shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00lei
View Cart Check Out

Mulțumim și mult succes, Petre Grigoraș!

petre-grigoras-interviu

SC Oțelul Galați anunță faptul că tehnicianul Petre Grigoraș și clubul nostru au încheiat colaborarea începută la startul sezonului 2020/21, contractul dintre cele două părți fiind scadent la finalul acestei stagiuni. Cu „Grig” pe banca tehnică, oțelarii au obținut în acest campionat 14 victorii, 4 egaluri și 4 înfrângeri, reușind să marcheze 58 de goluri și să primească 15 goluri. Oțelul a terminat sezonul regulat pe prima poziție a clasamentului, cu un total de 41 de puncte, apoi a evoluat în barajele de promovare cu Foresta Suceava (3-0, 0-0) și Dacia Unirea Brăila (1-1, 0-1).

Îmi pare sincer rău că nu am reușit să ne îndeplinim obiectivul, sunt foarte dezamăgit, mi-aș fi dorit enorm pentru Oțelul, pentru Galați, să reușim să promovăm. Mereu la Galați m-am simțit ca acasă, am revenit întotdeauna cu inima deschisă. Aș fi vrut să obținem mai multe în acest sezon, dar din păcate nu am reușit. Oțelul rămâne în inima mea, sper ca suporterii să rămână lângă echipă, gălățenii au arătat mereu că iubesc acest club și sunt sigur că o vor face în continuare”, a declarat Petre Grigoraș.

Petre Grigoraș este născut pe 15 noiembrie 1964, în comuna Poduri din județul Bacău. A debutat ca atacant la Aerostar Bacău, iar de-a lungul carierei a mai evoluat pentru FCM Bacău, Steaua București, Dobrudzha Dobrich, Levski Sofia, Lokomotiv Plovdiv, Universitatea Cluj și Farul Constanța. La formația constănțeană s-a retras din cariera de jucător și tot la malul mării a început antrenoratul, mai întâi ca secund, iar apoi ca principal, reușind chiar să promoveze Farul în prima ligă. A mai antrenat pe FC Onești, Petrolul Moinești și din nou Farul Constanța, după care a făcut pasul la Oțelul, unde a reușit un parcurs senzațional în doar câteva sezoane: de la o salvare de la retrogradare miraculoasă până la câștigarea Cupei UEFA Intertoto și participarea în preliminariile Cupei UEFA.

După o perioadă în care a pregătit pe Politehnica Iași și Pandurii Tg. Jiu, Grig a revenit pentru un scurt timp la Oțelul, iar apoi a mai trecut pe la CFR Cluj, Pandurii Tg. Jiu, ASA Tg. Mureș, Poli Timișoara, Farul Constanța (formația pe care a promovat-o în liga secundă), iar în ediția precedentă de campionat a pregătit-o pe Foresta Suceava, în aceeași serie cu formația noastră.

Cunoscut pentru stilul său ofensiv și pentru faptul că a „inventat” mulți jucători care au jucat la cel mai înalt nivel, Petre Grigoraș a revenit în vară trecută la Oțelul, la clubul unde și-a câștigat un loc în inimile oțelarilor.

Mulțumim și mult succes, Petre Grigoraș!