Ai intrebari? ´éĽ+40 771 337 521 ´âácontact@ascotelul.ro
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

STADION

stadion

Stadion: Oţelul
Adresă: Str. Anghel Saligny, nr. 2, Ţiglina III
Capacitate: 13.500 locuri

Stadionul ÔÇťO┼úelulÔÇŁ, terenul de lupt─â unde a avut loc cea mai mare performan┼ú─â a sportului g─âl─â┼úean, a fost deschis oficial spectatorilor pe 30 martie 1982, cu o partid─â de verificare de gal─â ├«n care O┼úelul (Divizia C) ├«nt├ólnea pe Rapid Bucure┼čti (Divizia A).
Construc┼úia arenei ├«ncepuse ├«n 1979, pre┼čedintele Puiu Vasilache implic├óndu-se direct ├«n crearea unei ÔÇťcaseÔÇŁ pentru O┼úelul. A┼ča cum echipa a fost mai mereu legat─â de Combinat, nici povestea stadionului nu putea fi altfel, peste 10.000 de muncitori de pe platforma siderurgic─â particip├ónd activ la construc┼úie!

Ini┼úial, stadionul a avut o capacitate de 16.000 de locuri (pe b─ânci), dar ├«n ziua de azi s-a ajuns la doar 13.500 de locuri prin trecerea la scaune. Cu toate acestea, recordul de spectatori este de 22.000 de oameni, la un meci de Cup─â cu Sportul Studen┼úesc! ├Än fotografiile splendide de la partida disputat─â ├«n 1985 se poate observa cum g─âl─â┼úenii stau nu numai ├«n tribun─â, ci ┼či ├«n copaci, pe tabel─â, pe cabina comentatorilor, pe reclame, pe blocurile din jur sau pe Spitalul de Copii!

├Än anii ÔÇś90 stadionul ÔÇťO┼úelulÔÇŁ a devenit ÔÇťCimitirul GranzilorÔÇŁ, echipa noastr─â fiind aproape imbatabil─â acas─â, ├«n fa┼úa propriiilor suporteri, care au creat mereu o atmosfer─â de vis pentru gazde ┼či un adev─ârat Infern pentru oaspe┼úi. Acest lucru a fost posibil ┼či datorit─â faptului c─â arena nu are pist─â de atletism ┼či este situat─â ├«ntre blocuri, av├ónd o acustic─â aparte. Prin ├«njum─ât─â┼úirea gardului ├«mprejmuitor, lucru de neimaginat pentru Rom├ónia la finalul anilor ÔÇś90, O┼úelul a devenit o for┼ú─â acas─â, toate echipele pl├óng├óndu-se sau vorbind cu respect despre presiunea pus─â pe oaspe┼úi de c─âtre numerosul public g─âl─â┼úean.

Chiar dac─â cea mai mare performan┼ú─â interna┼úional─â a fost reu┼čit─â de O┼úelul pe stadionul ÔÇťDun─ârea, c├ónd a ├«nvins pe Juventus Torino, cea mai mare reu┼čit─â intern─â a avut loc pe 15 mai 2011, c├ónd O┼úelul sÔÇôa ├«ncununat campioan─â, pentru prima oar─â ├«n istorie, ├«nving├ónd cu 2-1 pe FC Timi┼čoara, ├«n ceea ce presa vremii a numit ÔÇťfinala campionatuluiÔÇŁ. Imediat dup─â fluierul final, mii de g─âl─â┼úeni au invadat terenul de joc ┼či s-au bucurat al─âturi de idolii lor. Cu doar dou─â etape ├«nainte, arena din ┼óiglina III g─âzduise primul meci ├«n nocturn─â din istorie: 2-1 cu adev─ârata Universitatea Craiova!

Principiile Suporter Club O╚Ťelul Gala╚Ťi

 

Clubul este condus de suporteri

Clubul va fi organizat pe principiul socios, to┼úi membrii cotizanti av├ónd putere egal─â ├«n Adunarea General─â, care va vota toate deciziile importante din club. Adunarea General─â voteaz─â conducerea clubului ┼či statutul acestuia, plus restul deciziilor importante. Conducerea clubului trebuie s─â fie apolitic─â, iar in momentul ├«n care unul din cei ce vor conduce clubul alege sa se implice ├«n politic─â, trebuie sa i┼či dea demisia sau va fi demis automat.

Unitate între suporteri

Destul am stat separa┼úi, trebuie s─â ├«nv─â┼ú─âm c─â puterea st─â ├«n num─ârul c├ót mai mare de suporteri implica┼úi ├«n proiect. Fiecare grupare de suporteri ┼či fiecare suporter ├«n parte trebuie s─â ├«nve┼úe s─â conlucreze cu ceilal┼úi. Trebuie s─â ├«nv─â┼ú─âm s─â l─âs─âm de la noi de dragul O┼úelului

Deciziile sunt luate de Adunarea General─â

Adunarea Generala va fi compus─â din to┼úi membrii cotizan┼úi. Ace┼čti membri voteaz─â un pre┼čedinte ┼či un Consiliu Director, ce vor asigura conducerea pe o perioad─â stabilit─â de statut. Cei din Consiliu Director vor fi r─âspunz─âtori ├«mpreun─â pentru ac╚Ťiunile lor ├«n fa╚Ťa membrilor asocia╚Ťi cotizan╚Ťi.

Transparenţă totală

Suporterii vor fi informa┼úi at├ót ├«n ceea ce prive┼čte deciziile luate de organele de conducere, dar ┼či ├«n ceea ce prive┼čte veniturile intrate ├«n conturile clubului ┼či cheltuielile f─âcute. Membrii cotizan╚Ťi vor fi informa╚Ťi prin e-mail referitor la deciziile luate de Consiliul Director la sedin╚Ťele s─âpt─âm├ónale.

Banii ob┼úinu┼úi sunt reinvesti╚Ťi ├«n club

Veniturile Suporter Club Otelul Galati provenite din sponsoriz─âri, cotiza╚Ťii anuale, dona╚Ťii, etc. vor fi folosite strict pentru func╚Ťionarea clubului. Nimeni nu va putea sustrage bani din conturile clubului indiferent de pozi┼úia ocupat─â ├«n club.