Ai intrebari? ´éĽ+40 771 337 521 ´âácontact@ascotelul.ro
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out
CAPITOLUL I : Dispozitii generale

Art.1- Membrii asociati

1.1 Membrii asociati ai Asociatiei Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati sunt cei care au constituit asociatia in conformitate cu actul constitutiv, in vederea dobandirii personalitatii juridice si pentru respectarea prevederilor O.G. nr.26/2000 privind asociatiile si fundatiile si legii nr.69/2000, mentionati mai jos, precum si persoanele care se vor asocia ulterior constituirii acesteia.

Art.2 ÔÇôRegimul juridic

2.1 Asociatia Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati este persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial.

Art.3 ÔÇô Legislatie aplicabila

3.1 Asociatia Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati va fi condusa conform prezentului Statut, iar ├«n ceea ce prive┼čte aspectele la care nu se face referire ├«n acesta, conform dispozi┼úiilor O.G.nr.26/2000 privind asociatiile si fundatiile, precum si ale legii nr.69/2000 a educatiei fizice si sportului.

Art.4 -Scopul

4.1 Scopul Asociatiei este de a sustine si promova activitatile sportive de fotbal, handbal, baschet, volei, rugby, hochei pe gheata, oina, atletism si sah, de practicare a acestor ramuri sportive de catre membrii clubului, de participare la activitati si competitii sportive, de a descoperi, a selectiona, si a pregati sportivii indiferent de varsta, pentru sportul de performanta.

Art.5 -Denumirea

5.1 Denumirea asociatiei este Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati.

Art.6 -Sediul

6.1 Sediul Asociatiei Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati este in Galati, [ÔÇŽ]. judetul Galati

Art.7 -Durata

7.1 Asociatia Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati se constituie si va functiona pe durata nedeterminata .

Art.8 -Patrimoniul

8.1 Patrimoniul social al Asociatiei Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati, este alcatuit dintr-un activ patrimonial in valoare de 1.300 lei, si este format din aporturile in bani si in cote egale, depuse de catre membrii asociati care au constituit asociatia .

8.2 Patrimoniul social initial al asociatiei se completeaza cu venituri din cotizatiile membrilor asociati, contributiile membrilor sustinatori, sponsorizari, prestarea de servicii cu plata, subventii , donatii, legate, dividende si alte contributii in bani sau/si in natura, de la persoane fizice si juridice, resurse obtinute de la bugetul local, venituri obtinute din activitati proprii, in conformitate cu prevederile legii, taxele de participare la competitiile organizate de catre club in conformitate cu prevederile legale in vigoare, venituri din transferul jucatorilor, si orice alte venituri prevazute de legislatia in vigoare.

8.3 Toate resursele patrimoniale ale Asociatiei sunt destinate sa serveasca in exclusivitate scopului si obiectului de activitate al acesteia.

8.4 Intregul patrimoniu va fi evidentiat si pastrat, in conformitate cu legislatia romana in materie, pe numele asociatiei, si va fi folosit exclusiv pentru realizarea obiectivelor acesteia.

Art.9 -Obiective

9.1 Obiectivele asociatiei sunt :

ÔÇô initierea si sustinerea unor programe si actiuni de atragere a tinerilor pentru popularizarea si practicarea fotbalului, handbalului, baschetului, voleiului, rugbyului, hocheiului pe gheata, oinei, atletismului si sahului.

ÔÇô sustinerea de stagii si cantonamente precum si a altor forme de promovare si initiere in sport ;

ÔÇô participarea in competitile organizate de Federatia Romana de Fotbal si Asociatia Judeteana de Fotbal in conformitate cu regulamentele in vigoare, precum si in competitiile organizate de Federatia Romana de Handbal, Federatia Romana de Baschet, Federatia Romana de Volei, Federatia Romana de Rugby, Federatia Romana de Hochei pe Gheata, Federatia Romana de Oina, Federatia Romana de Atletism si Federatia Romana de Sah

ÔÇô stabilirea unor colaborari cu alte organizatii de specialitate din tara si din strainatate , in vederea nivelului tehnic al practicantilor fotbalului, handbalului, baschetului, voleiului, rugbyului, hocheiului pe gheata, oinei, atletismului si sahului ;

ÔÇô initierea si instruirea membrilor asociatiei si a altor persoane interesate in practicarea sportului;

ÔÇô organizarea de evenimente sportive, turnee si competitii sportive cu acordul Federatiei Romane de Fotbal, Federatia Romana de Handbal, Federatia Romana de Baschet, Federatia Romana de Volei, Federatia Romana de Rugby, Federatia Romana de Hochei pe Gheata, Federatia Romana de Oina, Federatia Romana de Atletism si Federatia Romana de Sah

ÔÇô comercializarea de materiale si echipamente sportive si de materiale promotionale;

ÔÇô promovarea ┼či protejarea drepturilor ┼či intereselor membrilor asociatiei;

ÔÇô promovarea de ac┼úiuni de interes general ├«n domenii ca: sprijinirea ┼či promovarea sportului, lupta ├«mpotriva violen┼úei ├«n sport ┼či a dopajului, men┼úinerea ┼či cultivarea spiritului de fair-play, promovarea s─ân─ât─â┼úii, educa┼úiei ┼či activit─â┼úii de tineret prin sport;

9.2 Pentru indeplinirea acestor obiective, asociatia:

ÔÇô va organiza cu acordul federatiilor sportive nationale pe ramura de sport ┼či va participa la evenimente ┼či competi┼úii sportive;

ÔÇô va promova practicarea sportului, prin intermediul sec┼úiunilor sale, ├«n special ├«n r├óndul tinerilor;

ÔÇô va dezvolta rela┼úii ├«ntre membrii Clubului ┼či ter┼úe p─âr┼úi, ┼či rela┼úii cu alte institu┼úii, totul, cu obiectivul comun de a men┼úine ┼či ├«mbun─ât─â┼úi semnifica┼úia sportiv─â ┼či social─â de care se bucur─â Clubul;

ÔÇô va promova relatii de parteneriat cu alte entitati din domeniul sportului, in vederea dezvoltarii si valorificarii cu precadere a potentialului sportiv din Galati.

Art.10 ÔÇô Culori si insemne

10.1 Emblema Asociatia Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati va contine denumirea asociatiei si un convertizor siderurgic, si va fi folosita pe stampila, inscriptii, titluri de orice fel etc., ale acesteia.

10.2 Culorile Asociatiei Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati are culorile rosu, alb si albastru iar insemnele sunt reprezentate de un convertizor siderurgic.

CAPITOLUL II : Membrii

Art.11- Categorii de membrii

11.1 Asociatia Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati se compune din urmatoarele categorii de membri:

ÔÇô Membrii asociati-cotizanti sunt persoanele fizice care au constituit asociatia si au contribuit moral si material la constituirea acesteia, precum si persoanele fizice care se asocieaza ulterior constituirii asociatiei si contribuie la sustinerea activitatii acesteia prin plata unei cotizatii de asociere precum si a unei cotizatii lunare sau anuale;

ÔÇô Membrii sportivi sunt persoanele fizice care se inscriu in asociatie in baza unui acord de instruire sportiva sau, care sunt legitimati ca sportivi in cadrul asociatiei.

ÔÇô Membrii sustinatori sunt persoanele juridice care adera la scopul asociatiei si contribuie material si moral pentru realizarea acestuia.

ÔÇô Membrii de onoare sunt persoanele fizice si juridice care au adus si aduc servicii deosebite clubului sportiv sau care il sprijina substantial , din punct de vedere financiar;

Art.12. ÔÇô Dobandirea calitatii de membru

12.1 Calitatea de membru asociat-cotizant se acorda de catre Consilul Director, care poate stabili oricand limite temporare, cu privire la numarul maxim de membrii asociati-cotizanti, sau conditii generale de admitere.

12.2 Obtinerea calitatii de membru asociat-cotizant se face printr-o cerere adresat─â de persoana ├«n cauz─â Consiliului Director, pe un formular tipizat, care trebuie sa cuprinda cel putin, datele de identificare ale persoanei, precum si alte detalii personale stabilite de Consiliul Director, precum si un angajament de a accepta Statutul ┼či debitul direct al tuturor sumelor de plata asumate de la un cont curent sau registru bancar al unei institu┼úii financiare.

12.3 Orice persoana care doreste sa obtina calitatea de membru asociat-cotizant va trebui sa aiba varsta implinita de 18 ani la data formularii cererii de dobandirea calitatii de membru asociat-cotizant.

12.4 Acordul de a admite un membru asociat-cotizant, va fi comunicat, ├«n scris sau prin e-mail, persoanei ├«n cauz─â, ├«mpreun─â cu o copie a Statutului in format electronic, indic├ónd num─ârul de membru asociat-cotizant corespunz─âtor, care va fi alocat corelativ ┼či ├«n ordinea cererilor.

12.5 Înscrierile de noi membrii asociati-cotizanti vor fi înregistrate în Registrul de Evidenta al Membrilor Asociati-Cotizanti.

12.6 Dacă admiterea de membrii asociati-cotizanti a fost suspendată, Consiliul Director poate crea un registru provizoriu al cererilor de admitere, în care vor fi înregistrate cererile făcute. Acele persoane înregistrate în acest Registru vor avea dreptul de preemţiune la admiterea în asociatie, odată ce admiterea de noi Membri Asociati este permisă din nou.

12.7 Calitatea de membru sportiv se obtine prin semnarea unui acord de instruire sportiva, sau in temeiul unei legitimari ca sportiv.

12.8 Calitatea de membru sustinator se acorda de catre Consilul Director, care poate stabili oricand limite temporare, cu privire la numarul maxim de membrii sustinatori, sau conditii generale de admitere.

12.9 Calitatea de membru de onoare se acorda de catre Adunarea Generala in baza unei propuneri facuta de catre Consiliul Director.

Art.13 ÔÇô Drepturile membrilor

13.1 Membrii asociati-cotizanti au urm─âtoarele drepturi:

ÔÇô sa detina un vot in adunarea generala si sa-si exercite dreptul de vot in adunarea generala;

ÔÇô de a fi alesi ├«n Consiliul Director, sau pentru func┼úii ├«n orice alt organ de conducere, administrativ sau consultativ, reglementat de prezentul Statut sau care este creat de c─âtre Consiliul Director, ├«n conformitate cu regulamentele aplicabile;

ÔÇô de a participa ├«n activit─â┼úi sportive ┼či activit─â┼úi sociale, recreative, culturale sau ┼čtiin┼úifice, pe care Clubul le organizeaz─â ├«n favoarea membrilor asociati-cotizanti, ├«n conformitate cu normele ┼či regulamentele prev─âzute de Consiliul Director;

ÔÇô de a participa la evenimentele sportive organizate de asociatie, ├«n conformitate cu aloc─ârile de locuri care sunt atribuite membrilor asociati-cotizanti, la orice moment dat, ├«n func┼úie de disponibilit─â┼úile existente. Pentru fiecare dintre dot─ârile asociatiei, un singur loc poate fi alocat unui singur membru asociat-cotizant.Consiliul Director, ├«n conformitate cu condi┼úiile pe care le stabile┼čte, poate atribui locuri alocate membrilor asociati-cotizanti ai asociatiei, ├«n dot─âri ale asociatiei, altor persoane, at├óta timp c├ót acestea au sau ob┼úin calitatea de membru asociat-cotizant, nu au deja alocat un alt loc ├«n dotarile asociatiei, ┼či pot dovedi acordul sau dorin┼úa de┼úin─âtorului locului ┼či a solicitantului, pentru o nou─â alocare, prin ├«nf─â┼úi┼čarea lor ├«n persoan─â la birourile asociatiei, prezent├ónd un ├«nscris privat, semnat ├«n mod legal ├«n fa┼úa unui notar, ├«n care este specificat acordul de┼úin─âtorului locului.Este interzis ├«n mod expres transferul oneros, de c─âtre membrii asociati-cotizanti c─ârora le sunt alocate locuri, a dreptului de a participa la evenimente sportive utiliz├ónd locurile care fac obiectul aloc─ârii respective, cu excep┼úia cazului ├«n care acest transfer se face prin intermediul sau ├«n beneficiul asociatiei.

ÔÇô de a fi informa┼úi cu privire la orice aspect care afecteaz─â individual calitatea lor de a fi membru asociat-cotizant ┼či rela┼úiile lor cu asociatia;

13.2 Membrii sportivi au drepturile prevazute in contractele de instruire sportiva si/sau in orice alte contracte incheiate cu asociatia in urma legitimarii din punct de vedere sportiv.

13.3 Membrii sustinatori au dreptul de a participa in calitate de invitati la Adunarile Generale ale asociatiei precum si la orice evenimente sportive sau de alta natura organizate de asociatie.

13.4 Membrii de onoare au dreptul de a participa in calitate de invitati la Adunarile Generale ale asociatiei precum si la orice evenimente sportive sau de alta natura organizate de asociatie.

