shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Supercampionul Ionuţ Neagu este unul dintre noi

Ionut Neagu (mijloc)

Ionut Neagu (mijloc)

O nouă zi, o nouă vizită supriză  la sediul SC Oţelul Galaţi! Ionuţ Neagu, campion şi supercampion cu Oţelul în 2011, a ţinut să fie alături de suporteri în vacanţa de Crăciun şi a devenit unul dintre noi, după ce a semnat adeziunea pentru cardul albastru de socios. Actualul jucător al celor de la Nea Salamis (prima ligă din Cipru) nu a uitat de unde a plecat şi a pus umărul la reconstrucţia echipei fanion a oraşului Galaţi, făcând totodată un apel către foştii săi colegi să-şi facă timp şi să vină alături de SCOG, când timpul şi distanţa le-o va permite. Neagu este al doilea jucător, după Cristian Sîrghi, din generaţia care a câştigat campionatul şi Supercupa în 2011, care vine alături de proiectul suporterilor în încercarea de a renaşte spiritul roş-alb-albastru la Galaţi.

“Sunt fericit că sunt aici, m-am întors la origini practic, deoarece am fost crescut de Oţelul. Ştiu că acum este mai greu, dar pas cu pas sper ca acest club să revină unde a fost, pentru că suporterii şi oraşul merită acest lucru. Peste câţiva ani aş vrea să fiu tot aici, dar la un alt nivel. Cu siguranţă că şi alţi foşti colegi de-ai mei vor veni alături de noi, dar deocamdată pe mulţi viaţa i-a dus departe de Galaţi”, ne-a declarat Ionuţ.

Născut pe 26 octombrie 1989, în localitatea Smârdan din judeţul Galaţi, Ionuţ Neagu a luat primul contact cu fotbalul în cadru organizat la vârsta de 11 ani, la Centrului de Copii şi Juniori al Oţelului. Mijlocaşul la închidere s-a impus în fotbalul românesc, fiind selecţionat de 4 ori în reprezentativa de tineret a României, de 3 ori la naţionala de seniori, şi încă o dată în selecţionata U23. La Oţelul a strâns per total 123 de meciuri în toate competiţiile, marcând 3 goluri, reuşind să câştige titlul şi Supercupa în 2011! Evoluţiile sale bune şi decăderea Oţelului au dus la vânzarea sa către Steaua Bucureşti, pentru suma de 630.000 de euro. A urmat transferul la Karabukspor în Turcia şi Nea Salamis acum, în Cipru.