shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Roșu. Și continuăm pe verde

SC Oțelul Galați a trecut cu bine și peste etapa cu numărul 11 a SuperLigii, în ciuda faptului că adversar i-a fost o echipă care în primăvară, în play-off-ul Ligii 2, trecuse de două ori de roș-alb-albaștri, cu 3-0 și 2-0. Acum a fost 1-0 pentru formația lui Dorinel Munteanu, după un autogol al lui Neluț Roșu.

“Anul trecut, i-am bătut pe unde i-am prins” este declarația fundașului dinamovist Amzăr care se dorea o prefață a meciului încins de vineri seară. Jucătorul celor din Ștefan cel Mare n-a fost pe teren, fiind suspendat, iar colegii săi au trăit o înfrângere cu care mai făcuseră cunoștință și în startul sezonului precedent al Ligii 2, acel 3-1 de la Clinceni care parcă fusese dat uitării. Uneori, poate din cauza euforiei, poți trece și peste detalii importante. Pe ai noștri nu-i măcina acest lucru, doar cele trei puncte aveau cu adevărat valoare, mai ales în contextul victoriei obținute cu o săptămână în urmă la Craiova. Și a fost nevoie de un mare consum de energie pentru a obține acest nou succes, săptămâna foarte încărcată, cu meci de Cupă la Zalău marți după-amiază, solicitându-i suplimentar pe Cisotti și compania.

S-a marcat o singură dată în încleștarea de vineri, autogolul spectaculos al lui Neluț Roșu, din centrarea perfectă a lui Maciel, ducând mai departe parcursul pe verde al Oțelului. Poate că am fi marcat și mai devreme, în minutul 17, când un fundaș advers a făcut henț în careu la un duel cu Fatai. Fotograful Gazetei Sporturilor a surprins excelent această fază, dar din nefericire nu și arbitrii din camera VAR. E minunat că putem relata cu detașare acest neajuns, chiar și unele dintre faulturile eronate dictate de arbitru pe final de joc, decizii considerate absurde de tribunele gălățene. Rămânem cu gustul mieros al unei noi victorii și ne întrebăm ce te-ar ține să nu umpli stadionul și duminica viitoare, la partida cu Farul Constanța? Mulțumim, Galați! Forza, Oțelul!

SC OȚELUL GALAȚI – DINAMO BUCUREȘTI 1-0 (1-0)

Stadion: Oțelul. Spectatori: 12.000
A marcat: N. Roșu 37 (autogol)
Cartonașe galbene: Tănasă 59, Bodișteanu (de pe bancă) 68, Jardan 73, Al. Pop 90, 90+2 / Politic 22, Lucas 78, Ghezali 87, Moura 90+3
Cartonaș roșu: Al. Pop 90+2

OȚELUL: Dur-Bozoancă – Adăscăliței, Cisse, Lovric, Silva – Cisotti, Lopez (75 Zivulic), Teles (56 Jardan) – Maciel (83 Latouchent), Fatai (74 Al. Pop), Bodișteanu (46 Tănasă)
Rezerve neutilizate: Stoian – Ghiocel, Zhelev, Cîrjan
Antrenor principal: D. Munteanu

DINAMO: Golubovic – Lucas, Bena (67 I. Roșu), Patriche – Costin, Borcea (75 Irimia), Larrucea (46 Iglesias), N. Roșu, De Moura – Gregorio (56 Ghezali), Politic (56 Abdallah)
Rezerve neutilizate: Dujmovic – Bordușanu, Giafer, Grigore
Antrenor principal: O. Burcă

Arbitri: G. Găman – D. Mitruți, A. Popescu – L. Rusandu. VAR: F. Andrei. AVAR: C. Moldoveanu