shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Tudorel Pelin, noul antrenor secund al echipei

tudorel-pelin

SC Oțelul Galați anunță cooptarea în staff-ul tehnic a lui Tudorel Pelin, în funcția de antrenor secund al formației de seniori. Fostul fundaș al Oțelului a ocupat din 2017 poziția de antrenor al clubului nostru la juniorii A – Under 19, iar de miercuri, 4 iulie, atunci când este programată reunirea lotului, va fi prezent la antrenamentele și meciurile echipei mari.

Tudorel Pelin s-a născut pe 15 ianuarie 1969 în comuna Tichilesti, județul Brăila. A debutat la echipa de juniori a formaţiei Chimia Brăila, iar după doar şase luni a fost promovat la seniori, în a treia ligă fotbalistică a României. A fost transferat la Siretul Paşcani și apoi la Dacia Unirea Brăila, formație pentru care a debutat în primul eșalon. În vara lui ‘95 ajunge la Oțelul, unde se impune încă de la început, chiar în primul sezon jucând în 29 de partide și marcând un gol. Devine unul din principalii jucători ai “Generaţiei de Aur” gălățene. Împreună cu Tofan, în campionatul intern, formează ani de-a rândul una din cele mai bune perechi de fundaşi centrali. A jucat pentru Oțelul în nouă sezoane, iar aici s-a remarcat, reuşind să strângă în tricoul roș-alb-albastru 241 de meciuri.

A continuat cu cariera de antrenor, aflându-se mult timp alături de juniorii Oțelului, ca secund al lui Viorel Tănase, crescând jucători care mai târziu au devenit campioni ai României sub culorile roş-alb-albastre. A antrenat ca secund și echipa mare, în perioada în care tot “Tase” era principal, apoi la SC Bacău, Farul Constanța, Metalosport Galați și Cetate Deva. Din 2017, a ocupat poziția de antrenor al juniorilor A – Under 19 de la SC Oțelul Galați, iar din această vară se alătură lotului de seniori unde va completa staff-ul tehnic alcătuit din Alexandru Ciobanu și Iulian Olteanu.

Bun venit și mult succes, Tudorel Pelin!