propriu. Iubesc Oțelul pentru că spiritul de oțel nu a încetat să existe, iar când am început discuțiile despre noul club, doi foști mari jucători ai Oțelului și aici mă refer la Stelian Bordieanu și Sorin Haraga, nu au avut nicio ezitare în a se alătura proiectului. Când eram junior, ei erau în acea mare echipă a Oțelului din anii ‘90, iar acum lucrez cot la cot cu ei și sunt mândru de asta. Și nu în ultimul rând, iubesc Oțelul pentru că este din oraşul meu, din Galați!