shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Voință de Oțel, speranțe așijderea

Roș-alb-albaștrii păstrează seria invincibilității și după deplasarea complicată de la Voluntari, scor 1-1, fiind la luptă pentru prima poziție a play-out-ului. În paralel, ne pregătim cu toții de marea semifinală de joi seară, de la Galați, când ne vom juca șansa cu Universitatea Cluj.

Mai țineți minte perioada în care, din cauza lipsei de experiență și a unor inevitabile naivități, pierdeam puncte pe final de meci? Ajunseserăm echipa cu cele mai multe rezultate de egalitate din Superligă fără să cunoaștem gustul victoriei. Era frustrant, însă jucătorii Oțelului afirmau răspicat că nu se vor lăsa doborâți de acel șir de rezultate și că vor transforma finalurile partidelor în motive de satisfacție. Cu FC Voluntari, în ambele dueluri din sezonul regular, fuseserăm egalați în ultimele minute, cel puțin remiza de acasă fiind foarte dureroasă în condițiile în care roș-alb-albaștrii avuseseră 2-0 pe tabelă. Liniștea de la nivelul băncii tehnice, munca zilnică de la antrenamente, care înseamnă și corijarea problemelor din joc, ne aduc astăzi la aproape o lună și jumătate de invincibilitate. N-a fost ușor și nici nu ni se dădeau mari șanse.

Ultimele minute? Le-am convertit în aliatul nostru, al Galațiului fotbalistic: în prelungirile sferturilor de Cupă am înscris la Universitatea Craiova și am pășit în semifinale, apoi am învins Dinamo la ultima fază și sâmbătă seară i-am marcat Voluntariului care venea după un incredibil 4-0 cu Petrolul. Nu i-am dat gol chiar la ultima acțiune, căci a mai fost una și putea ieși victorie, un șut-bombă al lui Pop fiind scos greu de portar în corner. Cu două minute înainte, pe o respingere a gazdelor, Lameira a trimis plasat de la distanță și a anulat șansele de 3 puncte ale ilfovenilor. După o primă parte în care această perioadă încărcată parcă se regăsea în prestația alor noștri, repriza secundă ne-a aparținut: am lovit și bara prin Cisse, am fi putut obține și o lovitură de la 11 metri la un atac clar la Bodișteanu, însă nu ne lamentăm. Speranțele de Oțel au fost încă o dată alimentate, iar voința elevilor lui Dorinel Munteanu este uriașă.

Joi seară, de la ora 20.30, semifinala de Cupă Oțelul – U Cluj este încă o șansă de a fi împreună. Forza, Oțelul! Ți-ai luat bilet?

FC VOLUNTARI – SC OȚELUL GALAȚI 1-1 (1-0)

Stadion: Anghel Iordănescu, Voluntari. Spectatori: 1.000
Au marcat: Dumiter 21 / Lameira 90+4
Cartonașe galbene: Ghiocel 12, Tănasă 33, Cîrjan 90, Bodișteanu 90

VOLUNTARI: Vâlceanu – Armaș, Matricardi, Ricardinho – Boboc (69 Carnat), Crepulja, Rață, Aliji (81 Turda) – Dumiter (65 Merloi), Nemec (81 Cascini), Andrei (81 Popescu)
Rezerve neutilizate: Fernandez – Ciobanu, Droppa, Florea, Lambrinoc, Paz, Răduț
Antrenor principal: F. Pîrvu

OȚELUL: Pap – Zhelev, Cisse, Ghiocel (51 Malle), Silva – Cisotti, Zivulic, Teles (46 Lameira) – Maciel (75 Cîrjan), Rusevic (46 Pop), Tănasă (51 Bodișteanu)
Rezerve neutilizate: Stoian – Adăscăliței, Gaitan, Jardan, Neagu, Rus, Yabre
Antrenor principal: D. Munteanu

Arbitri: M. Barbu – M. Orbuleț, S. Slabu – C. Marcu. VAR: I. Dima. AVAR: O. Artene