shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Un an de miere și puțină fiere

Oțelul a încheiat cu o înfrângere anul 2023, un neașteptat 0-2 cu FC Botoșani, echipă aflată doar conjunctural pe ultimul loc al clasamentului Superligii. Ne-am întristat, nici nu se putea altfel, dar cel mai mult doare că eforturile depuse în ultimele douăsprezece luni au fost șterse cu buretele de unii dintre cei mai exigenți suporteri gălățeni. Marea masă a fanilor a înțeles, ne susține și îi mulțumim pentru aplauzele sincere de la finalul partidei.

Chiar așa, să ne rușinăm după acest eșec? E termenul cel mai des folosit, atât pe stadion, cât și pe rețelele sociale. Categoric, nu ne poate bucura acest rezultat, visam la 29 de puncte care ne-ar fi așezat peste finalul de an la doar o lungime de play-off, însă atât am putut. De ce? Din formula de start au lipsit căpitanul Cisotti, fundașul central Lovric, ambii accidentați, și aripa stângă Silva, suspendat, componenți de bază ai fiorului roș-alb-albastru care a reușit cu mult peste ce speră o nou-promovată în prima ligă, indiferent de sport și de meridianul pe care se desfășoară competiția.

La începutul sezonului de Superliga, ne gândeam cine ar putea fi în clasament sub Oțelul. Am fi trecut Botoșaniul acolo? Sub nicio formă și, poate și cu puțină șansă, am fi avut jumătate din distribuția campionatului sub formația lui Dorinel Munteanu. Când este să nu-ți iasă, să ai o seară amară, se întâmplă și o eroare ca a tânărului nostru Rus, aflat într-o evidentă creștere de formă, dar căzut victimă a greșelii de a face o preluare nefericită și, consecință nefastă, de a-și faulta adversarul din postură de ultim apărător. Era încă 0-0, tribunele vibrau, așteptam golul izbăvitor la capătul unui traseu cu mult peste așteptări. Traseu dus cu fotbaliști care, înainte de toate, sunt oameni. Și ei, la fel ca suporterul sau ca individul care nu rezonează cu fotbalul, are zile bune și ore în care și-ar dori să nu iasă din casă.

Oare e cazul să ne rușinăm? Ne întrebăm la ceas de sărbătoare, noi, Oțelul, echipă nou-promovată din Liga 3 care, în mod normal, ar fi trebuit să se lupte anul acesta pentru intrarea în primul eșalon. N-am dorit aclimatizare la matineu, am tras la unghie și am prins din voleu trenul de Superliga, acum ne aflăm în sferturile de finală ale Cupei României și ne-a lipsit o repriză de luciditate pentru a fi la un pas de play-off-ul ticsit cu FCSB, CFR, Rapid și celelalte forțe ale campionatului. Haideți să ne ciupim ca să ieșim din reverie! Încă o dată mulțumiri masei mari de suporteri care ne-a înțeles momentul de slăbiciune și ne-a aplaudat din inimă. Crăciun în pace și să ne revedem și mai entuziaști în roș-alb-albastru! Forza, Oțelul!

SC OȚELUL GALAȚI – FC BOTOȘANI 0-2 (0-0)

Stadion: Oțelul. Spectatori: 5.000
A marcat: Florescu 66, 90+1
Cartonașe galbene: Teles 22 / Gabriel 45+2, Seroni 57
Cartonaș roșu: Rus 65

OȚELUL: Dur-Bozoancă – Adăscăliței (46 Latouchent), Yabre, Cisse, Zhelev – Teles (71 Neagu), Zivulic, Jardan (71 Fatai) – Maciel, Al. Pop (62 Cîrjan), Tănasă (46 Rus)
Rezerve neutilizate: Ursu – Bodișteanu, Ghiocel, Lopez
Antrenor principal: D. Munteanu

BOTOȘANI: Ducan – Petro, Sadiku, Șeroni, Țigănașu – Gabriel (67 Dragomir), Dican, Florescu – Dragu (67 Cioiu), Ilicic (90+3 L. Fulop), Friday (81 Drole)
Rezerve neutilizate: Ureche – Cărăușu, Casap, Creț
Antrenor principal: M. Ciobanu

Arbitri: B. Dumitrache – C. Vatamanu, I. Bobe – H. Mladinovici. VAR: S. Costreie. AVAR: M. Marchidanu