shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Start satisfăcător de sezon

Oțelul Galați a debutat în Superligă, ediția 2023-2024, cu un rezultat de egalitate pe teren propriu: 1-1 (0-1) cu UTA Arad, formație care în 2022 irosea pe final calificarea în play-off. De cealaltă parte, pentru o echipă care la începutul verii trecute susținea baraj de intrare în eșalonul secund al României, este o realizare incontestabilă, nicidecum un start nefericit. Cu tot subiectivismul firesc, e o concluzie rezonabilă.

Evident, dacă ne raportăm la cele mai mai performanțe ale acestui brand, respectiv câștigarea Campionatului și a Supercupei României în 2011, o remiză pe propriul teren cu gruparea arădeană poate fi considerată orice altceva decât o bucurie. Pentru noi, clubul renăscut în 2016 de suporteri pentru suporteri, este însă bucurie fără margini să vedem că, în toiul sezonului concediilor, stadionul a fost aproape plin la debutul în competiția de elită a țării. După un sezon de Liga 2 în care arena noastră a fost plină de suporteri cu inima roșu-alb-albastră, imaginile cu manifestările tribunelor devenind virale, dăinuirea acestei emoții trece drept prima victorie a Oțelului în noul an competițional.

Trecem și la activitatea propriu-zisă de la nivelul gazonului. O spunem cu mâna la inimă, au transmis-o public, în social-media, atât suporterii, cât și consumatori neutri de sport-rege: Oțelul, cel puțin în repriza secundă a meciului de aseară, dar de câteva ori și în primele 45 de minute, a produs FOTBAL. Nu doar pentru scepticii care nu găseau oportună promovarea printre cele mai tari echipe din România, ci în primul rând pentru fanii de vreme rea, care mereu au sperat la zile însorite. În compania unui adversar care și-a permis reînnoirea lotului, având obiective îndrăznețe, bravii băieți ai lui Dorinel Munteanu au demonstrat o viteză superioară după minutul 46, ratând, printre altele, o lovitură de la 11 metri și o situație de unu la unu cu portarul, lăsând mereu impresia că până la final va pica golul izbăvitor.

Oțelul n-a câștigat cu UTA, dar a furnizat destule momente de spectacol, ingredient pe care orice iubitor de fotbal și-l dorește atunci când vine la stadion. Potența fizică a jucătorilor noștri, combinațiile rapide, driblingurile făcute în viteză și pofta de joc a nou-veniților Pop, marcator la debut, Bodișteanu, Teles sau Lopez ar fi trebuit să aibă un corespondent pe măsură pe tabela de marcaj. Nu s-a întâmplat, dar rămânem cu gustul dulce al revenirii în Superligă și cu un joc pe care inclusiv presa de specialitate l-a catalogat interesant, dătător de speranțe.

În concluzie, am plecat satisfăcător în noua campanie, nu mai suntem pe vremea în care se considera că un egal acasă sunt două puncte în minus în “clasamentul adevărului”. E genul de 1-1 tonic care îți dă șansa de a reveni la antrenamente și mai dedicat, cu entuziasm și încredere. Forza, Oțelul!

SC OȚELUL GALAȚI – FC UTA ARAD 1-1 (0-1)

Stadion: Oțelul – 10.000 spectatori;
Marcatori: A. Pop 62 / R. Pop 45+5
Cartonașe galbene: Zhelev 69, Rus 84 / Mihai 57, Isac 75

OȚELUL: Stoian – Rus, Yabre, Lopez, Zhelev – Teles (90+3 Gaitan), Neagu (79 Zivulic), Cisotti – A. Pop (72 Jardan), Fatai (46 Cîrjan), Ursu (46 Bodișteanu).
Rezerve neutilizate: Păun, Farcaș, Ghiocel, Nedelea
Antrenor principal: D. Munteanu

UTA: Iacob – Roganovic, Benga, Markov, Abeid – Mihai (60 Isac), Carp (56 Stahl) – R. Pop (77 Mustacă), Fabry (77 Postolachi), Dumitrașcu – Cooper (46 Leidsman).
Rezerve neutilizate: Kucher, Iurasciuc, Ekmekci, Nortey

Antrenor principal: M. Rednic

Arbitri: A. Chivulete – S. Gheorghe, M. Necula – V. Băban. VAR: F. Andrei. AVAR: C. Marcu