shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Primii în play-out, deci buni

Nu ne facem poze cu clasamentul, până la urmă unul dintre obiectivele sezonului era atingerea play-off-ului, însă ne bucurăm să constate și observatorii neutri că Oțelul nu a fost deloc departe de a intra între primele șase ale Superligii. Am învins de două ori Universitatea Cluj în doar câteva zile și ne pregătim de următoarele jocuri: patru în campionat și Finala Cupei României.

U Cluj, una dintre candidatele la play-off, este greu de învins. S-a demonstrat în nenumărate ocazii oferite de stagiunea 2023-2024, însă roș-alb-albaștrii au găsit antidot pentru gruparea ardeleană: dacă în sezonul regular am scăpat victoria printre degete în duelul de acasă, scorul devenind 1-1 în minutele de prelungire, am câștigat apoi pe Cluj Arena cu 1-0. În semifinalele Cupei, ne-am impus la ultima fază cu 2-1, iar la numai 4 zile, pe același stadion Oțelul, am obținut trei puncte importante în economia play-out-ului. 1-0, gol Maciel, din centrarea lui Silva, și ne-am bucurat încă o dată. Cu 30 de puncte acumulate, ai noștri sunt lideri în partea a doua a campionatului și, cu toate că managerul tehnic Dorinel Munteanu a evitat acest subiect, nu mai au emoții nici matematic privind retrogradarea directă.

Oțelul nu a promovat cu gândul de a lupta pentru evitarea Ligii 2, Oțelul și-a propus performanța și a atins-o în ambele competiții interne. Suntem pe locul 7 la general și vom susține Finala Cupei României pe 15 Mai, cu Corvinul Hunedoara. Este foarte bine! În aceeași măsură, jocurile de pe teren propriu sunt disputate cu cel puțin 6-7.000 de fani entuziaști. Ce îți poți dori mai mult? Energie pentru următoarele partide oficiale: la Arad și Ploiești și acasă cu Hermannstadt și Botoșani, toate în Superliga, apoi actul de la Sibiu pentru care suporterii noștri își fac deja planuri serioase. Jos pălăria, Galați! Mulțumim, Oțelule!

SC OȚELUL GALAȚI – UNIVERSITATEA CLUJ 1-0 (1-0)

Stadion: Oțelul. Spectatori: 6.500
A marcat: Maciel 40
Cartonașe galbene: Maciel 76, 87, Teles 90+4 / Chipciu 76
Cartonaș roșu: Maciel 87

OȚELUL: Pap – Zhelev, Cisse, Yabre, Adăscăliței – Cisotti (90+3 Malle), Zivulic, Lameira (90+3 Farcaș) – Maciel, Al. Pop (63 Teles), Bodișteanu (50 Tănasă)
Rezerve neutilizate: Stoian – Adăscăliței, Gaitan, Jardan, Neagu, Panait, Rus, Rusevic
Antrenor principal: D. Munteanu

UNIVERSITATEA: Gorcea – Chinteș, Pițian (75 Masoero), Thalisson, Chipciu – Bic (62 Simion), Doukoure (70 Anselmo) – Roguljic (62 Oancea), Nistor, Gheorghe (62 Roger) – Popa
Rezerve neutilizate: Gertmonas – Pănoiu, Peteleu, Silaghi, Techereș
Antrenor principal: I. Sabău

Arbitri: R. Vidican – S. Gheorghe, A. Popescu – V. Baban. VAR: A. Antonie. AVAR: V. Urzică