shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Tase, Tase, Viorel Tănase este membru socios!

tase-socios

Suporter Club Oțelul Galați a avut astăzi un nou oaspete de seamă în persoana fostei mari glorii a clubului roș-alb-albastru – Viorel Tănase. Mijlocașul nostru de legendă a semnat adeziunea și a devenit astfel cel mai nou membru al SCOG, el dorind să ajute clubul din postura de deținător al cardului albastru.

Viorel Tănase a lăudat suporterii pentru iniţiativa de a reînvia spiritul Oţelului şi i-a invitat pe toţi oţelarii să se alăture acestui proiect de revitalizare a simbolului gălăţean. Actualul antrenor al celor de la Cetate Deva a mai explicat că nu putea sta departe de echipa fanion a Galaţiului, cariera sa fiind legată în mare parte de Oţelul.

Mă alătur cu drag acestui proiect inițiat de suporteri și sprijinit de foștii mei colegi, Sorin Haraga și Stelian Bordieanu. Este un proiect în care cred cu tărie și care sper că va readuce Oțelul acolo unde îi este locul. Cariera mea se leagă de acest nume și era de datoria mea să sprijin acest demers minunat al comunității oțelare. Clubul are nevoie de o susținere cât mai mare, iar dacă lucrurile vor fi bine gestionate cu siguranță vom ajunge unde ne dorim cu toții ca Oțelul să fie. Este un proiect care a avut succes și în alte orașe, mai ales dacă privim condițiile actuale din fotbalul românesc, tocmai de aceea voi, suporterii, sunteți de apreciat pentru ceea ce faceți – a declarat Viorel Tănase.

Viorel Tănase, un gălățean pursânge, născut pe 7 octombrie 1970, a început fotbalul la FCM Galaţi, la vârsta de 8 ani, însă a trecut mai târziu la CSȘ sub îndrumarea șlefuitorului de talente Zoltan David (nea Zoly), iar la 14 ani a fost legitimat la Oțelul.  Tănase are de partea lui statistica… Şi ce numere impresionante stau în dreptul numelui său! Peste 400 de meciuri ca jucător sub culorile roş-alb-albastre(!), 61 de goluri marcate pentru Oţelul, 17 sezoane de glorie… recorduri ce par imposibil de egalat.
“Tase” a fost jucătorul care a ştiut mereu să tragă echipa după el, cum numai un lider adevărat o putea face. Portarii adverşi pot depune oricând mărturie că picioarele sale erau fermecate. Probabil că Ştefan Preda nu va uita niciodată momentul în care “Tase” a trimis o “boltă” ireală, care parcă a oprit timpul în loc şi care s-a oprit cuminte în plasa lui Dinamo, în minutul 93 al unui meci disputat pe gheaţă. Şi mai putem discuta zile întregi despre golurile din corner sau lovituri libere…

Cariera lui “Tase” e o veritabilă mașină a timpului… Cei 17 ani dedicați Oțelului l-au trecut prin același vestiar cu Burcea, Profir, Tofan, Dănuț Oprea, Ion Viorel, Vali Ștefan, Bordeianu, Jelev, Jula, Costin, Paraschiv, Giurgiu sau Sîrghi. Mărturie a fotbalistului care a învins prin fotbal până și timpul stau cele 348 de jocuri (27609 minute) în primul eșalon, fiind întrecut în acest top doar de Cătălin Tofan.

Eternul căpitan a reușit de-a lungul carierei o promovare din Divizia B în A, a participat cu Oțelul în trei rânduri în Cupa UEFA, în 1997/1998, 1998/1999 și 2004/2005, adunând 10 prezențe europene în roș-alb-albastru. De asemenea, a jucat un meci pentru echipa națională, acum 20 de ani, împotriva Coreei de Sud și anumite voci vorbesc încă despre faptul că a fost foarte aproape să participe la Mondialul din 1994, cel în care România a ajuns cel mai sus.

În cei peste 10 ani de la retragere, Viorel Tănase a activat ca antrenor, mai întâi ca secund al lui Grigoraș, apoi ca principal pentru Oțelul II, Dunărea Galați, Farul Constanța, SC Bacău, Metalosport, Cetate Deva şi bineînţeles Oțelul, unde a stat însă doar pentru 12 etape în Liga I.