shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Stadionul Oțelul, de 40 de ani casa oțelarilor

stadion4

Stadionul “Oţelul”, terenul de luptă unde a avut loc cea mai mare performanţă a sportului gălăţean, a fost deschis oficial spectatorilor pe 30 martie 1982, cu o partidă de verificare de gală în care Oţelul (Divizia C) întâlnea pe Rapid Bucureşti (Divizia A).
Construcţia arenei începuse în 1979, preşedintele Puiu Vasilache implicându-se direct în crearea unei “case” pentru Oţelul. Aşa cum echipa a fost mai mereu legată de Combinat, nici povestea stadionului nu putea fi altfel, peste 10.000 de muncitori de pe platforma siderurgică participând activ la construcţie!

stadion

Iniţial, stadionul a avut o capacitate de 16.000 de locuri (pe bănci), dar în ziua de azi s-a ajuns la doar 13.500 de locuri prin trecerea la scaune. Cu toate acestea, recordul de spectatori este de 22.000 de oameni, la un meci de Cupă cu Sportul Studenţesc! În fotografiile splendide de la partida disputată în 1985 se poate observa cum gălăţenii stau nu numai în tribună, ci şi în copaci, pe tabelă, pe cabina comentatorilor, pe reclame, pe blocurile din jur sau pe Spitalul de Copii!

stadion2

În anii ‘90 stadionul “Oţelul” a devenit “Cimitirul Granzilor”, echipa noastră fiind aproape imbatabilă acasă, în faţa propriiilor suporteri, care au creat mereu o atmosferă de vis pentru gazde şi un adevărat Infern pentru oaspeţi. Acest lucru a fost posibil şi datorită faptului că arena nu are pistă de atletism şi este situată între blocuri, având o acustică aparte. Prin înjumătăţirea gardului împrejmuitor, lucru de neimaginat pentru România la finalul anilor ‘90, Oţelul a devenit o forţă acasă, toate echipele plângându-se sau vorbind cu respect despre presiunea pusă pe oaspeţi de către numerosul public gălăţean.

otelul-stadion-campioana

Chiar dacă cea mai mare performanţă internaţională a fost reuşită de Oţelul pe stadionul “Dunărea, când a învins pe Juventus Torino, cea mai mare reuşită internă a avut loc pe 15 mai 2011, când Oţelul s–a încununat campioană, pentru prima oară în istorie, învingând cu 2-1 pe FC Timişoara, în ceea ce presa vremii a numit “finala campionatului”. Imediat după fluierul final, mii de gălăţeni au invadat terenul de joc şi s-au bucurat alături de idolii lor. Cu doar două etape înainte, arena din Ţiglina III găzduise primul meci în nocturnă din istorie: 2-1 cu adevărata Universitatea Craiova!

stadion-otelul

Odată cu renașterea clubului prin proiectul Suporter Club Oțelul Galați, revenirea pe stadion a reprezentat un obiectiv important pentru noua entitate sportivă, țel realizat chiar din primul sezon. După întoarcerea acasă a urmat un baraj de poveste, Oțelul reușind promovarea în cel de-al treilea eșalon alături de aproape 10.000 de suporteri în tribune, fani ce așteaptă de atunci încă o promovare mult dorită pentru clubul roș-alb-albastru.

Pentru a celebra aniversarea a 40 de existență a stadionului Oțelul, staff-ul administrativ al clubul a decis ca intrarea de la partida SC Oțelul Galați – Aerostar Bacău, din prima etapă a play-off-ului Ligii 3, să fie gratuită pentru toți suporterii. Aniversăm împreună stadionul Oțelul! #ImpreunaPentruOtelul