shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Reîntoarcere în Bănie

Promovarea în Superligă a fost trăită pe repede înainte de inimile care bat pentru Oțelul: nici bine nu ne-am bucurat după victoria cu Unirea Dej, din ultima etapă a play-off-ului Ligii 2, că am fost deja captivați de marele circuit în care nu mai fuseserăm din 2015. S-a dat startul campionatului de elită, ai noștri au lăsat o impresie bună în etapa 1, ratând șansa de a învinge pe UTA Arad, iar astăzi ne vom încerca șansa pe terenul Universității Craiova.

Din iunie 2022, când susțineam semifinala și finala barajului de promovare în Liga 2 și până astăzi, pe final de iulie 2023, s-a scurs un an. Și câteva zile. Trecem de la duelul cu Dante Botoșani, via traiectoria din eșalon secund, cu un sezon regular lung și cu play-off-ul în care presiunea crescuse, la deplasarea de diseară din fieful unui club care în stagiunea curentă, mai mult decât în sezoanele precedente, și-a anunțat intenția de câștiga Superliga. Parcă totul s-a derulat cu o viteză inaccesibilă ființelor umane: suntem iarăși acolo, trăim din nou la intensitate maximă ETAPA. Fiecare dintre acestea. De la “Oțelul nu moare”, slogan-manifest care a făcut posibilă reinventarea acestui brand, savurăm evidența. Oțelul e viu, se transformă în fiecare an și, având stadionul plin la orice meci de pe teren propriu, acceptă cu încredere orice provocare.

Nu este doar clișeu, Oțelul nu are ce pierde diseară în Bănie (ora 21.30), acolo unde fusese ultima dată în 2015, atunci când echipa gazdă se impunea cu 1-0. Reacumulăm experiența marilor bătălii, ne punem la punct și din iarbă strategia pentru Superligă, având noi membri cu potențial de a ne urca acolo unde visează suporterii de oțel, și – de ce nu? – există posibilitatea ca nou-promovata să plece neînvinsă de pe terenul candidatei la titlu. Se întâmpla și în 1986, pe 25 septembrie, la întâiul sezon în A al Oțelului. Era primul popas oficial la Craiova, în eșalonul principal, iar în tabăra oltenilor se aflau, printre alții, Silviu Lung, Gică Popescu, Ungureanu, Săndoi, Irimescu, Geolgău sau Cîrțu. Așadar, nu era o deplasare oarecare.

Așa cum consemna cotidianul Sportul (vezi facsimil!), “Craiovenii au dominat, dar victoria întârzie”. Oțelul nostru izbutea să plece neînvins, scor 1-1 (1-0), golul fiind astfel povestit de cronicarul partidei, Paul Slăvescu: “Oaspeții, care în ultimele 10 minute au ieșit mai deciși la atac, au avut o singură acțiune perpendiculară pe poarta adversă, încheiată cu singurul șut pe poarta lui Lung, și atunci au înscris. Era în minutul 80, la puține minute după intrarea în teren a lui HANGHIUC, și acesta, primind o pasă lungă, în diagonală, printre fundații centrali adverși, a șutat nestingherit de la 16 m, învingându-l pe Lung: 1-1.

Suntem iarăși la cel mai înalt nivel și vrem să ne bucurăm. Forza, Oțelul!