shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Punct de plecare în 2024

Remiza de la Voluntari, cu toate că termenul este împrumutat din șah, constituie în primul rând o confirmare a faptului că Oțelul Galați nu a promovat în Superliga pentru a duce o eternă luptă de “evitare a retrogradării”. Putea fi o victorie, așa cum își declară frustrarea suporterii roș-alb-albaștri, dar acest punct se poate dovedi foarte util pe final. A declarat-o și antrenorul Dorinel Munteanu.

SC Oțelul, la cum a controlat prima repriză a duelului de luni seară, merita victoria la Voluntari. Nu doar că a marcat și a ratat alte cel puțin două șanse mari de a-și majora avantajul de pe tabelă, dar a lăsat impresia că pe teren nu există decât o poartă, aceea a gazdelor. Însă poate și din acest motiv e fotbalul cel mai iubit sport de pe planetă: nu poți anticipa cu precizie matematică scorul final. Am condus o vreme ostilitățile și după pauză, pentru ca de la mijlocul reprizei secunde să se simtă o presiune substanțial crescută din partea ilfovenilor, o grupare deja de tradiție a campionatului, un club care în rundele precedente învinsese în Giulești cu 2-1, apoi cu 4-2 pe Farul, deținătoarea trofeului.

Acest “team” reduseserăm noi la tăcere în primele 45 de minute. Noi, formația nou-promovată care avea emoții că nu va trece în ultima rundă a ligii secunde de Unirea Dej. Să nu uităm! Reamintim aproape în fiecare cronică de meci coordonatele Oțelului promovat doi ani la rând de Dorinel Munteanu: categoric, la nivel de prim unsprezece, ai noștri nu mai seamănă nici ca nume cu aceia care apărau culorile roș-alb-albastre pe la Chiscani și Focșani. S-au ars etape în crearea acestui produs care strânge mii de fanatici pe stadionul Oțelul și care, prin egalul de luni seară, ține aprinsă flacăra invincibilității pe terenurile adverse. Cu alte cuvinte, într-un proiect normal, brandul care la începutul verii lui 2022 promova în Liga 2 ar fi trebuit să se afle ABIA ACUM în luptă pentru intrarea în Superligă. Am fi fost oricum alături de băieți, nu-i așa?

Totuși, managementul de la SC Oțelul Galați a făcut să se vorbească ÎN TIMP RECORD despre play-off-ul fotbalului mare din România. Că nu-l vom atinge, vom fi mândri că am făcut tot posibilul. Că am început anul 2024 cu un 1-1 intens la Voluntari, chiar și cu ocazia uriașă a nou-venitului Lameira, din minutul 96, suntem de asemenea mândri. Și ne-am dori ca și acei fani “furioși” în online să se elibereze de încărcătura emoțională negativă și să conștientizeze unde se află echipa favorită. Sâmbătă, de la ora 17.00, vom fi pe stadion #ImpreunaPentruOtelul. Forza!

FC VOLUNTARI – SC OȚELUL GALAȚI 1-1 (0-1)

Stadion: Anghel Iordănescu, Voluntari. Spectatori: 250
Au marcat: Boboc 80 / Cisse 11
Cartonașe galbene: R. Popescu 58 / Teles 4, Rusevic 61

VOLUNTARI: Fernandez – Ricardinho, Matricardi, Armaș – Boboc, Rață, Crepulja, D. Andei (46 R. Popescu), Aliji (46 Carnat) – Nemec, Dumiter (46 Ciobanu)
Rezerve neutilizate: Vâlceanu – Cocian, Droppa, Florea, Mustacă, Paz, Răduț, Voican
Antrenor principal: M. Dună

OȚELUL: Stoian – Zhelev, Cisse, Ghiocel, Silva – Cisotti (77 Jardan / 90+2 Adăscăliței), Zivulic, Teles (60 Lameira) – Maciel, Al. Pop (60 Rusevic), Bodișteanu (77 Tănasă)
Rezerve neutilizate: Ursu – Cîrjan, Farcaș, Fatai, Lovric, Yabre
Antrenor principal: D. Munteanu