Art.14- Obligatiile membrilor

14.1 Membrii asociati-cotizanti vor avea urm─âtoarele obligatii:

ÔÇô de a respecta Statutul Clubului, hotararile Adun─ârii Generale, Regulamentele interne ┼či Deciziiile luate si Regulamentele convenite de Consiliul Director, ├«n exercitarea drepturilor care le-au fost conferite;

ÔÇô de a-┼či exercita toate drepturile care le-au fost conferite prin calitatea de a fi membru asociat-cotizant, cu demnitatea ┼či respectul impuse de imaginea public─â ┼či renumele asociatiei ┼či ÔÇô ├«n leg─âtur─â cu dreptul lor de a participa la activit─â┼úile asociatiei ┼či libertatea de vorbire ┼či exprimare ÔÇô cu onoarea, demnitatea ┼či confiden┼úialitatea impuse de al┼úi membrii asociati-cotizanti, delega┼úi, directori, persoane din domeniul sportului, juc─âtori, antrenori, angaja┼úi ┼či orice alt─â persoan─â care are legatura cu asociatia;

ÔÇô de a contribui la sus┼úinerea responsabilit─â┼úilor financiare ale asociatiei, prin efectuarea periodic─â a tuturor pl─â┼úilor ordinare ┼či extraordinare, a┼ča cum sunt prev─âzute de Statut sau convenite de Adunarea General─â sau Consiliul Director, ca parte a competen┼úelor lor respective, sub forma oricaror taxe si/sau cotizatii, periodice sau extraordinare, bilete de sezon sau alte contribu┼úii pentru utilizarea dot─ârilor ┼či serviciilor asociatiei sau participarea la competi┼úiile ┼či evenimentele sportive, pe care asociatia le organizeaz─â sau la care particip─â echipa sa sau oameni ai sportului apar┼úin├ónd asociatiei;

ÔÇô de a contribui la ├«ndeplinirea activit─â┼úilor asociatiei, at├ót prin sport, c├ót ┼či prin participarea ├«n organele de conducere, consultative sau de administra┼úie, atunci c├ónd este cazul;

ÔÇô de a ├«┼či onora prompt obliga┼úiile financiare de orice fel, altele dec├ót cele men┼úionate ├«n articolul 14, alin.3, pe care membrii asociati-cotizanti le au fa┼ú─â de asociatie, ┼či de a compensa asociatia, cu punctualitate, pentru daune sau pierderi cauzate bunurilor asociatiei, ca o consecin┼ú─â a ac┼úiunilor sau omisiunilor membrului asociat-cotizant respectiv;

ÔÇô de a comunica o adres─â postala si una de e-mail, la care pot fi trimise comunic─ârile asociatiei, ┼či de a asigura notific─âri certe cu privire la orice schimbare de adres─â;

ÔÇô de a pune la dispozi┼úie un num─âr de cont si detaliile registrului bancar pentru o institu┼úie financiar─â, in scopul perceperii taxelor sau contribu┼úiilor de membru asociat-cotizant ┼či la care pot fi f─âcute pl─â┼úile asociatiei.

14.2 Membrii sportivi au toate obligatiile prevazute si care izvorasc din contractele incheiate cu asociatia si din Regulamentul Intern al asociatiei.

14.3 Membrii sustinatori au obligatia de a pastra confidentialitatea asupra informatiilor de orice natura de care i-au cunostinta, cu ocazia participarii la Adunarile Generale ale asociatiei, precum si obligatia de a nu aduce niciodata prejudicii materiale sau de imagine asociatiei.

14.4 Membrii de onoare au obligatia de a pastra confidentialitatea asupra informatiilor de orice natura de care i-au cunostinta cu ocazia participarii la Adunarile Generale ale asociatiei, precum si obligatia de a nu aduce niciodata prejudicii materiale sau de imagine asociatiei.

Articolul 15ÔÇô Suspendarea dreptului de vot al membrului asociat-cotizant

15.1 Dreptul de vot al unui membru asociat-cotizant al asociatiei, poate fi suspendat numai individual, ┼či numai pentru motivele stipulate in cuprinsul acestui Statut.

15.2 Suspendarea dreptului de vot al unui membru asociat-cotizant al asociatiei, va avea loc printr-o decizie disciplinar─â, luat─â urmare unor abateri disciplinare constand in ├«nc─âlc─âri grave ┼či foarte grave ├«n leg─âtur─â cu comportamentul de membru asociat-cotizant, a┼ča cum se detaliaz─â ├«n Statut.

15.3 Suspendarea trebuie s─â fie decis─â de Comisia de Disciplina cu respectarea procedurii prevazuta in Statut.

15.4 Perioada maxim─â de suspendare a dreptului de vot al unui membru asociat-cotizant poate fi de pana la doi ani.

15.5 ├Än timpul perioadei de suspendare, membrul asociat-cotizant nu ├«┼či poate exercita dreptul de vot.

Articolul 16 ÔÇô Pierderea calit─â┼úii de membru

16.1 Pierderea calităţii de membru asociat-cotizant se poate produce individual si din următoarele cauze:

 1. a) Prin decizia expres─â a membrului asociat-cotizant, comunicat─â oficial asociatiei;
 2. b) Prin decesul membrului asociat-cotizant;
 3. c) Prin decizie disciplinar─â, luat─â ├«n circumstan┼úe de ├«nc─âlc─âri foarte grave legate de comportament, a┼ča cum se prevede ├«n Statut;
 4. d) Din cauza neplăţii cotizaţiei regulate sau ordinare a membrului asociat-cotizant, sau a oricărei alte cotizaţii sau taxe;
 5. e) in cazul dizolvarii asociatiei.

In cazul prev─âzut la litera c), pierderea trebuie s─â fie decis─â de Comisia de Disciplina iar in cazurile literelor a), b) si e), pierderea va avea loc automat, de├«ndat─â ce asociatia ia la cuno┼čtin┼ú─â despre decizia membrului asociat-cotizant sau de decesul acestuia, precum si de la data pronuntarii hotararii de dizolvare. ├Än cazul prev─âzut la litera d), ├«n caz de neplat─â, asociatia va notifica aceast─â circumstan┼ú─â membrului asociat-cotizant, cu un avertisment c─â, dac─â plata nu se va efectua ├«n termen de maxim treizeci de zile calendaristice de la primirea instiintarii, calitatea de membru asociat-cotizant al asociatiei va fi anulat─â. ├Än cazul ├«n care aceast─â perioad─â trece f─âr─â remedierea situa┼úiei de neplat─â, membrul asociat-cotizant respectiv va fi radiat din asociatie ┼či va fi notificat ├«n consecin┼ú─â, in scris sau prin e-mail.

16.2 Calitatea de membru sportiv se pierde prin incetarea acordului de instruire sportiva, contractului incheiat cu asociatia, prin incetarea legitimarii sau prin transfer la un alt club sportiv.

16.3 Calitatea de membru sustinator se pierde la momentul in care acesta nu mai sustine din punct de vedere financiar asociatia, sau in momentul incalcarii obligatiilor de membru sustinator prevazute in Statut.

16.4 Calitatea de membru de onoare se pierde prin hotararea Adunarii Generale la propunerea Consiliului Director pentru incalcarea obligatiilor de membru de onoare preavazute in Statut.

Art.17 ÔÇô Regimul disciplinar

17.1 Asociatia are autoritatea de a sanctiona abaterile de la disciplina asociativa, care sunt efectuate cu ocazia sau ca urmare a desf─â┼čur─ârii activit─â┼úilor sale. Exercitarea acestei autorit─â┼úi, procedura disciplinar─â, clasificarea ┼či caracterizarea abaterilor ┼či sanc┼úiunile aplicabile sunt prevazute in prezentul Statut.

17.2 Abaterile disciplinare supuse autorităţii disciplinare a asociatiei sunt urmatoarele :

ÔÇô abaterile referitoare la comportamentul de membru asociat-cotizant, constand in ac┼úiuni sau omisiuni f─âcute de membrii asociati-cotizanti, care contravin regimului asociativ legal, Statutului ┼či deciziilor Adun─ârii Generale sau ale Consiliului Director.

ÔÇô abateri referitoare la comportamentul sportive, constand in ac┼úiuni sau omisiuni care contravin regulilor generale pentru disciplina sportiv─â ┼či coexisten┼ú─â implic├ónd membrii asociati-cotizanti, juc─âtorii, membrii personalului de antrenare ┼či orice alta persoana care detina o calitate oficiala in asociatie.

17.3 Exercitarea autorit─â┼úii disciplinare corespunde urm─âtoarelor persoane ┼či organisme:

ÔÇô abateri referitoare la comportament sportiv: Comisia de Disciplina.

ÔÇô abateri referitoare la comportamentul de membru asociat-cotizant: Comisia de Disciplina, cu excep┼úia cazului ├«n care persoana care se presupune c─â a f─âcut abaterea este un membru al acestei Comisii, ├«n care caz exercitarea puterii disciplinare va corespunde Consiliului Director.

17.4. Abateri referitoare la caracterul sportive, sunt cele prevazute si clasificate in lista de abateri minore, grave sau foarte grave descrise de legislatia in vigoare si in regulamentele sportive generale.

17.5 Abateri referitoare la comportamentul de membru asociat-cotizant sunt abaterile de comportament asociativ prin ac┼úiuni sau omisiuni referitoare la activit─â┼úi ale asociatiei si sunt clasificate ca ┼či minore, grave sau foarte grave.

 1. a) Abateri minore sunt acţiuni sau omisiuni ale membrilor asociati-cotizanti împotriva legii, Statutelor, sau hotărârilor Adunării Generale sau a Consiliul Director, sau regulile generale de coexistenţă socială asociativă, care nu sunt clasificate ca grave sau foarte grave, dupa cum urmeaza :

ÔÇô lipsa unui comportament corect cu al┼úi membri asociati-cotizanti, juc─âtori, personal tehnic, arbitri de linie, arbitrii ┼či alte autorit─â┼úi sportive care ac┼úioneaz─â ├«n exerci┼úiul func┼úiunii lor sau cu publicul ├«n general;

ÔÇô nerespectarea nejustificat─â a ordinelor ┼či instruc┼úiunilor date de autorit─â┼úi sportive ┼či/sau Consiliul Director, membrul asociat-cotizant ac┼úion├ónd ├«n exerci┼úiul func┼úiei sale, c├ónd acestea nu constituie o abatere grav─â sau foarte grav─â;

ÔÇô utilizarea incorect─â a resurselor financiare sau materiale ale asociatiei, c├ónd nu este clasificat─â ca o abatere foarte grav─â.

 1. b) Abaterile grave sunt acţiuni sau omisiuni ale membrilor asociati-cotizanti împotriva legii, Statutelor, deciziilor Adunării Generale sau ale Consiliul Director, care sunt de importanţă publică sau cauzează daune materiale imaginii asociatiei, celorlalţi membri asociati-cotizanti, membrilor Consiliul Director, jucătorilor, personalui tehnic sau angajaţilor, dupa cum urmeaza :

ÔÇô cesionarea izolat─â pentru valoare a biletului ce permite accesul la un eveniment sportiv organizat de c─âtre asociatie sau la care particip─â asociatia, cu excep┼úia cazului ├«n care cesiunea se face prin sau ├«n favoarea asociatiei ├«nsu┼či;

ÔÇô o atitudine neglijent─â de a respecta obliga┼úiile de ├«mpiedicare a violen┼úei ├«n timpul unui meci, eveniment sau concurs ┼či lipsa de colaborare ├«n investiga┼úie ┼či descoperirea identit─â┼úii celor r─âspunz─âtori pentru atacuri violente;

ÔÇô nerespectarea regulile ce guverneaz─â organizarea de evenimente sportive, astfel ├«mpiedic├ónd desf─â┼čurarea normal─â a acestora sau cauz├ónd pierdere sau prejudiciu participan┼úilor sau publicului care particip─â, c├ónd nu constituie o abatere foarte grav─â.

 1. c) Abateri foarte grave constau in nerespectarea obligaţiei de a plăti, rambursa sau compensa asociatia pentru orice element financiar datorat de către membru asociat-cotizant, cu excepţia celor corespunzătoare cotizaţiei de membru asociat-cotizant sau a preţului biletului de sezon;

ÔÇô v├ónzarea repetat─â a biletului ce permite accesul la evenimente sportive organizate de c─âtre asociatie sau la care particip─â asociatia ┼či v├ónzarea izolat─â a biletului ce permite accesul la un eveniment sportiv organizat de c─âtre asociatie sau la care particip─â asociatia, cu excep┼úia cazului ├«n care cesiunea se face prin sau ├«n favoarea asociatiei ├«nsa┼či;

ÔÇô comportament care duce la impunerea asupra asociatiei unei sanc┼úiuni, fie c─â este de natur─â financiar─â sau de orice alt tip;

ÔÇô orice ac┼úiune sau omisiune a membrului asociat-cotizant ├«mpotriva legii, a Statutului, deciziilor Adun─ârii Generale sau ale Consiliul Director, c├ónd exist─â fraud─â sau rea-credin┼ú─â;

ÔÇô orice ac┼úiune sau omisiune a membrului asociat-cotizant ├«mpotriva legii, a Statutului, deciziilor Adun─ârii Generale sau ale Consiliul Director, care are un efect public major, prin acest lucru intelegandu-se ca ac┼úiunea sa aiba repercusiuni ├«n media, sa dep─â┼čeasca mediul strict asociativ ┼či sa ajunga la cuno┼čtin┼úa publicului larg;

ÔÇô orice ac┼úiune sau omisiune a membrului asociat-cotizant ├«mpotriva legii, a Statutului, deciziilor Adun─ârii Generale sau ale Consiliul Director, care cauzeaz─â daune materiale sau morale de ├«nsemn─âtate asociatiei, altor membri asociati-cotizanti, juc─âtori, tehnicieni sau angaja┼úi ai asociatiei;

ÔÇô divulgarea de secrete ├«n chestiuni care sunt cunoscute ├«n baza func┼úiei;

ÔÇô orice act direc┼úionat astfel ├«nc├ót s─â ├«mpiedice, s─â deranjeze, s─â prestabileasc─â sau s─â altereze desf─â┼čurarea normal─â a sesiunilor organelor academice ale asociatiei, alegerile, votul de cenzur─â sau rezultatele respective;

ÔÇô insulte sau comportament ofensator fa┼ú─â de ceilal┼úi membri asociati-cotizanti, sau fa┼ú─â de publicul care particip─â la un eveniment sportiv;

ÔÇô comportament care afecteaz─â grav desf─â┼čurarea normal─â a meciului, evenimentului sau competi┼úiei sau care oblig─â suspendarea temporar─â sau definitiv─â a acestuia;

