shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Punct și speranțe

SC Oțelul Galați a trecut și peste a doua rundă din Superligă, dar nu oricum, ci fără să cunoască înfrângerea, în ciuda faptului că a jucat luni seară pe terenul unei pretendente la titlu: 0-0 cu Universitatea Craiova. E un punct valoros, îi vom simți importanța și pe parcurs, iar un alt mare câștig al deplasării din Bănie este impresia că adaptarea la rigorile primului eșalon se poate face în ritm alert.

Este sănătos să acceptăm că formația gazdă a dominat, că a avut mai multe ocazii de gol, printre care și trei bare, la două dintre acestea decisive fiind și intervențiile portarului Stoian, un transfer foarte reușit al verii. Pe de altă parte, la finalul jocului cu UTA Arad experimentam o deznădejde similară adversarilor noștri de aseară: rataserăm și o lovitură de la 11 metri, după un joc ofensiv bine primit și de specialiști. Stoian este al nostru, barele din spatele său au fost în roșu-alb-albastru, iar ceilalți băieți din teren au sperat la un moment dat și la mai mult. Găsit în careu de Dimitrov, Maciel n-a reușit să trimită în plasă, fiind în ultima clipă deposedat de Căpățână. Iar fundașul de națională Bancu, purtător de banderolă al Universității, a avut nevoie de o intervenție chirurgicală pe linia porții pentru a preîntâmpina un autogol. Era minutul 80, poate că ar fi fost prea mult, vorba tehnicianului Dorinel Munteanu, însă expresia “Fotbalul se joacă pe goluri” nu e doar clișeu. E știință exactă, contabilitate primară.

Tacklingurile precise ale lui Ghiocel, revenit căpitan din primul minut, insistența lui Cisotti, care pare de când lumea la Dunăre, jocul neobositului Panait, supus unei presiuni constante, el respingând la un moment dat din fața porții goale, efervescența lui Bodișteanu și luciditatea lui Lopez, om-cheie în axul gândit de Dorinel, sunt tot atâtea speranțe că Oțelul renăscut de suporteri își poate atinge obiectivele sezonului în curs. Cunoașteți fraza “La Craiova nu vor scoate multe echipe puncte în acest campionat”? Nu e doar de complezență, se va demonstra, de aceea ne bucură remiza fără goluri de pe “Ion Oblemenco”. Un egal ca acela pomenit în avancronică. E bucuria moderată care ne permite să așteptăm cu încredere partida de sâmbătă, cu FCSB. Există o certitudine, ne-o extragem din dragostea Galațiului față de culori: stadionul va fi plin. Forza, Oțelul!

UNIVERSITATEA CRAIOVA – SC OȚELUL GALAȚI 0-0

Stadion: Ion Oblemenco – 11.800 spectatori;
Cartonașe galbene: Borța 14, Căpățână 31, Mitriță 90+5 / Zhelev 45, Cisotti 50, Stoian 90+3

UNIVERSITATEA: Popescu – Borța (46 Crețu), Zajkov (83 Badelj), Raul (76 Mateiu), Bancu – Căpățână, Screciu – Ișfan (46 Markovic), Danciu (76 Trică), Mitriță – Ivan
Rezerve neutilizate: Lazar, Gașpăr, Ndong, Cîmpanu
Antrenor principal: E. Neagoe

OȚELUL: Stoian – Zhelev (62 Rus), Yabre, Ghiocel (62 Zivulic), Panait – Teles, Lopez, Cisotti – Pop (74 Neagu), Fatai (68 Dimitrov), Bodișteanu (62 Maciel)
Rezerve neutilizate: Păun, Gaitan, Jardan, Tănasă
Antrenor principal: D. Munteanu

Arbitri: O. Hațegan – M. Grigoriu, C. Danșa. VAR: R. Petrescu. AVAR: V. Bârleanu