shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Ziua suporterilor adevărați

Oțelul nostru, brandul principal al Galațiului, a nimerit o zi de toamnă târzie în ditamai primăvara cu accente de sezon estival pentru a-și juca o șansă importantă. În sezonul revenirii în Superligă, roș-alb-albaștrii și-au creat prin forțe proprii prilejul de a se califica în finala Cupei României. Poate cineva să absenteze de pe stadion când se scrie istoria?

10 grade Celsius, cu sau fără ploaie, cu toate că meteorologii anunță oprirea precipitațiilor până la startul partidei. Poate să și ningă. Un suporter veritabil, așa cum sunt cei mai mulți fani roș-alb-albaștri, vine alături de echipă în orice condiții. A demonstrat-o ultima dată pe final de 2023, în acel noiembrie înghețat, cu altă Universitate, cea din Craiova. Gălățeni din toate zonele orașului, unii și din județ, au dat la lopată, apoi au urcat în tribune și au încurajat reduta lui Dorinel. Diseară nu va mai fi cazul, vor fi condiții excelente de joc. În schimb, va fi nevoie de suportul unor tribune pline pentru un 18 aprilie 2024 plin. Deși zilele trecute eram cu toții la tricou, astăzi vom găsi ușor hainele mai groase, deoarece abia le-am așezat în șifonier. Poate că așa trebuia să fie, să ne încălzim umăr la umăr într-o semifinală de Cupa României, o semifinală jucată de ai noștri, de nou-promovații cărora li se dădeau șanse cu porția.

Echipa Neamțului nostru și-a creat singură această oportunitate frumoasă, de a juca pe teren propriu cartea intrării în finală. Suntem mai mult decât satisfăcuți de acest parcurs memorabil, iar astăzi, într-o zi atât de specială din toate punctele de vedere, putem demonstra încă o dată ce forță are publicul gălățean și cât de mult este iubit Oțelul. Nu trebuie să venim la meci decât pregătiți să cântăm pentru culori și să ne bucurăm de sărbătoare: nu joci în fiecare zi o semifinală, mai ales în propria bătătură. Și, într-un vacarm așa cum ne place nouă, putem spera că va ieși soarele, că se va face cald. Că va veni încă un 15 mai.

Până atunci, ne reamintim că Oțelul, singura campioană din zona Moldovei, are în palmares mai multe semifinale de Cupă. În 2004 obținea calificarea în ultimul act, după o dublă victorie cu Gloria Bistrița (1-0 în deplasare, 4-0 la Galați pe 21 aprilie). Captură: romaniansoccer.ro.

Pe de altă parte, și cu Universitatea Cluj ne-am duelat în Cupa României. Și tot într-o singură manșă, ca astăzi. În același an 2004, dar în toamnă, ne întâlneam în optimile de finală pe Municipalul din Sf. Gheorghe. Oțelarii, conduși de la mijlocul reprizei secunde, egalau prin Daniel Munteanu în minutul 92, iar departajarea avea să se facă la penaltiuri: 6-5 pentru gălățeni. De ce nu ne-am impune și diseară?

Galați, hai pe stadion! Hai, Oțelul!