ÔÇô acte, demonstra┼úii sau comportament care, direct sau indirect, induce sau incit─â la violen┼ú─â sau la ├«nc─âlcarea regulilor sau regulamentelor legale ce ├«mpiedic─â violen┼úa ├«n sport;

ÔÇô ├«nc─âlcarea, ├«n incinta sau loca┼úiile asociatiei sau ├«n acele loca┼úii unde o echip─â a asociatiei joac─â ├«ntr-un meci, eveniment sau competi┼úie, a regulilor ┼či regulamentelor statutare ┼či legale ├«ntocmite cu privire la sistemul pentru v├ónzarea biletelor, separarea fanilor rivali ├«n diferite p─âr┼úi ale loca┼úiei ┼či controlul accesului pentru respectarea prohibi┼úiilor ├«n vigoare;

ÔÇô introducerea sau expunerea, ├«n incinta sau loca┼úiile asociatiei sau ├«n acele loca┼úii unde o echip─â a asociatiei joac─â ├«ntr-un meci, eveniment sau competi┼úie, de postere, simboluri sau embleme c├ónd, pentru con┼úinutul acestora ┼či circumstan┼úele ├«n care sunt expuse sau folosite, acestea ar putea fi considerate ca incit─â, promoveaz─â sau ajut─â comportamentul violent xenofob sau rasist sau manifest─â discreditarea oric─ârei persoane;

ÔÇô introducerea sau posesia, activarea sau lansarea, ├«n incinta sau loca┼úiile asociatiei sau ├«n acele loca┼úii unde o echip─â a asociatiei joac─â ├«ntr-un meci, eveniment sau competi┼úie, a oric─ârui tip de arme sau obiecte care ar putea produce acelea┼či efecte, precum ┼či rachete de semnalizare, pocnitori, explozivi sau, ├«n general, produse inflamabile, care produc fum sau corozive;

ÔÇô introducerea, v├ónzarea, consumul sau posesia ├«n incinta sau loca┼úiile asociatiei sau ├«n acele loca┼úii unde o echip─â a asociatiei joac─â ├«ntr-un meci, eveniment sau competi┼úie, a oric─ârui tip de b─âuturi alcoolice ┼či narcotice, substan┼úe psihotrope sau stimulente sau produse analoage;

ÔÇô participarea ├«n alterca┼úii, lupte sau dezordine public─â ├«n incinta sau loca┼úiile asociatiei sau ├«n acele loca┼úii unde o echip─â a asociatiei joac─â ├«ntr-un meci, eveniment sau competi┼úie sau ├«n imediata vecin─âtate a uneia sau alteia, cauz├ónd daune grave sau risc pentru persoane sau bunuri;

ÔÇô cauzarea inten┼úionat─â de daune asupra mobilierului din incinta sau loca┼úiile asociatiei sau asupra mobilierului acelor loca┼úii unde o echip─â a asociatiei joac─â ├«ntr-un meci;

ÔÇô participarea violent─â, ├«n acte de grup, la celebr─âri, adun─âri sau analoage, ├«n leg─âtur─â cu activit─â┼úile asociatiei, independent de faptul c─â acele acte sunt organizate sau nu de c─âtre asociatie.

17.6 Sancţiunile care pot fi impuse pentru abateri minore, grave sau foarte grave în legătură cu regulile jocului sau comportamentului sportiv vor fi cele prevăzute în regulamentele generale ale sporturilor.

17.7 Sancţiunile care pot fi impuse pentru abateri minore, grave sau foarte grave în legătură cu comportamentul de membru asociat-cotizant sunt urmatoarele :

ÔÇô Pentru abateri minore ÔÇô Avertisment privat.

ÔÇô Pentru abateri grave ÔÇô Avertisment public, interzicerea intr─ârii ├«n stadion sau alte loca┼úii ale asociatiei pentru o perioad─â maxim─â de un an, suspendarea dreptului de vot al Membrului Asociat de la 1 la 4 luni.

ÔÇô Pentru abateri foarte grave ÔÇô Interzicerea intr─ârii ├«n stadion sau alte loca┼úii ale asociatiei pentru o perioad─â maxim─â de p├ón─â la doi ani, suspendarea dreptului de vot al Membrului Asociat de p├ón─â la 2 ani, excludere si pierderea calit─â┼úii de membru asociat-cotizant.

17.8 Toate sanc┼úiunile care implic─â suspendarea dreptului de vot sau pierderea calit─â┼úii de membru asociat-cotizant pot aduce, ca ┼či sanc┼úiune accesorie, o interzicere a accesului la Stadion sau alte loca┼úii ale asociatiei.

17.9 Comisia de Disciplina, cand cerceteaza abaterea ┼či dozeaza sanc┼úiunea care se va aplica, va lua ├«n considerare concuren┼úa circumstan┼úelor care inlatura, atenueaz─â sau agraveaz─â r─âspunderea, precum ┼či natura evenimentelor, personalitatea persoanei r─âspunz─âtoare ┼či consecin┼úele abaterii.

17.10 Aplicarea oricărei sancţiuni disciplinare nu va scuti persoana care a făcut abaterea de orice obligaţie de rambursare sau despăgubire a asociatiei, pentru orice fel de daune pe aceasta le-a cauzat.

17.11 Limita pentru depunerea unui caz pentru abateri ┼či sanc┼úiuni referitoare la regulile de joc ┼či comportament sportiv, precum ┼či calcularea ┼či ├«ntreruperea acestora , va fi guvernat─â de legile generale ale sportului.

17.12 Limita pentru depunerea de cazuri pentru abateri ┼či sanc┼úiuni referitoare la comportamentul unui membru asociat-cotizant vor fi guvernate de urm─âtoarele reguli:

 1. a) Sesizarea unei abateri minore se face intr-o perioada de maxim o luna de la savarsirea acesteia, cea pentru abateri grave intr-o perioada de maxim un an ┼či pentru abateri foarte grave intr-o perioada de maxim 3 ani;
 2. b) Aplicarea sancţiunilor se prescrie in termen de cel mult 15 zile de la data investirii Comisiei de Disciplina, dar nu mai tarziu de o luna de la data savarsirii abaterii pentru cele minore, un an pentru cele grave si trei ani pentru cele foarte grave;
 3. c) Perioada pentru prescriptia abaterii, va curge de la ziua în care abaterea este comisă; perioada va fi întreruptă de către orice acţiune din partea organismului cu autoritate disciplinară, despre care partea interesată este informată, având scopul de a investiga procedura disciplinară corespunzătoare;
 4. d) Perioada pentru prescriptia aplicarii sancţiunilor va curge de la ziua în care decizia de a impune sancţiunea este declarată, corect notificată subiectului care a făcut încălcarea; perioada va fi întreruptă de către orice acţiune care are ca scop executarea sancţiunii, despre care partea interesată este informată.

17.13 Aplicarea sanc┼úiunilor pentru savarisrea de abteri referitoare la regulile de joc sau comportament sportiv va fi ├«n conformitate cu procedurile ┼či regulamentele stipulate de c─âtre legile sportive generale.

17.14 Aplicarea sancţiunilor pentru savarisrea de abateri referitoare la comportamentul membrilor asociati-cotizanti, se va face după evaluarea procedurilor disciplinare prevazute in regulamentul comisiei de disciplina.

17.15 Sancţiunile aplicate se vor evidentia în registrele asociatiei.

17.16 Sanc┼úiunile aplicate membrilor asociati-cotizanti se vor radia dupa un an, doi ani ┼či cinci ani dup─â ce au fost executate, ├«n func┼úie de faptul dac─â au fost aplicate, ca urmare a unor abateri minore, grave sau foarte grave.

17.17 Membrii asociati-cotizanti vor fi recompensati pentru merite deosebite in activitatea sportiva desfasurata precum si pentru beneficii de orice natura aduse clubului prin acordarea de medalii, trofee, premii, precum si orice alte avantaje si beneficii stabilite de catre Consiliul Director al asociatiei.

 

CAPITOLUL III : Conducerea si controlul

Art.18.-Adunarea Generala

18.1 Adunarea generala este organul de conducere suprem alcatuit la infiintare Adunarea Generala va fi formata din toti membrii asociati, iar ulterior constituirii asociatiei Adunarea General─â va fi format─â din toti membrii asociati-cotizanti prevazuti in Registrul de Evidenta al membrilor asociati-cotizanti cu drept de vot.

18.2 Membrii asociati-cotizanti pot participa si vota la Adunarea Generala in mod direct sau prin intermediul unui mandatar-delegat, care trebuie sa fie in mod obligatoriu membru asociat-cotizant, imputernicit in acest sens, de unul sau mai multi membri asociati-cotizanti, dar nu mai mult de 10 membri asociati-cotizanti pentru acelasi mandatar-delegat si care, trebuie s─â ├«ndeplineasc─â aceste condi┼úii pana la data de 1 ianuarie a anului ├«n care sunt ale┼či ca atare ┼či la momentul ├«n care este ┼úinut─â Adunarea General─â.

18.3 Mandatul-delega┼úilor este valabil numai pentru adunarile generale desfasurate in cursul unui an financiar, va ├«ncepe ├«n ziua ├«n care ├«ncepe anul financiar (1 ianuarie) ┼či se va termina ├«n ultima zi a anului financiar (31 decembrie). Numirea Delega┼úilor va fi comunicat─â p─âr┼úilor interesate, ├«n scris sau prin e-mail, specific├ónd data de la care ├«ncepe ┼či data la care se termin─â perioada de delega┼úie.Delega┼úilor li se va elibera o dovad─â, care va purta numele lor, num─ârul de Membru Asociat ┼či durata perioadei lor de delega┼úie.

18.4 Competenţele Adunării Generale sunt:

ÔÇô De a examina eviden┼úele sau rapoartele oficiale ale activit─â┼úilor asociatiei pentru anul financiar anterior, care trebuie s─â fie prezentate de c─âtre Consiliul Director;

ÔÇô De a examina ┼či aproba lichidarea anului financiar anterior, ceea ce implic─â ├«ncheierea registrelor ┼či a conturilor de profit ┼či pierdere ┼či orice audit sau audituri care trebuie s─â fie efectuate fie voluntar sau obligatoriu;

ÔÇô De a examina ┼či aproba bugetul pentru anul financiar urm─âtor, ├«mpreun─â cu toate rapoartele obligatorii;

ÔÇô De a determina cuantumurile taxelor ordinare sau de acces pentru membrii asociati-cotizanti;

ÔÇô De a determina taxele sau cotiza┼úiile extraordinare;

ÔÇô De a autoriza achizi┼úionarea, gajarea sau v├ónzarea bunurilor materiale ale asociatiei, in situatia in care acestea depasesc ca valoare 20% din bugetul anual al asociatiei;

ÔÇô emiterea de garan┼úii transferabile sau acceptarea de bani sub form─â de credite sau ├«mprumuturi, exclusiv de la institutiile abilitate, ale c─âror valori dep─â┼česc 20% din cuantumul total al bugetului pentru anul urm─âtor;

ÔÇô De a autoriza Consiliul Director s─â ├«ncheie contracte cu ter┼úe p─âr┼úi, transfer├ónd exploatarea drepturilor asociatiei asupra propriei imagini, propriilor sale nume, simboluri, reclame sau difuz─âri ├«n media, atunci c├ónd durata acestora dep─â┼če┼čte 2 ani;

ÔÇô De a autoriza Consiliul Director s─â ├«ncheie contracte ce presupun includerea de materiale publicitare pe tricourile de joc oficiale ale primei echipe de fotbal, atunci cand durata acestora depaseste 2 ani;

ÔÇô De a ratifica numirea membrilor Consiliul Director ┼či a membrilor Comisiei Financiare;

ÔÇô De a aproba propunerile pe care Consiliul Director le depune ├«n aten┼úia Adun─ârii Generale;

ÔÇô De a aproba orice propuneri pe care membrii asociati-cotizanti doresc s─â le prezinte Adun─ârii Generale, cu condi┼úia ca acestea s─â aib─â sus┼úinerea a 10% dintre membrii asociati-cotizanti ai asociatiei ┼či s─â fi fost prezentate Consiliului Director, cu cel pu┼úin 5 zile ├«nainte de ┼úinerea Adun─ârii;

ÔÇô De a aproba modificarea Statutul Clubului;

ÔÇô De a aproba orice propuneri pentru fuziunea, absorb┼úia sau transformarea asociatiei, care ar putea fi prezentate de Consiliul Director;

ÔÇô De a aproba dizolvarea Clubului;

ÔÇô Orice alte chestiuni, care, ├«n virtutea dispozi┼úiilor legale ale prezentului Statut, sunt rezervate competen┼úei Adun─ârii Generale.

ÔÇô De a desemna membrii Comisiei de Cenzori si de a examina si aproba raportul anual al Comisiei.

18.5 Adunarea General─â poate fi Ordinar─â sau Extraordinar─â.

18.6 Adunarea Ordinar─â este cea care trebuie ├«n mod obligatoriu s─â fie ┼úinut─â ├«n fiecare an, ├«n termen de patru luni calendaristice de la finalul anului financiar, ┼či la care, oricare dintre competen┼úele Adun─ârii enumerate ├«n articolul precedent, pot fi exercitate, cel pu┼úin ┼či ├«n mod necesar, cele din art.19.4 alin.1, alin2.2, alin.3, alin.16 si alin.18.

18.7 Adun─ârile Extraordinare vor fi cele ┼úinute ├«n timpul anului financiar, care nu sunt obligatorii sau ordinare, ┼či care pot trata oricare dintre aspectele enumerate ├«n art.19.4.

18.8 In orice caz, Adunarea generala se intruneste cel putin o data pe an si are drept de control permanent asupra consiliului director si a cenzorului/comisiei de cenzori.

18.9 Convocarea Adun─ârilor Generale, at├ót ordinare, c├ót ┼či extraordinare, se va face prin acordul Consiliului Director, la ini┼úiativa acestuia sau la cererea membrilor asociati-cotizanti.

