shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

VICTORIE ŞI PE TERENUL LANTERNEI ROŞII

SC Otelul s-a impus si la Tecuci

SC Otelul s-a impus si la Tecuci

CSS Tecuci – ASC Oţelul Galaţi 1-3(0-1)

Oţelul îşi continuă drumul fără eroare spre Liga 3, ajungând la 10 victorii din 10 posibile, după ce a câştigat şi pe terenul „lanternei roşii”, CSS Tecuci, scor 1-3. Partida a fost dominată, aşa cum era de aşteptat, de oţelari, care au întâmpinat o opoziţie neaşteptat de bună din partea tinerilor din echipa tecuceană. Chiar şi aşa, scorul putea fi mai mare dacă am fi beneficiat de mai multă concentrare la finalizare, roş-alb-albaştrii evidenţiindu-l în mai multe rânduri pe goalkeeperul tecucean, dar ratând şi ţinta din situaţii excelente, în alte câteva rânduri.

Golgheterul Ligii a 4-a, Daniel Pavel, a arătat din start intenţiile favoriţilor noştri, trimiţând un şut puternic de la 20 de metri, dar mingea a trecut puţin pe lângă stâlpul porţii(2’). Acelaşi Pavel a ratat o nouă oportunitate, după o pasă venită de la Laurenţiu Radu, şutul său fiind reţinut cu dificultate, în doi timpi, de portarul tecucean(18’).

În cele din urmă, la a treia încercare, Pavel a reuşit să deschidă scorul, după un şut la firul ierbii, în diagonală, de la 8-9 metri, mingea lovind şi bara înainte de a intra în poartă(26’).

Scorul putea fi majorat în minutul 31, atunci când Nuţu Ţâmpău a primit mingea, dar a şutat prea moale, de la numai 7 metri, portarul reuşind să respingă cu piciorul. Situaţia s-a repetat şi în minutul 40, când acelaşi jucător a intrat cu mingea la picior în careu, a depăşit în viteză un adversar şi, din aceeaşi poziţie, dar puţin dezechilibrat, a trimis puţin peste transversală.

Apoi a fost rândul lui Radu să evidenţieze portarul advers, după o combinaţie frumoasă cu Ţâmpău şi un şut pe jos, la colţ, respins în corner(43’).

De altfel aceasta a fost şi ultima ocazie a primei părţi, în care, deşi nu s-au remarcat prin numeroase ocazii, Ştefan Bordieanu având doar un şut destul de uşor de prins, gazdele au impresionat prin angajamentul de care au dat dovadă.

Partea secundă a început la fel ca şi prima, cu ocazie încă din minutul 2, atunci când triunghiul Mihai Manău, Postelnicu, Robert Gheorghe s-a finalizat cu centrarea ultimului în faţa porţii, de unde un fundaş tecucean a fost aproape să trimită în propria poartă(47’). Tot R. Gheorghe l-a pus la grea încercare pe apărătorul buturilor tecucene cu un şut cu pământul, din colţul careului de 16 metri, însă acesta din urmă a respins în corner(54’).

Pavel ar fi putut realiza dubla, după o acţiune foarte bună a lui Radu şi o minge întoarsă la 11 metri, însă acesta a trimis peste poartă într-o situaţie ideală(63’). Tot el a mai ratat o mare ocazie, în urma unui contraatac fulger purtat pe traseul Radu-Ţâmpău-Pavel, după ce a alunecat în colţul careului mic, exact înaintea şutului, ceea ce a dat timp fundaşilor tecuceni să respingă în corner(69’).

În cele din urmă oţelarii au majorat scorul, în minutul 76, în urma unui atac prelungit, când Postelnicu a deviat foarte frumos pentru Ţâmpău, acesta a fost blocat la 8 metri de portar, din respingere mingea a ajuns la marginea careului de 16 metri de unde Pavel a reluat în poarta goală.

Scorul putea fi şi mai mare, tot în urma unui contraatac, o nouă ocazie a fost ratată de Neagu, al cărui şut puternic, de la 12-13 metri, a fost boxat de portarul advers, în minutul 84.

Când totul părea să ducă spre o victorie fără emoţii a Oţelului, în minutul 90, gazdele au redus din diferenţă printr-un şut de excepţie, din colţul careului mare, care a intrat la vinclu după ce a atins şi bara.

Au urmat zeci de secunde de tensiune, cu tinerii tecuceni presând furibund, însă izbăvirea a venit tot pe contraatac, tânărul Lepădatu reuşind să ducă scorul la 1-3, după ce a trecut inclusiv de portarul advers, reuşita sa fiind urmată imediat şi de fluierul de final al partidei!

Pentru Oţelul urmează ultima reprezentaţie a anului la Galaţi, împotriva celor de la Bujorii Târgu Bujor, prilej perfect pentru un nou spectacol fotbalistic pentru suflarea roş-alb-albastră.