shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

STADION

stadion

Stadion: Oţelul
Adresă: Str. Anghel Saligny, nr. 2, Ţiglina III
Capacitate: 13.500 locuri

Stadionul “Oţelul”, terenul de luptă unde a avut loc cea mai mare performanţă a sportului gălăţean, a fost deschis oficial spectatorilor pe 30 martie 1982, cu o partidă de verificare de gală în care Oţelul (Divizia C) întâlnea pe Rapid Bucureşti (Divizia A).
Construcţia arenei începuse în 1979, preşedintele Puiu Vasilache implicându-se direct în crearea unei “case” pentru Oţelul. Aşa cum echipa a fost mai mereu legată de Combinat, nici povestea stadionului nu putea fi altfel, peste 10.000 de muncitori de pe platforma siderurgică participând activ la construcţie!

Iniţial, stadionul a avut o capacitate de 16.000 de locuri (pe bănci), dar în ziua de azi s-a ajuns la doar 13.500 de locuri prin trecerea la scaune. Cu toate acestea, recordul de spectatori este de 22.000 de oameni, la un meci de Cupă cu Sportul Studenţesc! În fotografiile splendide de la partida disputată în 1985 se poate observa cum gălăţenii stau nu numai în tribună, ci şi în copaci, pe tabelă, pe cabina comentatorilor, pe reclame, pe blocurile din jur sau pe Spitalul de Copii!

În anii ‘90 stadionul “Oţelul” a devenit “Cimitirul Granzilor”, echipa noastră fiind aproape imbatabilă acasă, în faţa propriiilor suporteri, care au creat mereu o atmosferă de vis pentru gazde şi un adevărat Infern pentru oaspeţi. Acest lucru a fost posibil şi datorită faptului că arena nu are pistă de atletism şi este situată între blocuri, având o acustică aparte. Prin înjumătăţirea gardului împrejmuitor, lucru de neimaginat pentru România la finalul anilor ‘90, Oţelul a devenit o forţă acasă, toate echipele plângându-se sau vorbind cu respect despre presiunea pusă pe oaspeţi de către numerosul public gălăţean.

Chiar dacă cea mai mare performanţă internaţională a fost reuşită de Oţelul pe stadionul “Dunărea, când a învins pe Juventus Torino, cea mai mare reuşită internă a avut loc pe 15 mai 2011, când Oţelul s–a încununat campioană, pentru prima oară în istorie, învingând cu 2-1 pe FC Timişoara, în ceea ce presa vremii a numit “finala campionatului”. Imediat după fluierul final, mii de gălăţeni au invadat terenul de joc şi s-au bucurat alături de idolii lor. Cu doar două etape înainte, arena din Ţiglina III găzduise primul meci în nocturnă din istorie: 2-1 cu adevărata Universitatea Craiova!

Principiile Suporter Club Oțelul Galați

 

Clubul este condus de suporteri

Clubul va fi organizat pe principiul socios, toţi membrii cotizanti având putere egală în Adunarea Generală, care va vota toate deciziile importante din club. Adunarea Generală votează conducerea clubului şi statutul acestuia, plus restul deciziilor importante. Conducerea clubului trebuie să fie apolitică, iar in momentul în care unul din cei ce vor conduce clubul alege sa se implice în politică, trebuie sa işi dea demisia sau va fi demis automat.

Unitate între suporteri

Destul am stat separaţi, trebuie să învăţăm că puterea stă în numărul cât mai mare de suporteri implicaţi în proiect. Fiecare grupare de suporteri şi fiecare suporter în parte trebuie să înveţe să conlucreze cu ceilalţi. Trebuie să învăţăm să lăsăm de la noi de dragul Oţelului

Deciziile sunt luate de Adunarea Generală

Adunarea Generala va fi compusă din toţi membrii cotizanţi. Aceşti membri votează un preşedinte şi un Consiliu Director, ce vor asigura conducerea pe o perioadă stabilită de statut. Cei din Consiliu Director vor fi răspunzători împreună pentru acțiunile lor în fața membrilor asociați cotizanți.

Transparenţă totală

Suporterii vor fi informaţi atât în ceea ce priveşte deciziile luate de organele de conducere, dar şi în ceea ce priveşte veniturile intrate în conturile clubului şi cheltuielile făcute. Membrii cotizanți vor fi informați prin e-mail referitor la deciziile luate de Consiliul Director la sedințele săptămânale.

Banii obţinuţi sunt reinvestiți în club

Veniturile Suporter Club Otelul Galati provenite din sponsorizări, cotizații anuale, donații, etc. vor fi folosite strict pentru funcționarea clubului. Nimeni nu va putea sustrage bani din conturile clubului indiferent de poziţia ocupată în club.