18.20 Atunci c├ónd membrii asociati-cotizanti sunt cei care solicit─â s─â fie convocat─â o Adunare, acest lucru trebuie s─â se fac─â ├«n scris, cu sus┼úinerea a cel pu┼úin 20% dintre membrii asociati-cotizanti, declar├ónd ├«n mod expres obiectul Adun─ârii ┼či propun├ónd textul Ordinii de Zi. Consiliul Director nu va fi obligat s─â convoace o Adunare atunci c├ónd subiectul propus de c─âtre membrii asociati-cotizanti se refer─â la o chestiune care a fost deja tratat─â ┼či solu┼úionat─â de c─âtre Adunare, ├«n timpul celor 6 luni dinaintea datei cererii.

18.21Adun─ârile Generale vor fi convocate printr-un anun┼ú, ├«ntr-un ziar de larga circula┼úie din Galati si/sau din Romania, sau pe site-ul oficial . ├Äntre publicarea anun┼úului ┼či ┼úinerea Adun─ârii, trebuie s─â existe un minim de 15 de zile calendaristice ┼či un maxim de 60 de zile calendaristice.

18.22Atunci când Adunarea a fost cerută de către membrii asociati-cotizanti, Consiliul Director este obligat sa o convoace în termen de 30 de zile de la primirea cererii, iar perioada pentru ţinerea acesteia nu poate să fie mai târziu de 30 de zile de la convocare.

18.23 ├Än anun┼úul de convocare a Adun─ârilor Generale, trebuie s─â fie specificate data, ora, locul ├«nt├ólnirii ┼či Ordinea de Zi. Dac─â Adunarea General─â este convocat─â din ini┼úiativa membrilor asociati-cotizanti, Ordinea de Zi trebuie s─â specifice ├«n mod necesar propunerile acestora, precum ┼či cele convenite de Consiliul Director.

18.24 ├Än timpul unei perioade de nu mai pu┼úin de 10 zile lucr─âtoare ├«nainte de ┼úinerea Adun─ârii, membrii asociati pot examina, la sediul Clubului, documenta┼úia pe care Consiliul Director a ├«ntocmit-o ├«n leg─âtur─â cu subiectele de pe Ordinea de Zi. Aceast─â examinare trebuie s─â se fac─â ├«n timpul orarului de lucru. Cu referire la aspectele de natur─â financiar─â care sunt de competen┼úa Adun─ârii Generale ┼či sunt descrise ├«n art.19, documenta┼úia care trebuie pus─â la dispozi┼úia membrilor asociati-cotizanti pentru examinare va fi, cel pu┼úin, urm─âtoarea:

ÔÇô Raportul privind lichidarea bugetului pentru anul financiar ├«ncheiat;

ÔÇô Bilan┼úul ┼či conturile de profit ┼či pierdere pentru anul financiar ├«ncheiat;

ÔÇô Bugetul pentru noul an financiar;

ÔÇô Orice audituri care au fost efectuate.

18.25 Toate informaţiile care sunt furnizate membrilor asociati-cotizanti vor fi confidenţiale.

18.26 Pentru a participa la Adunare, to┼úi Delega┼úii trebuie s─â dovedeasc─â, dinainte ┼či ├«n form─â documentar─â, identitatea lor ┼či calitatea de a fi Delegat, ├«n conformitate cu regulamentele stipulate de Consiliul Director.

18.27 Adunarea va fi prezidat─â Presedintele Consiliului Director, iar Secretarul va fi cel al asociatiei.

18.28 Adunarea va fi constituită valabil, pentru prima convocare, atunci când sunt prezenţi personal sau reprezentati de mandatari-delegati, jumătate plus unu din totalitatea membrilor asociati-cotizanti cu drept de vot

18.29 Pentru a doua convocare, Adunarea va fi valabil constituit─â oricare ar fi num─ârul membrilor asociati-cotizanti prezenti personal sau reprezentati de mandatari-delegati .

18.30 ├Äntre prima ┼či a doua convocare trebuie s─â existe o perioad─â de cel pu┼úin 10 de zile

18.31 Adunarea va fi prezidat─â de Pre┼čedintele Consiliului Director, care va fi asistat de Secretar. Pre┼čedintele poate delega aceste func┼úii, ├«n orice moment, oric─ârui membru al Consiliului Director.Pre┼čedintele va conduce dezbaterile, va acorda ┼či revoca dreptul la luarea cuv├óntului ┼či va face tot ceea ce este necesar pentru a se asigura c─â ├«nt├ólnirea se desf─â┼čoar─â corespunz─âtor. Pre┼čedintele sau Secretarul vor avertiza vorbitorii atunci c├ónd: li s-a terminat timpul, s-au ├«ndep─ârtat de subiectul discu┼úiei, adopt─â atitudini sau fac declara┼úii care dezonoreaz─â sau p─âteaz─â numele unor persoane sau care afecteaz─â ordinea sau normalitatea ├«ntrunirii. Dac─â, ├«n ciuda avertismentului, membrul asociat-cotizant vorbitor persist─â ├«n acest comportament, acestuia i se poate refuza dreptul de a vorbi ┼či, dac─â este necesar, se poate decide ca acesta s─â fie exclus din Adunare.

18.32 Deciziile Adunării Generale vor fi luate prin simpla majoritate a celor prezenţi, cu excepţia cazului în care:

ÔÇô Acestea amendeaz─â Statutul, ceea ce necesit─â o majoritate de 2/3 din cei prezen┼úi, dac─â aceasta nu presupune aplicarea obligatorie a unui regulament imperativ, caz care nu va fi considerat ca o modificare a Statutului;

ÔÇô Este vorba de aspecte care necesit─â o majoritate competent─â, ├«n condi┼úiile prevazute pentru aceasta majoritate din Statut;

ÔÇô Este vorba de orice alt subiect care, ├«n conformitate cu Statutul sau regulamentele valabile la acel moment, necesit─â o majoritate competent─â.

18.33 Adunarea Generala va decide, de fiecare dat─â, metoda de votare, care poate fi prin procedura ├«n care persoanele cu drept de vot se ridic─â ├«n picioare, ├«┼či ridic─â m├óinile, afi┼čeaz─â diverse cartona┼če colorate, poate fi vot prin apel nominal, poate fi un vot prin apelarea fiec─ârui membru asociat-cotizant de a vota ├«n secret sau poate fi prin scrutin secret.

18.34 În toate cazurile, votarea va oferi trei alternative simple: pro, contra sau abţinere.

18.35 Secretarul va redacta un proces verbal succint al Adun─ârii, care va fi aprobat de 3 membrii asociati-cotizanti, selecta┼úi de Adunare dintre cei prezen┼úi, ┼či va avea aprobarea Pre┼čedintelui.

18.36 Dac─â se ivesc, ├«n timpul Adun─ârii, circumstan┼úe care afecteaz─â serios ordinea de zi sau fac imposibil─â continuarea acesteia, Presedintele poate decide suspendarea ├«ntrunirii.Decizia de suspendare a ├«nt├ólnirii va fi anun┼úat─â tuturor celor prezen┼úi, de asemenea ┼či data c├ónd urmeaz─â a fi reluat─â, care trebuie s─â fie ├«n termen de maxim 15 zile calendaristice.

18.37 Membrii asociati-cotizanti care, intr-o anumita problema, supusa hotararii Adunarii generale, sunt interesati personal sau prin sotii lor, ascendentii sau descendentii, rudele in linie colaterala si afinilor lor pana la gradul al patrulea inclusiv, nu vor putea lua parte la deliberare si nici la vot, in caz contrar raspunzand pentru daunele cauzate asociatiei, daca fara votul lor nu s-ar fi putut obtine majoritatea ceruta.

18.38 Hotararile Adunarii generale contrare legii, actului constitutiv sau dispozitiilor cuprinse in statut, pot fi atacate in justitie de catre oricare dintre membrii asociati-cotizanti care nu au luat parte la adunarea generala sau care au votat impotriva si au cerut sa se insereze aceasta in procesul-verbal de sedinta, in termen de 15 zile de la data cand au luat cunostinta despre hotarare sau de la data cand a avut loc sedinta, dupa caz.

Art.19 ÔÇô Consiliul Director

19.1 Consiliul Director este organul de conducere al Clubului, format din mai mul┼úi membri asociati-cotizanti, cu rolul de a promova ┼či conduce activit─â┼úile asociatiei, prin acte de administrare, conducere, reprezentare, dispunere ┼či execu┼úie ÔÇô care sunt necesare pentru a ├«ndeplini obiectivele asociatiei, deciziile Adun─ârii Generale ┼či ceea ce este detaliat ├«n acest Statut.

19.2 Consiliul Director este alc─âtuit la constituire dintr 3 membri ┼či ulterior constituirii dintr-un numar maxim de 15 membrii .

19.3 Func┼úiile care alc─âtuiesc Consiliul vor fi, cel pu┼úin ┼či necesar, cele de Pre┼čedinte, Vicepre┼čedinte, si Secretar fiind completate ulterior prin decizia Consiliului ├«nsu┼či, cu p├ón─â la trei al┼úi Vicepre┼čedin┼úi si pana la 9 membri simpli.

19.4 Toate func┼úiile Consiliului Director vor fi onorifice ┼či f─âr─â plat─â, cu exceptia cazului cand se hotaraste altfel de catre Adunarea Generala, situatie in care aceste functii sau numai o parte dintre ele, vor putea primi indemnizatie de sedinta.

19.5 ├Än general, de competen┼úa Consiliului Director sunt toate deciziile ┼či ac┼úiunile legate de administrarea asociatiei, care nu sunt in competenta Adun─ârii Generale, astfel :

 1. a) decizii privind dobândirea calităţii de membru asociat-cotizant si de membru sustinator, propuneri privind obtinerea calitatii de membru de onoare;
 2. b) convocarea Adun─ârilor Generale;
 3. c) convocarea alegerilor;
 4. d) de a prezenta un Raport al activit─â┼úilor, Lichidarea anului financiar ┼či Bugetul, pentru prezentarea anual─â ├«n fa┼úa Adun─ârii Generale;
 5. e) crearea de organe care particip─â ┼či colaboreaz─â cu Consiliul Director, sub forma Comisiilor, pentru dezvoltarea specializat─â a diverselor zone de activitate ┼či responsabilit─â┼úi, stabilind ├«n acela┼či timp alc─âtuirea ┼či regulile interne de func┼úionare; acesta poate crea, de asemenea, un organ care grupeaz─â membrii diferitelor Comisii; Aceste organe nu pot substitui drepturile ┼či responsabilit─â┼úile Consiliul Director, ├«n aspecte de competen┼úa acestuia, ┼či trebuie s─â se limiteze la colaborarea ├«ntr-un anumit domeniu sau furnizarea de consultan┼ú─â ├«n problemele care le sunt formulate.
 6. f) administrarea general─â a asociatiei, stabilirea organigramei sale func┼úionale ┼či a structurilor sale interne, a personalului de conducere, monitorizare ┼či control;
 7. g) numirea ┼či revocarea angaja┼úilor califica┼úi ca apar┼úin├ónd conducerii ├«nalte ┼či stabilirea directivelor pentru rela┼úiile de munc─â cu angaja┼úii asociatiei, ├«n aspecte legate de pl─â┼úi, condi┼úiile de lucru ┼či contracte;
 8. h) de a stabili politicile ┼či obiectivele activit─â┼úilor sportive ale asociatiei;
 9. i) ac┼úiuni de natur─â financiar─â ┼či managerial─â, monitorizarea ┼či controlul departamentelor financiar, contabilitate ┼či de resurse de capital ale asociatiei, f─âr─â ca acest lucru s─â fie ├«n detrimentul drepturilor Adun─ârii Generale;
 10. k) autoritatea disciplinar─â in situatiile prevazute de prezentul Statut;
 11. l) depunerea de recursuri, reclamaţii sau cereri, prin mijloace administrative, litigioase, federative sau arbitrale, atunci când acest lucru este necesar pentru a apăra interesele asociatiei.

19.6 Consiliul Director are facult─â┼úi depline de a administra finan┼úele Clubului, conform limit─ârilor stabilite de dispozi┼úiile legale aplicabile ┼či a urm─âtoarelor dispozi┼úii din acest Statut:

 1. a) Consiliul Director nu poate cheltui mai mult de 20% din suma total─â bugetat─â, indiferent de disponibilitatea acestei sume prin venit neprev─âzut de c─âtre buget, sau care dep─â┼če┼čte a┼čtept─ârile. Pentru a cheltui peste aceast─â sum─â, Consiliul Director va avea nevoie de aprobarea Adun─ârii Generale, o aprobare care va fi acordat─â cu majoritate simpl─â a celor prezen┼úi.
 2. b) Consiliul Director poate ob┼úine, garanta sau transfera bani sub form─â de credit sau ├«mprumuturi, exclusiv de la institutiile abilitate, sau poate emite garan┼úii transferabile, p├ón─â la o sum─â nu mai mare dec├ót 20% din Bugetul veniturilor anuale.Orice alt acord care dep─â┼če┼čte aceast─â sum─â va avea nevoie de aprobarea Adun─ârii Generale, care va fi acordat─â cu o majoritate de dou─â treimi din cei prezen┼úi.

