shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Victoria întregii suflări oțelare

Așa cum anticipam după înfrângerea din Giulești, cea mai puternică echipă dintre nou-promovatele acestui sezon de Superliga urma să se revanșeze în fața propriului public. Și n-am avut în față un adversar oarecare, ci o merituoasă FCU 1948 Craiova, iar satisfacția victoriei este pe măsură. Un 1-0 muncit, un 1-0 care ne cultivă speranțele de oțel.

Echipa care “a alergat pe străzi” și care “s-a pregătit după metode învechite”, ca să pomenim doar două dintre etichetele primite după cantonamentul de iarnă, a tras la unghie, rămânând viguroasă până în minutul 95 al duelului de vineri seară cu craiovenii lui Costantino. Oțelul lui Dorinel Munteanu începuse oricum destul de bine anul 2024: la Voluntari doar ghinionul a făcut să nu avem mai multe goluri în față până în momentul egalării, apoi am trăit o injustă remiză cu Petrolul și am forțat obținerea unui punct pe terenul Rapidului. Urma o nouă luptă cu un adversar puternic, FCU din Bănie care, de asemenea, vizează un loc în play-off.

Poate cei mai frumoși suporteri din România fuseseră privați de victorii la ei acasă, savuraseră în stagiunea curentă doar un succes la limită cu Dinamo București. Trebuia să li se ofere ce merită, nu exista dorință mai mare din partea lui Cisotti și a celorlalți roș-alb-albaștri. Era nevoie de gol, puteau fi chiar mai multe. Bodișteanu a trimis imparabil din centrarea lui Maciel, tot el a șutat în peluză după o fază excelentă a aceluiași portughez, a ratat și Zhelev, a trimis sus lângă bară și Lovric. Iar vulcanul de pe stadion a menținut dorința la temperatura dorită. Ai noștri au pus capul în gheata adversarului, au ocupat pe final orice milimetru din apropierea propriului careu și s-au bucurat alături de miile de fani care așteptau victoria ca pe o binecuvântare.

E victoria noastră, a tuturor oțelarilor. Nimic nu poate fi mai frumos decât aceste sentimente!

SC OȚELUL GALAȚI – FCU 1948 CRAIOVA 1-0 (0-0)

Stadion: Oțelul. Spectatori: 5.500
A marcat: Bodișteanu 64
Cartonașe galbene: Silva 87, Stoian 90+2 / Padula 57, Chițu 61, Negru 67, Lekiatas 90+3

OȚELUL: Stoian – Zhelev, Cisse, Lovric, Gomes – Cisotti, Lameira (80 Adăscăliței), Teles (56 Zivulic) – Maciel (85 Jardan), Al. Pop (56 Rusevic), Bodișteanu (85 Tănasă)
Rezerve neutilizate: Pap – Bordun, Cîrjan, Gaitan, Ghiocel, Rus, Yabre
Antrenor principal: D. Munteanu

FCU 1948: Gurău – Negru, Lekiatas, Lacroix, Padula – Achim, Albu (89 Ibrahim) – Baeten (46 Bahassa), Bauza, Chițu – Blănuță (80 Blidar)
Rezerve neutilizate: Popa – Asamoah, Ilie, Kvakic, V. Pop, Sidibe
Antrenor principal: G. Costantino

Arbitri: H. Mladinovici – G. Neacșu, I. Bucsi – L. Rusandu. VAR: C. Popa. AVAR: M. Marchidanu