19.7 Pre┼čedintele Consiliului Director are urmatoarele atributii :

 1. a) de a prezida ┼či conduce Adunarea General─â, Consiliul Director, ┼či orice alt─â Comisie la ale c─ârei ├«nt├ólniri particip─â;
 2. b) de a solu┼úiona, prin vot decisiv, orice egalitate, ├«n orice vot f─âcut de Consiliul Director ┼či, dac─â este cazul, de Comisiile din care acesta ar putea face parte.
 3. c) de a reprezenta complet asociatia ┼či Consiliul Director ├«n rela┼úiile cu ter┼úe p─âr┼úi;
 4. d) reprezentarea legala a asociatiei;
 5. e) de a numi, dintre membrii Consiliului Director, diversele func┼úii ┼či ├«nlocuitorii acestora ├«n timpul perioadei de pre┼čedin┼úie;
 6. f) de a propune ocuparea temporară a oricăror posturi vacante în Consiliul Director;
 7. g) in cazul ├«n care Grupul Executiv, nu este constituit, de a lua temporar orice decizii care sunt de competen┼úa Consiliului Director, c├ónd, din motive de urgen┼ú─â, nu este posibil s─â se a┼čtepte p├ón─â la convocarea urm─âtoarei ├«nt├ólniri, sub obliga┼úia de a informa Consiliul Director, ├«n sesiunea imediat urm─âtoare, ┼či de a ob┼úine ratificarea acestor decizii;
 8. h) toate celelalte atributii care, sunt stipulate de prezentul Statut.

19.8 Atributiile Vicepre┼čedintilor sunt urmatoarele :

 1. a) de a exercita, ├«n reprezentarea Pre┼čedintelui, atribu┼úiile acestuia, atunci c├ónd este delegat de acesta;
 2. b) de a ├«nlocui temporar Pre┼čedintele, ├«n caz de absen┼ú─â, incapacitate temporar─â sau suspendarea pre┼čedin┼úiei sale;
 3. c) de a ├«nlocui Pre┼čedintele, atunci c├ónd acesta ├«nceteaz─â s─â-┼či exercite func┼úia ├«n timpul pre┼čedin┼úiei sale. Dac─â exist─â mai mult de un Vicepre┼čedinte, ├«nlocuitorul va fi cel desemnat de catre Presedinte.
 4. d) orice alte atributii prevazute în prezentul Statut.
 5. Atributiile Secretarului sunt urmatoarele :
 6. a) de a-┼či asuma r─âspunderea pentru Registrul de Evidenta al membrilor asociati-cotizanti ┼či de a actualiza datele ┼či notele con┼úinute ├«n acesta;
 7. b) de a redacta procesul-verbal al ┼čedin┼úelor Adun─ârilor Generale, ale Consiliului Director ┼či de a p─âstra procesul-verbal respectiv;
 8. c) de a prezenta certific─âri, scrisori de recomandare ┼či acredit─âri, cu aprobarea Pre┼čedintelui;
 9. d) de a se ocupa de treburile obi┼čnuite ale Secretariatului asociatiei;
 10. e) de a colabora cu Pre┼čedintele ├«n organizarea ┼čedin┼úelor Adun─ârii Generale, Consiliului Director public├ónd ordinea de zi ┼či particip├ónd la conducerea dezbaterilor;
 11. f) orice alte atributii prevazute în prezentul Statut.

19.9. Atributiile celorlalti membrii ai Consiliului Director sunt urmatoarele :

 1. a) de a fi responsabil pentru departamentul financiar ┼či economic al asociatiei ┼či actele sale de transfer, de a prezenta Consiliului Director propuneri care s─â fie adoptate, ├«n privin┼úa acestor aspecte, ┼či de a autoriza pl─â┼úi prin semn─âtur─â;
 2. b) de a ┼úine toate eviden┼úele contabile ┼či documentele asociatiei;
 3. c) de a monitoriza Bugetul anual, furniz├ónd rapoarte anuale Consiliului Director ┼či f─âc├ónd propunerile adecvate, atunci c├ónd au loc devieri;
 4. d) de a ├«ntocmi Raportul pentru lichidarea anului financiar ┼či Bugetul, pe care Consiliul Director trebuie s─â le depun─â anual la Adunarea General─â, de a propune efectuarea de audituri stipulate de Statut ┼či de a semna, cu aprobarea Pre┼čedintelui, documentele definitive care sunt aprobate de Consiliul Director, cu privire la aceste aspecte;
 5. e) de a controla mi┼čc─ârile fondurilor asociatiei ┼či starea depozitelor ┼či de a le face s─â corespund─â cu ceea ce este notat ├«n registrele contabile;
 6. f) de a da chitan┼úe pentru taxe ┼či alte pl─â┼úi efectuate de membrii asociati-cotizanti ai asociatiei;
 7. g) orice alte atributii prevazute de prezentul Statut.

19.10 Atributii comune tuturor membrilor Consiliului Director

 1. a) de a participa la atribu┼úiile de administrare ale Consiliului Director, facilit├ónd opiniile, sfatul ┼či rapoartele acestuia, cu privire la toate deciziile care fac subiectul dezbaterii ┼či oferind voturile lor, oric├ónd sunt luate decizii prin aceast─â procedur─â;
 2. b) de a-┼či ├«ndeplini atribu┼úiile conferite de Consiliul Director sau Pre┼čedinte, fie f─âc├ónd parte din orice Comisie a asociatiei, fie ├«ndeplinind un rol anumit.

19.11 Mandatul Consiliului Director va fi simultan pentru to┼úi membrii ┼či va fi de 2 ani calendaristici, ├«ncep├ónd cu 1 ianuarie ┼či termin├óndu-se cu 31 decembrie, cu exceptia mandatului primului Consiliu Director de dupa constituirea asociatiei, care va incepe cu data infiintarii asociatiei si se va finaliza pana la finalul lunii aprilie 2017 (perioada in cursul careia se vor organiza primele alegeri), timp in care va functiona un Consiliu Director, a carui alcatuire este precizata in Actul Constitutiv al asociatiei.

19.12 Atunci c├ónd Consiliul Director este re├«nnoit din motiv de ├«ncetare anticipat─â a termenului precedent, noul Consiliu Director ├«┼či va ├«ncepe mandatul de la momentul prelu─ârii func┼úiei, ceea ce va avea loc ├«n termen de zece zile calendaristice de la data alegerii. ├Än acest caz, durata termenului va fi de 2 ani calendaristici integrali, plus perioada cuprins─â ├«ntre data prelu─ârii func┼úiei ┼či data urm─âtoare de 1 ianuarie dup─â preluarea func┼úiei.

19.13 Pre┼čedintele si ceilalti membrii ai Consiliului Director pot de┼úine func┼úia pentru un numar nelimitat de mandate.

19.14 Ocuparea posturilor libere ├«n Consiliul Director, pentru fiecare mandat, se face prin votul liber, direct, egal ┼či secret al tuturor membrilor asociati-cotizanti cu drept de vot ├«n conformitate cu prevederile prezentului Statut.

19.15 Func┼úiile ├«n Consiliul Director pot fi, de asemenea, ocupate temporar, ├«n cazul ├«n care totalitatea func┼úiilor nu a fost acoperit─â de alegeri sau pentru a-i ├«nlocui pe cei care pleac─â sau sunt suspenda┼úi din func┼úiile lor ├«n timpul termenului de mandat, ├«n conformitate cu cele reglementate de acest articol. Aceast─â ocupare a posturilor nu va fi aplicabil─â ├«n cazuri de ├«ncet─âri simultane ┼či generale ale componen┼úilor Consiliului, care dep─â┼česc parametrii stabili┼úi in Statut, ┼či nu va afecta ├«nlocuirea Pre┼čedintelui, atunci c├ónd acesta p─âr─âse┼čte postul ├«n timpul mandatului, ├«n conformitate cu cele stabilite de articolul 20.8 lit.c). Aceast─â situa┼úie a ocup─ârii temporare a posturilor vacante va fi supus─â urm─âtoarelor reguli:

 1. a) Numirea va fi decis─â de Consiliul Director, la propunerea Pre┼čedintelui;
 2. b) Numirea va fi provizorie ┼či va fi condi┼úionat─â de ratificarea de c─âtre urm─âtoarea Adunare General─â care va fi ┼úinut─â; dac─â nu este ratificat─â, persoana va fi ├«nl─âturat─â imediat din func┼úie, f─âr─â ca aceasta s─â afecteze valabilitatea ac┼úiunilor sale efectuate ├«n timpul perioadei provizorii ├«n care persoana respectiv─â a de┼úinut mandatul;
 3. c) Durata termenului de mandat va fi perioada r─âmas─â pentru Consiliul Director ca ├«ntreg, dac─â aceast─â persoan─â nu a fost numit─â pentru substituirea unui membru al Consiliului Director atunci c├ónd termenul de mandat este ├«n suspendare, ├«n care caz termenul de mandat al ├«nlocuitorului va fi limitat la perioada suspend─ârii men┼úionate ┼či se va termina de ├«ndat─â ce persoana ├«nlocuit─â revine ├«n post.

19.16 Încetarea mandatului membrilor Consiliului Director poate avea loc din oricare din următoarele cauze:

 1. a) Prin expirarea termenului normal al mandatului pentru care sunt ale┼či;
 2. b) Prin pierderea calităţii de membru asociat-cotizant al asociatiei;
 3. c) Prin deces sau inabilitatea permanentă, care împiedică persoana de la exercitarea funcţiei sale;
 4. d) Prin pierderea condi┼úiilor stabilite de Statut, pentru a fi ale┼či, sau a oricarei alte condi┼úii care este obligatorie prin statut sau lege pentru exercitarea func┼úiei respective;
 5. e) Prin acordarea unui vot de neîncredere;
 6. f) Prin renunţarea sau demisia individuală a membrului, acceptată de Consiliul Director;
 7. g) Prin renun┼úarea sau demisia general─â, ├«n cazul ┼či condi┼úiile reglementate de Statut

19.17 Dac─â demisia, renun┼úarea sau ├«ncetarea mandatului membrilor Consiliului Director are loc ├«ntr-un mod simultan ┼či generalizat, trebuie s─â fie constituit un Consiliu Director Interimar, care s─â ├«nlocuiasc─â Consiliul Director.

├Äncetarea va fi considerat─â a fi de natur─â simultan─â ┼či generalizat─â, dac─â se produce oricare dintre urm─âtoarele situa┼úii:

 1. a) Atunci c├ónd posturile vacante se ridic─â la peste 50 la sut─â din num─ârul membrilor Consiliului Director, la momentul ├«ncet─ârii, inclusiv Pre┼čedintele;
 2. b) Atunci c├ónd posturile libere se ridic─â la peste 70 la sut─â din num─ârul membrilor Consiliului Director, la momentul ├«ncet─ârii, chiar dac─â acest lucru nu a afectat Pre┼čedintele;
 3. c) Atunci când Consiliul Director este constituit din mai puţin de 5 persoane.

Cu privire la regulamentul anterior, se face o excep┼úie ├«n cazul demisiei generalizate ┼či simultane a membrilor Consiliului Director, c├ónd acest lucru se face pentru noile alegeri convocate pentru terminarea natural─â a termenului de mandate.├Än acest caz, dac─â Consiliul Director are ├«nc─â un minim de o treime din num─ârul membrilor s─âi, la momentul ├«ncet─ârii, Consiliul Director Interimar nu va fi constituit─â ┼či Consiliul Director, prin membrii r─âma┼či, ├«┼či va men┼úine func┼úiile pentru perioada de tranzit a procesului electoral. Consiliul Director Interimar va fi alc─âtuit dintr-un num─âr de membri de minim 50 la sut─â din num─ârul total de membri ai Consiliului Director, la momentul ├«ncet─ârii, cu un minim de 3 membri.

19.18 Consiliul Director Interimar ├«┼či va exercita func┼úiile de conducere, administrare ┼či reprezentare, a┼ča cum sunt conferite Consiliului Director, dar acestea vor fi limitate la ac┼úiunile necesare ┼či esen┼úiale pentru men┼úinerea activit─â┼úilor normale ale asociatiei ┼či protec┼úia intereselor acesteia.

19.19 Principala atributie a Consiliului Director Interimar va fi de a convoca alegeri pentru a constitui un nou Consiliu Director, ceea ce trebuie să se facă în termen de cel mult 3 luni de la data la care membrii săi au preluat funcţia.

19.20 Consiliul Director se va întruni ori de câte ori este necesar, dar întotdeauna cel puţin o dată pe lună.

19.21 Consiliul va fi convocat la ├«nt├ólniri de c─âtre Secretar, la cererea Pre┼čedintelui.

19.22 ├Änt├ólnirile pot fi convocate ┼či de o treime a membrilor Consiliului Director ┼či, ├«n acest caz, trebuie s─â fie ┼úinute ├«n urm─âtoarele 7 zile. 20.23 Convocarea unei ├«nt├ólniri trebuie s─â includ─â Ordinea de Zi ┼či va fi asigurat─â cu cel pu┼úin 36 de ore ├«nainte, cu excep┼úia cazului ├«n care ├«nt├ólnirea este urgent─â, iar ├«n acest caz ├«nt├ólnirea poate fi convocat─â cu un preaviz mai scurt.

19.23 Pentru ca intrunirea Consiliului Director s─â fie constituita ├«n mod valabil, trebuie s─â fie prezen┼úi cel pu┼úin jum─âtate din membrii s─âi.La ├«nt├ólnirile Consiliului Director poate participa, cu dreptul de a lua cuv├óntul, dar nu de a vota, personalul din conducerea executive a asociatiei sau orice alt angajat al asociatiei, a c─ârui prezen┼ú─â este considerat─â necesar─â pentru a oferi informa┼úii referitoare la anumite aspecte. La aceste ├«nt├ólniri mai pot participa, cu drept de a lua cuv├óntul, dar nu de a vota, Pre┼čedin┼úii Comisiilor care nu sunt membri ai Consiliului Director, atunci c├ónd sunt invita┼úi.

19.24 Pre┼čedintele, asistat de Secretar, va prezida ├«nt├ólnirile Consiliului ┼či va supraveghea dezbaterile ┼či interven┼úiile membrilor Consiliului Director.

19.25 Deciziile vor fi luate prin votul majoritar al membrilor Consiliului Director prezen┼úi.├Än caz de egalitate, Pre┼čedintele va avea votul decisiv.

19.26 To┼úi membrii Consiliului Director ┼či alte persoane prezente sunt obligate s─â respecte natura confiden┼úial─â a deciziilor Consiliului ┼či nu au voie s─â le divulge.

19.27 Secretarul va redacta procesele-verbale ale ├«nt├ólnirilor Consiliului Director, f─âc├ónd un rezumat al temelor discutate ┼či al interven┼úiilor ├«n discu┼úie, cu detalierea tuturor deciziilor. La fiecare ├«nt├ólnire a Consiliului Director, va fi prezentat procesul-verbal al ├«nt├ólnirii anterioare ┼či va fi supus aprob─ârii. Dac─â exist─â amendamente sau observa┼úii, acestea vor fi incluse. Secretarul trebuie s─â redacteze procesul-verbal al ├«nt├ólnirilor Consiliului Director, care trebuie s─â fie supus aprob─ârii aceluia┼či Consiliu, care trebuie s─â fie semnat ┼či aprobat de Pre┼čedinte sau de membrul care ├«l ├«nlocuie┼čte pe acesta ┼či pe care trebuie s─â il arhiveze sau s─â il transcrie ├«n registrul corespunz─âtor.

19.28 Membrii Consiliului Director care, intr-o anumita problema, supusa deciziilor Consiliului Director, sunt interesati personal sau prin sotii lor, ascendentii sau descendentii, rudele in linie colaterala si afinilor lor pana la gradul al patrulea inclusiv, nu vor putea lua parte la deliberare si nici la vot, in caz contrar raspunzand pentru daunele cauzate asociatiei, daca fara votul lor nu s-ar fi putut obtine majoritatea ceruta.

19.29 Deciziile Consiliului Director contrare legii, actului constitutiv sau dispozitiilor cuprinse in statut, pot fi atacate in justitie de catre oricare dintre membrii Consiliui Director care nu au luat parte la sedinta sau care au votat impotriva si au cerut sa se insereze aceasta in procesul-verbal de sedinta, in termen de 15 zile de la data cand au luat cunostinta despre decizie, sau de la data cand a avut loc sedinta, dupa caz, precum si de orice membru asociat-cotizant.

Art.20 ÔÇô Grupul Executiv

20.1 ├Än cadrul Consiliului Director, poate fi constituit un Grup Executiv, con┼úin├ónd o treime dintre membrii Consiliului Director, care va fi alc─âtuit din membrii desemna┼úi de Pre┼čedinte ┼či care trebuie, ├«n mod necesar, s─â includ─â Pre┼čedintele, un Vicepre┼čedinte ┼či Secretarul.

20.2 Grupul Executiv se va ├«nt├ólni, la cererea Pre┼čedintelui, ori de c├óte ori este necesar ┼či va avea urm─âtoarele func┼úii:

 1. a) de a studia ┼či preg─âti subiectele care urmeaz─â a fi prezentate Consiliului Director;
 2. b) de a adopta temporar orice decizie care este de competen┼úa Consiliului Director, atunci c├ónd din motive de urgen┼ú─â nu este posibil s─â se a┼čtepte p├ón─â c├ónd va fi convocat─â urm─âtoarea ├«nt├ólnire, cu obliga┼úia de a informa Consiliul despre acest lucru, la sesiunea imediat urm─âtoare, ┼či de a ob┼úine ratificarea acestor decizii;
 3. c) de a lua decizii referitoare la orice aspecte care au fost delegate ├«n mod expres acesteia de c─âtre Consiliul Director ┼či de a informa Consiliul Director despre acestea, la urm─âtoarea sa ├«nt├ólnire.

Art.21 ÔÇô R─âspunderea membrilor Consiliului Director

21.1Membrii Consiliului Director sunt răspunzători pentru acţiunile lor în faţa Adunării Generale.

21.2 De asemenea, vor fi r─âspunz─âtori ├«mpreun─â, ├«n fa┼úa membrilor asociati-cotizanti, pentru orice ac┼úiuni pe care le-ar putea adopta cu privire la domeniul financiar ┼či economic al asociatiei, care contravin prevederilor prezentului Statut, cu excep┼úia membrilor Consiliului Director care au votat ├«mpotriva deciziei din care decurge r─âspunderea respectiv─â.

21.3 ├Äncetarea par┼úial─â a mandatului membrilor Consiliului Director, ├«nainte de terminarea termenului de mandat, nu ├«i va exonera pe ace┼čtia de nicio r─âspundere pe care Consiliul ar putea s─â o fi contractat, p├ón─â la momentul ├«ncet─ârii.

Art.22 ÔÇô Condi┼úii de eligibilitate

22.1 Membrii eligibili vor fi toti membrii asociati-cotizanti care satisfac urmatoarele conditii, in ziua publicarii convocarii alegerilor:

 1. a) S─â fie majori ┼či s─â nu fie ├«n incapacitate din punct de vedere legal;
 2. b) Să fi fost membri asociati-cotizanti timp de minim un an, la momentul în care sunt convocate alegerile;
 3. c) Să nu fi fost sancţionat disciplinar de către asociatie, pentru o încălcare foarte gravă, în timpul unei perioade de 3 ani înainte de convocarea alegerilor;
 4. d) Sa nu detina functii de conducere intr-un partid politic (presedinte, vicepresedinte, secretar), in administratia publica, sa nu faca parte din Consilii Locale si Judetene, din Parlamentul Romaniei.
 5. e) sa nu fi suferit condamnari penale.

Art.23 ÔÇô Convocarea alegerilor

23.1 Primele Alegeri vor fi convocate, pana cel mai tarziu la data de 30.04.2017, mandatul primului Consiliului Director expirand de drept la data de 30.04.2017, cu exceptia cazului in care mandatul primului Consiliu Director inceteaza mai devreme, in conditiile prezentului Statut

23.2 Alegerile, in general, vor fi convocate de către Consiliul Director al Clubului sau de Consiliul Director Interimar (in particular, primele alegeri vor fi convocate de primul Consili Director, în conformitate cu următoarele reguli :

ÔÇô Atunci c├ónd convocarea se face din cauza expir─ârii termenului normal al mandatului, alegerile trebuie s─â aib─â loc ├«n timpul ultimelor 6 luni ale mandatului, cu preavizul necesar pentru ca alegerile s─â poat─â avea loc ├«nainte de expirarea mandatului.

ÔÇô Atunci c├ónd alegerile sunt convocate ca o consecin┼ú─â a ├«ncet─ârii anticipate a termenului de mandat al Consiliu Director, cu numirea unui Consiliu Director Interimar, convocarea trebuie f─âcut─â de Consiliul Director Interimar ├«n termen de 3 luni de la preluarea func┼úiei.

23.3 Convocarea va fi publicat─â pe avizierul existent la sediul Clubului ┼či va fi f─âcut─â public─â prin intermediul unui anun┼ú ├«n cel pu┼úin un ziar de mare circula┼úie din Galati si/sau pe site-ul oficial si/sau prin comunicarea direct─â c─âtre membrii asociati-cotizanti.

23.4 Convocarea alegerilor trebuie să furnizeze, cel puţin, informaţii despre următoarele circumstanţe:

 1. a) Condiţiile de a fi alegător sau eligibil ;
 2. b) Perioada ┼či condi┼úiile pentru prezentarea candidaturilor,
 3. c) Data ┼či orarul procesului de votare, care nu poate fi mai scurt de 4 ore;

23.5 Consiliul Director al asociatiei sau Consiliul Director Interimar, dac─â este cazul, ├«n acela┼či timp cu decizia de a convoca Alegerile, va stabili alc─âtuirea Comisiei electorale, ├«n conformitate cu urm─âtoarele reguli:

ÔÇô Comisia electorala va fi format din 3 membri asociati-cotizanti, ale┼či prin tragere la sor┼úi dintre to┼úi membrii asociati-cotizanti.In cazul in care, unul dintre acestia va declina alegerea din motive obiective, va fi tras la sorti un alt membru asociat-cotizant.

ÔÇô Secretarul comisiei va fi cel al Consiliului Director si va redacta procesul-verbal.

23.6 Func┼úia de membru ├«n Comisia electorala este obligatorie, onorific─â ┼či f─âr─â plat─â ┼či va fi incompatibil─â cu calitatea de a fi un Candidat pentru alegeri sau a fi o rud─â a Candidatului, prin c─âs─âtorie sau rudenie de s├ónge, p├ón─â la gradul al treilea. Dac─â apare aceast─â incompatibilitate sau dac─â persoana desemnat─â renun┼ú─â sau nu poate s─â-┼či exercite func┼úia din orice motiv justificabil, aceasta va fi ├«nlocuit─â de un ├«nlocuitor ales prin tragerea la sor┼úi.

23.7 Dac─â persoanele selectate ca membri sau membri ├«nlocuitori ai Comisiei electorale nu se prezint─â pentru a-┼či prelua func┼úiile sau refuz─â s─â fac─â acest lucru, acestea vor fi ├«nlocuite de membri asociati-cotizanti desemna┼úi de Consiliul Director.Comisia electorala isi va desemna un Presedinte.

23.8 Atributiile Comisiei Electorale sunt urmatoarele :

 1. a) de a lua la cuno┼čtin┼ú─â ┼či a solu┼úiona reclama┼úiile prezentate de membri asociati-cotizanti, cu privire la candidate sau la desfasurarea procedurii de alegeri;
 2. b) s─â admit─â sau s─â resping─â candidaturi ┼či anun┼úarea acestora;
 3. c) la cererea oric─ârui membru asociat-cotizant, candidat, sau din proprie ini┼úiativ─â, s─â ia o decizie cu privire la orice incident care apare ├«n timpul procedurii electorale, care ar putea constitui o ├«nc─âlcare sau deviere de la regilile prevazute in Statut, sau afecteaza principiile caracterului public, oportunit─â┼úilor egale ┼či nediscrimin─ârii ┼či libertatea ┼či confiden┼úialitatea votului, care sunt presupuse de procedurii electorale;
 4. d) de a lua la cuno┼čtin┼ú─â ┼či a solu┼úiona reclama┼úiile prezentate de membri asociati-cotizanti sau Candidati, ├«n orice etap─â a procedurii electorale;
 5. e) s─â publice rezultatul alegerilor ┼či s─â ├«ntocmeasc─â ┼či s─â prezinte documenta┼úia de alegeri.

23.9 Comisia electorala se va ├«nt├ólni ori de c├óte ori este necesar pentru a-┼či ├«ndeplini atribu┼úiile pe durata functionariii sale.

23.10 Deciziile luate vor fi prin simpla majoritate a celor prezen┼úi ┼či, ├«n caz de egalitate, Pre┼čedintele va avea votul decisiv.

Art.24 ÔÇô Reclama┼úii privind aspectele electorale

24.1 Toate reclamaţiile privind aspectele electorale, în afară de cele care apar în ziua electorală, trebuie să fie făcute către Comitetul Electoral, în termen de 24 de ore de la eveniment, incident sau decizia care face subiectul contestaţiei.Comisia electorala va solutiona reclamatia in mod obligatoriu în termen de cel mult 24 de ore de la prezentarea reclamaţiei.

24.2 Dacă reclamaţia este prezentată în ziua electorală, din cauza unor evenimente, incidente sau decizii legate de procesul de votare, reclamaţia va fi prezentată Comisiei electorale, care va soluţiona problema în timpul zilei electorale.

24.3 Deciziile Comisiei electorale sunt definitive si de executare imediata, putand fi atacate impreuna cu hotararea Adunarii Generale, in termenul general prevazut de lege si de prezentul Statut, pentru atacarea hotararilor Adunarii Generale .

Art. 25 ÔÇô Lista membrilor asociati-cotizanti cu drept de vot

25.1 Lista membrilor asociati-cotizanti cu drept de vot este intocmita de Secretar si verificata de catre Comisia electorala, si este afisata in mod obligatoriu cu cel putin 30 de zile inainte de alegeri pe situl asociatiei.

25.2 Lista trebuie s─â enumere to┼úi membrii asociati-cotizanti cu drept de vot ├«n ordine numeric─â ┼či trebuie s─â indice numerele de membru, numele complet, num─ârul documentului de identitate na┼úional─â sau num─ârul pa┼čaportului, data ├«nscrierii ├«n asociatie ┼či data na┼čterii.

Art. 26 ÔÇô Candidaturi

26.1 Candidaturile pentru functiile din Consiliul Director se depun cu cel putin 15 zile inainte de data stabilita pentru alegeri.

26.2 Candidaturile trebuie s─â fie prezentate Comisiei electorale, ├«n scris ┼či trebuie s─â fie insotita de urm─âtoarele inscrisuri:

ÔÇô Fotocopii fa┼ú─â-verso ale cardurilor de membru asociat-cotizant ale Candida┼úilor ┼či a documentelor lor de identitate;

ÔÇô lista cu semnaturile de sustinere a candidaturii semnata de cel putin 10% din totalul membrilor asociati-cotizanti, avandu-se in vedere urmatoarele reguli :

 1. a) membrii asociati-cotizanti pot sus┼úine doar o singur─â Candidatur─â pentru aceiasi functie in Consiliul Director; toate fi┼čele semnate de acela┼či membru asociat, care a sus┼úinut mai mult de o Candidatur─â, vor fi considerate nule.
 2. b) To┼úi membrii asociati-cotizanti, care semneaz─â o fi┼č─â de Candidatur─â, trebuie s─â fie inclu┼či ├«n lista de membrii asociati-cotizanti cu drept de vot, aprobat de Comisia electorala.
 3. c) Fi┼čele trebuie s─â fie completate utiliz├ónd formularul oficial, care va fi publicat de asociatie pentru fiecare proces electoral .

26.3 ├Än termen de 3 zile de la sf├ór┼čitul perioadei pentru depunerea Candidaturilor, Comisia electorala, trebuie s─â se asigure c─â Candidaturile depuse ┼či membrii asociati-cotizanti care le propun satisfac condi┼úiile cerute de acest Statut, c─â au respectat procedurile ┼či termenele limit─â ale acestei etape a procesului electoral, c─â Candidaturile au primit sus┼úinerea num─ârului minim de membri asociati-cotizanti; va verifica valabilitatea fi┼čelor de sus┼úinere furnizate de candida┼úi ┼či are dreptul de a solicita Candida┼úilor ┼či membrilor asociati-cotizanti s─â furnizeze detaliile necesare pentru a verifica autenticitatea acestora.

26.4 Odat─â ce acest proces de verificare este terminat, Comisia electorala va anun┼úa Candida┼úii care au dreptul de a participa la alegeri, prin faptul c─â au ├«ndeplinit toate cerin┼úele solicitate de Statut, ┼či va respinge pe acei Candida┼úi care nu au ├«ndeplinit aceste cerin┼úe.

Art.27 ÔÇô Anun┼úarea unei singure Candidaturi

27.1 Dac─â exist─â o singur─â Candidatur─â sau doar o singur─â Candidatur─â r─âm├óne valabil─â pentru fiecare functie din Consiliul Director, Comisia electorala, va pronun┼úa direct c├ó┼čtig─âtoare Candidatura respectiv─â, ├«ncheind astfel procesul electoral, iar membrii Candidaturii vor fi declarati ale┼či.

Art.28 ÔÇô Inexisten┼úa Candidaturilor sau nevalabilitatea celor prezentate

28.1 Dacă nu există nicio Candidatură sau niciuna dintre cele prezentate nu este valabilă, Comisia electorala va comunica acest fapt Consiliului Director al asociatiei sau Consiliului Director Interimar, care trebuie să convoace noi alegeri, în termen de maxim 3 luni.

Art.29 Procedura de vot cand exista mai multe candidaturi

29.1 Buletinele de vot vor fi tip─ârite de Club utiliz├ónd acela┼či format, aceea┼či h├órtie ┼či culoare pentru toate Candidaturile, si va face referinta la procesul de alegeri respectiv. Buletinul de vot va fi a┼čezat de fiecare aleg─âtor ├«ntr-un plic tip─ârit de Club ┼či care va purta o referin┼ú─â la procesul de alegeri respectiv.

29.2 Aleg─âtorii trebuie s─â se identifice prezent├ónd documentul de identitate na┼úional─â sau echivalent, ├«n cazul str─âinilor, pa┼čaportul sau permisul de conducere.

29.3 Aleg─âtorii vor ├«nm├óna persoanelor care controleaz─â activitatea la mesele electorale, care vor fi aranjate ├«n ordinea alfabetic─â a numelor membrilor asociati-cotizanti, plicul care con┼úine buletinul de vot ┼či acestea ├«l vor pune ├«n urna electoral─â.

29.4 Numai membrii asociati-cotizanti ale c─âror nume sunt ├«nregistrate ├«n lista celor cu drept de vot, aprobata de Comisia electorala, ├«┼či pot exercita dreptul de vot.

29.5 Dupa ce perioada de votare s-a terminat, Comisia electorala va organiza ├«nceperea num─âr─ârii buletinelor de vot din fiecare urn─â ┼či efectuarea totalului pentru toate urnele, care trebuie s─â reflecte urm─âtoarele date:

ÔÇô Totalul membrilor asociati-cotizanti cu drept de vot;

ÔÇô Totalul membrilor asociati-cotizanti care au votat;

ÔÇô Totalul voturilor valabile ob┼úinute de fiecare Candidatur─â;

ÔÇô Totalul voturilor albe;

ÔÇô Totalul voturilor anulate.

29.6 Dac─â un plic con┼úine mai mult de un buletin de vot pentru aceea┼či Candidatur─â, acesta va conta doar ca un singur vot. Dac─â un plic con┼úine mai mult de un buletin de vot, pentru Candidaturi diferite sau care sunt voturi albe, acestea vor fi de asemenea considerate nule.

29.7 Un vot alb este considerat a fi fie un plic care nu conţine niciun buletin de vot, fie unul sau mai multe buletine de vot care nu conţin vot pentru niciun Candidat.

29.8 Odat─â ce votarea s-a ├«ncheiat ┼či procesul-verbal a fost ├«ntocmit ┼či semnat de Comisia electorala, aceasta va anunta Candidaturile castigatoare pentru fiecare functie din Consiliul Director, aceasta fiind cea care a obtinut cele mai multe voturi valabil exprimate.Daca sunt mai multe functii de acelasi tip, vor fi anuntate castigatoare candidaturile cu cel mai mare numar de voturi pana la completarea tuturor functiilor de acelasi tip.

29.9 Dac─â exist─â egalitate ├«ntre dou─â sau mai multe Candidaturi care au ob┼úinut cele mai multe voturi, nicio Candidatur─â nu va fi anun┼úat─â c├ó┼čtig─âtoare ┼či va trebui s─â fie ┼úinut turul al doilea de scrutin, cu Candidaturile egale, la o nou─â dat─â, care va fi stabilit─â de Consiliul Director al Clubului sau Consiliul Director Interimar al Clubului, ├«n urm─âtoarele 7 zile calendaristice. Data noii vot─âri va fi anun┼úat─â ├«n forma specificat─â de prezentul Statut.

29.10 Dac─â ├«nc─â o dat─â va fi egalitate, si dup─â a doua votare, poate fi convocat─â o a treia votare ┼či at├ótea scrutine consecutive c├óte sunt necesare p├ón─â c├ónd o Candidatur─â ob┼úine o majoritate.

29.11 ├Än termen de 3 zile de la finalul alegerilor, Comisia electorala va furniza Consiliului Director al Clubului sau Consiliului Director Interimar ┼či procesul verbal al num─âr─ârii voturilor ┼či anun┼úarea c├ó┼čtig─âtorilor.

Art.30 ÔÇô Preluarea func┼úiilor

30.1 Dac─â procesul electoral a fost consecin┼úa ├«ncet─ârii naturale a mandatului Consiliului Director anterior, Consiliul Director nou ales trebuie s─â preia func┼úia la data de 1 ianuarie dup─â alegeri ┼či membrii r─âma┼či de la Consiliul Director anterior vor elibera imediat posturile.

30.2 Dacă procesul electoral a fost iniţiat de Consiliul Director Interimar din cauza încetării anticipate a Consiliului Director anterior, noul Consiliu Director ales va prelua mandatul în termen de 10 zile de la data alegerii.

30.3 Pre┼čedintele Consiliului Director Interimar sau Consiliului Direcor care pleac─â sau orice alt membru al acestora poate interveni la prima Adunare General─â Ordinar─â care se ┼úine, pentru a explica lichidarea anului financiar precedent ┼či a o propune pentru aprobare.

Art.31 ÔÇô Motiunea de Ne├«ncredere

31.1 Consiliului Director in intregul sau numai o parte dintre membrii acestuia pot face obiectul unei Motiuni de Neîncredere. O Motiune de Neîncredere poate fi solicitata împotriva întregului Consiliu sau a câtorva dintre membrii.

31.2 O motiune de neincredere poate fi solicitata de zece la suta (10%) din membrii asociati-cotizanti cu drept de vot.

31.3 Înainte de a prezenta oficial Motiunea de Neîncredere, cei care au initiat moţiunea trebuie să se adreseze in scris Consiliului Director, anunţând propunerea lor, cu o listă a membrilor Consiliului Director care fac obiectul Motiunii de Neîncredere.

31.4 Lista cu membrii asociati-cotizanti care sustin motiunea de neincredere trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu, num─ârul de membru asociat-cotizant al persoanei respective ┼či num─ârul documentului de identitate, semn─âtura sa complet─â ┼či data;

31.5 Dupa intrunirea numarului necesar de membrii asociati-cotizanti care sustin motiunea de neincredere, cei care au initiat motiunea, o vor depune la Secretarul Consiliului Director in termen de cel mult 10 zile de la intrunirea numarului necesar de semnaturi.

31.6 A doua zi de la depunerea oficiala a motiunii de neincredere Presedintele Consiliul Director va constitui o comisie, care va fi organul responsabil cu promovarea ┼či controlarea ├«ntregului proces ┼či care va fi alc─âtuit din doi membri asociati-cotizanti care au semnat motiunea alesi prin tragere la sorti si un membru al Consiliului Director care sa nu faca obiectul motiunii sau in cazul in care motiunea are ca obiect Consiliul Director in intregul sau, cenzorul sau un membru al comisiei de cenzori;

31.7 Atribuţiile acestei comisii sunt similare cu cele ale comisiei electorale.

31.8 Convocarea votării va fi anunţată public de către Consiliului Director prin metoda prevazuta in prezentul Statut, cu un preaviz de minim 5 zile lucrătoare.

31.9 Procedura de votare, num─ârare ┼či publicare a rezultatelor va fi cea reglementat─â anterior in prezentul Statut.

31.10 Motiunea de Neîncredere va fi declarata votata doar dacă, două treimi sau mai mult din voturi sunt în favoarea sa, atâta timp cât numărul acestora este minim treizeci la sută (30%) din numarul membrilor asociati-cotizanti cu drept de vot.

31.11 Membrii Consiliului Director care fac obiectul unei Motiuni de neincredere care a fost declarata votata, vor fi înlăturaţi automat din funcţie.

31.12 Dac─â Motiunea de Ne├«ncredere nu intruneste numarul de voturi necesar prevazut anterior, nu poate fi depusa din nou o motiune de neincredere pntru acelea┼či motive, dec├ót dup─â trecerea unui an de la data la care s-a ┼úinut votul.

Art.32 Delegarea atributiilor

32.1Consiliul director poate imputernici una sau mai multe persoane cu functii executive, inclusiv persoane care nu au calitatea de membru asociat-cotizant ori sunt straine de asociatie, pentru a exercita urmatoarele atributii:

-sa incheie acte juridice in numele si pe seama asociatiei;

-sa indeplineasca orice alte atributii prevazute in statut sau stabilite de Adunarea generala.

Art.33-Cenzorul/Comisia de cenzori

33.1 Controlul financiar al asociatiei este asigurat de un cenzor/o comisie de cenzori ales/i de catre Adunarea generala.

33.2 Cenzorul/Comisia de Cenzori este un organ subordonat Adunarii Generale, ale carei componenta si atributii sint cele reglementate de legislatia in vigoare.

33.3 Desemnarea membrilor Cenzorului/Comisiei de Cenzori se face de catre Adunarea Generala la propunerea Consiliului Director. Comisia de cenzori este alcatuita dintr-un numar impar de membrii. Cel putin unul dintre cenzori trebuie sa fie contabil autorizat sau expert contabil, in conditiile legii.

33.4 Atributia Comisiei de Cenzori este de a prezenta Adunarii Generale, cu informarea prealabila si a Consiliului Director, un raport anual despre chestiuni de competenta sa, asa cum sint ele precizate in legislatia in vigoare. De asemenea, verifica modul in care este administrat patrimoniul asociatiei. La solicitarea Consiliului Director, aprobata de Adunarea Generala, Comisia de Cenzori va furniza Consiliului Director si rapoarte lunare, trimestriale sau semestriale, despre chestiunile legate de competenta sa.

33.5 Adunarea generala aproba regulile generale de organizare si functionare a Comisiei de cenzori/cenzorului.

Art.34 ÔÇô Comisia de Disciplina

34.1 Comisia de Disciplina este un organ cu atribu┼úia de a exercita ┼či aplica, prin delegarea Consiliului Director, autoritatea disciplinar─â care i-a fost conferit─â ├«n conformitate cu prevederile din Statut.

34.2 Comisia de Disciplina este alc─âtuit─â din 3 membri, dintre care unul trebuie s─â fie delegat de Consiliul Director dintre membrii acestuia ┼či care va avea calitatea de Pre┼čedinte. Ceilal┼úi 2 vor fi desemna┼úi de c─âtre Adunarea Generala, din r├óndul membrilor asociati-cotizanti, cu diplome ├«n drept ┼či experien┼ú─â ┼či prestigiu cunoscute.

34.3 Mandatul membrilor Comisiei de Disciplina va coincide cu mandatul Consiliului Director. Încetarea, suspendarea sau ocuparea posturilor vacante în Comisia de Disciplina va fi făcută de către Consiliul Director, in cazul Presedintelui, si de catre Adunarea Generala, pentru ceilalti.

 

CAPITOLUL IV : Veniturile si cheltuielile

Art.35-Venituri

35.1 Veniturile asociatiei provin din:

-cotizatiile membrilor;

-dobanzile si dividendele rezultate din plasarea sumelor disponibile in conditii legale;

-dividendele societatilor comerciale infiintate de clubul sportiv;

-venituri realizate din activitati economice directe;

-donatii, sponsorizari sau legate;

-resurse obtinute de la bugetul de stat si/sau de la bugetele locale;

-comercializarea de materiale si echipamente sportive si de materiale promotionale

ÔÇô taxele de participare la competitiile organizate de catre club in conformitate cu prevederile legale in vigoare

-alte venituri prevazute de lege.

Art.36- Infintare de societati comerciale si activitati comerciale

36.1 Asociatia poate infiinta societati comerciale ale caror dividende, daca nu se reinvestesc in aceste societati, se vor folosi pentru realizarea scopului ei.

36.2 Numai Adunarea Generala poate hotari infiintarea unei societati comerciale in care asociatia sa detina calitatea de asociat unic sau sa poata deveni actionar intr-o societate comerciala.

36.3 Asociatia poate desfasura orice alte activitati economice directe, daca acestea au caracter accesoriu si au legatura stransa cu scopul ei principal.

Art.37 ÔÇô Cheltuieli

37.1 Principalele categorii de cheltuieli ale asociatiei sunt:

-salarii si adaosuri la salarii;

-indemnizatii, prime si premii;

-procurari de materiale sportive;

-chirii, dobanzi, taxe, comisioane bancare;

-cazare, masa, transport;

-apa, canal si salubritate;

-energie electrica, termica si gaze naturale;

-procurari de rechizite si imprimate de birou;

-alte cheltuieli.

37.2 Cheltuielile se efectueaza potrivit prevederilor bugetului de venituri si cheltuieli si se aproba de persoanele insarcinate de Consiliul director.

37.3Salariile, indemnizatiile si alte drepturi banesti ale personalului si sportivilor se stabilesc in limitele statului de functiuni si ale bugetului de venituri si cheltuieli.

37.4 Consiliul director poate dispune plata de premii, gratificatii si altele asemenea din disponibilitatile existente.

Art.38 Rapoarte anuale. Auditare

38.1 Rapoartele anuale pe care Consiliul Director le prezinta Adun─ârii Generale, vor contine:

ÔÇô Bilan┼úul ┼či conturile de profit ┼či pierdere, astfel ├«nc├ót acestea s─â indice ├«n mod clar situa┼úia finan┼úelor ┼či resurselor de capital ale Clubului.

ÔÇô Un Raport Financiar pentru anul financiar, care explic─â varia┼úiile cele mai semnificative sau incidentele ├«n leg─âtur─â cu bugetul.

38.2 Rapoartele anuale men┼úionate la alineatul anterior vor fi revizuite de c─âtre Auditori Contabili abilita┼úi pentru aceast─â ├«ndatorire ┼či numi┼úi de c─âtre Consiliul Director.

38.3 Se va face de asemenea un audit integral sau par┼úial asupra Rapoartelor Anuale, la cererea celor care au dreptul legal de a solicita aceasta ┼či pe cheltuiala lor.

38.4 Toate auditurile care sunt f─âcute la cererea Consiliul Director vor fi prezentate Adun─ârii Generale.

38.5 Exercitiul economico-financiar incepe la data de 1 ianuarie si se incheie la data de 31 decembrie ale fiecarui an.

38.6 Prin exceptie de la prevederile anterioare, Cenzorul/Comisia de cenzori va prezenta trimestrial, Consiliului Director, un raport financiar intermediar.Rapoartele financiare intermediare vor fi prezentate obligatoriu de catre Consil;iul Director in prima Adunare Generala care va avea loc dupa intocmirea raportului.

 

CAPITOLUL V : Registrele Clubului

Art.39 ÔÇô Registrul de evidenta la membrilor asociati-cotizanti

39.1 Registrul de Evidenta al Membrilor Asociati-Cotizanti va consta dintr-un registru computerizat si/sau pe support de hartie, care va detalia, pentru admitere, membrii asociati-cotizanti.

39.2 Registrul de Evidenta al Membrilor Asociati-cotizanti va include urm─âtoarele detalii:

ÔÇô Numele ┼či prenumele fiec─ârui Membru Asociat-cotizant;

ÔÇô Num─ârul documentului de identificare na┼úional─â sau a pa┼čaportului;

ÔÇô Data na┼čterii;

ÔÇô Adresa de domiciliu;

ÔÇô Data ├«nscrierii;

ÔÇô Data ├«ncet─ârii;

ÔÇô Locuri ├«n Stadion sau alte dot─âri ale Clubului alocate persoanei;

ÔÇô Observa┼úii.

Secţiunea de observaţii va include următoarele detalii :

 1. a) Pozi┼úia pe care Membrul Asociat al Clubului a de┼úinut-o ├«n Consiliul Director sau comisii, precum ┼či durata mandatului;
 2. c) Sancţiuni disciplinare aplicate Membrului Asociat-cotizant;

39.3 Registrul de Evidenta al Membrilor Asociati-cotizanti va fi numerotat de la cel mai vechi Membru Asociat-cotizant, la cel mai nou.

39.4 În fiecare an financiar, ordinea numerică a Membrilor Asociati-cotizant va fi actualizată luând în considerare orice încetări care au avut loc, fara a se modifica Numarul de Membru (care este unic si netransmisibil)

Art.40- Registrul de Minute al Adun─ârii Generale

40.1 Acest registru conţine, în mod hronologic, Minutele reuniunilor Adunărilor Generale ale Clubului.

Minutele vor detalia :

ÔÇô Locul ┼či data reuniunii;

ÔÇô Num─ârul celor participan┼úi;

ÔÇô Rezumatul chestiunilor tratate;

ÔÇô Acordurile f─âcute, referitor la procedura folosit─â pentru a ajunge la acele hot─âr├óri.

40.2 Minutele vor fi ├«ntocmite de c─âtre Secretarul Clubului, cu aprobarea Pre┼čedintelui, ┼či trebuie s─â fie promulgate de 3 membri delega┼úi numi┼úi de c─âtre Adunare.

Art.41- Registrul Minutelor Consiliul Director

41.1 Acest registru conţine, în mod cronologic, Minutele reuniunilor Consiliului Director al Clubului.

Minutele vor detalia :

ÔÇô Locul ┼či data reuniunii;

ÔÇô Num─ârul celor participan┼úi;

ÔÇô Rezumatul chestiunilor tratate;

ÔÇô Acordurile f─âcute, referitor la procedura folosit─â pentru a ajunge la acele hot─âr├óri.

41.2 Minutele vor fi ├«ntocmite de c─âtre Secretarul Clubului, cu aprobarea Pre┼čedintelui, ┼či trebuie s─â fie promulgate de c─âtre urm─âtoarea reuniune a Consiliului.

Art.42- Registre Contabile

42.1 Contabilitatea Asociatiei va fi ├«nregistrat─â ├«n registrele prevazute de lege, care vor specifica resursele de capital, drepturi ┼či obliga┼úii specifice, starea de venituri ┼či cheltuieli ┼či detaliile originii acestora, investi┼úia sau destina┼úia.

Art.43- Registre Auxiliare

43.1 Asociatia va menţine toate acele registre auxiliare care sunt considerate adecvate pentru cea mai bună conformitate cu obiectivele sale.

Art.44 ÔÇô Confiden┼úialitatea datelor personale ├«n dosarele ┼či Registrele asociatiei

44.1 ├Än conformitate cu prevederile legislatiei romane in vigoare, referitor la protec┼úia datelor de natur─â personal─â, asociatia garanteaz─â confiden┼úialitatea datelor personale ale membrilor asociati-cotizanti, inclusiv ├«n dosarele sau Registrele asociatiei sau in transcrierea acestora pe suporturi computerizate, protej├óndu-le de interconectare cu alte re┼úele de calculatore ┼či neput├ónd s─â divulge sau s─â le comunice c─âtre nimeni, cu excep┼úia cazului ├«n care se ob┼úine acordul titularului datelor.

44.2 Aceast─â garan┼úie se aplic─â f─âr─â a prejudicia dreptul individual al fiec─ârui membru asociat-cotizant de a accesa, corecta ┼či anula datele sale personale ┼či obliga┼úia asociatiei de a facilita comunicarea acestuia cu acei membri asociati-cotizanti care ├«┼či declar─â inten┼úia de a participa la alegeri sau doresc s─â propun─â o motiune de Ne├«ncredere.

 

CAPITOLUL VI : Fuziunea si divizarea

Art.45 ÔÇô Fuziune ┼či absorb┼úie

45.1Fuziunea sau absorbţia asociatiei, cu sau de către alte asociatii, trebuie să fie decisă de către Adunarea Generală cu trei sferturi din membrii asociati-cotizanti prezenţi votând în favoarea operatiuni, reprezentând, cel puţin, majoritatea din numărul total de membri asociati-cotizanti.

45.2 Divizarea asociatiei trebuie să fie decisă de către Adunarea Generală cu trei sferturi din membrii asociati-cotizanti prezenţi votând în favoarea operatiuni, reprezentând, cel puţin, majoritatea din numărul total de membri asociati-cotizanti.

 

CAPITOLUL VII : Dizolvarea si lichidarea

Art.46 -Dizolvarea

46.1 Asociatia Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati se va dizolva:

 1. De drept prin:

-implinirea duratei pentru care a fost constituit;

-imposibilitatea realizarii scopului pentru care a fost constituit ;

-imposibilitatea constituirii adunarii generale sau a constituirii Consiliului director in conformitate cu statutul asociatiei, daca aceasta situatie dureaza mai mult de un an de la data la care, potrivit statutului, Adunarea Generala sau, dupa caz, Consiliul director trebuia constituit;

-reducerea numarului de membrii sub limita stabilita de lege, daca acesta nu a fost completat timp de trei luni.

II Prin hotarare judecatoreasca, la cererea oricarei persoane interesate, atunci cand:

-scopul sau activitatea asociatiei a devenit ilicita sau contrara ordinii publice;

-realizarea scopului este urmarita prin mijloace ilicite sau contrar ordinii publice;

-urmareste un alt scop decat cel pentru care s-a constituit;

-a devenit insolvabil;

-nu mai obtine autorizatiile prealabile necesare, potrivit legii.

III. Prin hotararea Adunarii generale .

Art.47 ÔÇô Numirea lichidatorilor

47.1In cazul dizolvarii asociatiei, lichidatorii se numesc de instanta judecatoreasca sau de Adunarea generala , dupa caz.

47.2 Odata cu numirea lichidatorilor, mandatul Consiliului director inceteaza.

47.3 Lichidatorii, la intrarea in functie, efectueaza inventarul si incheie bilantul care sa constate situatia exacta a activului si pasivului.

47.4 Ei sunt obligati sa primeasca si sa pastreze registrele si orice alte acte ale clubului sportiv si sa tina un registru cu toate operatiunile lichidarii, in ordinea datei acestora.

47.5 Lichidatorii isi indeplinesc mandatul sub controlul cenzorului/comisiei de cenzori.

Art.48-Atributiile lichidatorilor

48.1 Lichidatorii au obligatia de a continua operatiunile juridice in curs, sa incaseze creantele, sa plateasca creditorii, iar daca numerarul nu este suficient, sa transforme si restul activului in bani, procedand la vanzarea prin licitatie publica a bunurilor mobile si imobile.

48.2 Lichidatorii pot realiza numai acele operatiuni noi care sunt necesare finalizarii celor aflate in curs de derulare.

Art.49 ÔÇô Regimul juridic al bunurilor

49.1 In cazul dizolvarii asociatiei, bunurile ramase in urma lichidarii nu se pot transmite catre persoane fizice.

49.2 Aceste bunuri pot fi transmise catre persoane juridice de drept privat sau de drept public cu scop identic sau asemanator conform unei proceduri care va fi stabilita prin hotararea de dizolvare a asociatiei luata de catre Adunarea Generala sau prin hotarare judecatoreasca dupa caz.

49.3 Daca in termen de 6 luni de la terminarea lichidarii, lichidatorii nu au reusit sa transmita bunurile in conditiile alineatului anterior, ele se atribuie de instanta competenta unei persoane juridice cu scop identic sau asemanator.

49.4 Data transmiterii bunurilor este cea a intocmirii procesului-verbal de predare-preluare, daca prin acesta nu s-a stabilit o data ulterioara.

Art.50-Durata lichidarii

50.1 Lichidatorii incheie operatiunile si remit celor in drept contul gestiunii numai dupa expirarea unui termen de 6 luni de la publicarea dizolvarii asociatiei.

Art.51- Publicitatea lichidarii

51.1Dupa terminarea lichidarii, lichidatorii sunt obligati ca in termen de doua luni sa depuna bilantul, registrul jurnal si un memorandum, sa declare operatiunile de lichidare la Registrul asociatiilor si fundatiilor al judecatoriei in a carei circumscriptie teritoriala isi are sediul asociatia si sa indeplineasca toate procedurile de publicare si radiere din acest registru.

Art.52- Contestarea lichidarii

52.1Daca in termen de 30 de zile libere de la depunerea bilantului nu se inregistreaza nici o contestatie, bilantul se considera definitiv aprobat, iar lichidatorii, cu autorizarea judecatoriei, vor remite celor in drept bunurile si sumele ramase de la lichidare, impreuna cu toate registrele si actele asociatiei si ale lichidarii, dupa aceasta fiind considerati descarcati de gestiune.

Art.53 ÔÇô Radierea

53.1 Asociatia inceteaza a avea fiinta la data radierii din Registrul asociatiilor si fundatiilor.

53.2 Radierea se face in baza actului constatator eliberat lichidatorilor, prin care se atesta descarcarea acestora de obligatiile asumate.

 

CAPITOLUL VIII : Dispozitii finale

Art.54.- Legislatie incidenta

54.1 Asociatia se obliga sa respecte Statutul federatiei Romane de Fotbal si isi asuma respectarea urmatoarelor obligatii prevazute de art.13 alin.2 din Statutul Federatiei Romane de Fotbal:

 1. a) s─â respecte ├«ntotdeauna statutele, regulamentele, directivele ┼či deciziile FIFA, UEFA ┼či FRF in vigoare;
 2. b) să respecte intotdeauna Legile Jocului în vigoare;
 3. c) sa recunoasca autoritatea comisiilor cu atributii jurisdictionale din cadrul FIFA,UEFA si FRF astfel cum este definita in statutele acestora, precum si jurisdictia Tribunalului Arbitral al Sportului de la Lausanne astfel cum este definita in statutele FIFA,UEFA si FRF;
 4. d) sa indeplineasca intotdeauna obligatiile stabilite prin statutul si regulamentele FRF.

54.2 Asociatia se obliga sa respecte Statutul Federatiei Romane de Handbal, Federatiei Romane de Baschet, Federatiei Romane de Volei, Federatiei Romane de Rugby, Federatiei Romane de Hochei pe Gheata, Federatiei Romane de Oina, Federatiei Romane de Atletism si Federatiei Romana de Sah.

Articolul 55 ÔÇô Opozabilitate

55.1 Asociatia va fi inscrisa in Registrul Special al Asociatiilor si Fundatiilor de la Judecatoria Galati, in Registrul National al Persoanelor Juridice Fara Scop Patrimonial de la Ministerul Justitiei si in Registrul Sportiv de la Ministerul Tineretului si Sportului.